11 Temmuz 2018, Çarşamba 10:12:52

Antalya'ya en çok turisti kim getirdi?

Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı yılın ilk yarısında yüzde 42,1 yükselişle 4,65 milyona ulaştı.
  • En çok turisti TAV getirdi.
  • Köse basi lüks otel acarken düsünülmeli idi !!!
  • İster 1000 dolara sat ister 500 dolara para Türkiye ye hemen hemen hiç gelmiyor ki. Operatör yabancı havayolu yabancı (değilse bile yurtdışındaki ofisinden anlaşma yapıyor) üzerine devletten teşvik alıyor. Otelin işletmesi yabancı senin Burada sattığın adamın yediği domates peynir harcadığı elektrik su havalimanından transfer için %230 vergiyle aldığın araç 6 liraya aldığın mazot ülkeye tek katkı bu... gerisi hikaye
  • 2014 yilinda 12 milyon Turistin geldiginden hareketle, bu yil 6 Ayda 4,65 milyon olduguna göre yil sonuna kadar bu sayinin iyimser bir tahmin ile 8 milyonu gecmeyecegi hesap edilebilir. Gelen turistin kalitesinin dip yaptigi ülkemiz turizminin icinde bulundugu durumu süslü rakamlar ve artis oranlari ile gizleyemeyiz. Bugünlerin gelecegi 10 yil öncesinden belliydi. hem yanlis turizm kalkinmasi ve hem deuluslararasi ülke siyaseti 500 Dolarlik rus ve malum kalitede Arap turiste mahkum etti. Bayagi da ivme kazandi. Bunlardan kurtulmak kolay olmayacak. Kaliteli turist kacti bir kere. Asla geri gelmeyecek.Imaj ucuz turist ülkesi Türkiye olarak kalacak. Imara acarak betonlastirdigimiz dünyanin en güzel sahil ve koylari asla onarilamayacak yaralar aldi.
  • Sayısal bir artış en azından bitik durumdaki 2015-2016 dönemlerine göre doğru olsun. Ya fiyatlar ne durumda? Gelen çoğunluğu rus turistlerin alım gücü zaten yok. Haftalık uçak herşey dahil 350-400 dolara yapılan tatiller ülkeye, ekonomiye, otelciye heleki esnafa ne bırakıyor? Zaten getiren operatör ve taşıma şirketlerinin içinde büyük oranda yabancı menşeililerde var. 15-16 dolarlara oda satmakla olmaz malesef. Yunanistanı geçtim küçücük adaları bile cruise turizmi sayesinde, dünya çapında turistlere butik hizmetler verip Servet kazanıyor. Biz hala kendi kendimize tatmin yaşayalım.

Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı yılın ilk yarısında yüzde 42,1 yükselişle 4,65 milyona ulaştı. Bu dönemde tur operatörlerinin paket turlarla getirdikleri turist sayısı da yüzde 42,8 artarak 4,42 milyona çıktı.

Turizmdatabank’ın hazırladığı Antalya Paket Tur Pazarı 2018 yılı ocak-haziran dönemi raporuna göre; Antalya’ya en çok turist getiren tur operatörleri arasında ilk sıraları; yüzde 12,7 ile OTI Grup, % yüzde11,6 ile Anex, yüzde 10,1 ile TUI Grup aldı. Onları yüzde 8’erlik paylarla; Pegas, Kilit Global, Meeting Point Turkey ve Diana-Thomas Cook izledi. 

Antalya'ya en çok turisti kim getirdi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Turist ~ 6 yıl önce
En çok turisti TAV getirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURIZZZZZ ~ 6 yıl önce
Köse basi lüks otel acarken düsünülmeli idi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdışı ~ 6 yıl önce
İster 1000 dolara sat ister 500 dolara para Türkiye ye hemen hemen hiç gelmiyor ki. Operatör yabancı havayolu yabancı (değilse bile yurtdışındaki ofisinden anlaşma yapıyor) üzerine devletten teşvik alıyor. Otelin işletmesi yabancı senin Burada sattığın adamın yediği domates peynir harcadığı elektrik su havalimanından transfer için %230 vergiyle aldığın araç 6 liraya aldığın mazot ülkeye tek katkı bu... gerisi hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
2014 yilinda 12 milyon Turistin geldiginden hareketle, bu yil 6 Ayda 4,65 milyon olduguna göre yil sonuna kadar bu sayinin iyimser bir tahmin ile 8 milyonu gecmeyecegi hesap edilebilir. Gelen turistin kalitesinin dip yaptigi ülkemiz turizminin icinde bulundugu durumu süslü rakamlar ve artis oranlari ile gizleyemeyiz. Bugünlerin gelecegi 10 yil öncesinden belliydi. hem yanlis turizm kalkinmasi ve hem deuluslararasi ülke siyaseti 500 Dolarlik rus ve malum kalitede Arap turiste mahkum etti. Bayagi da ivme kazandi. Bunlardan kurtulmak kolay olmayacak. Kaliteli turist kacti bir kere. Asla geri gelmeyecek.Imaj ucuz turist ülkesi Türkiye olarak kalacak. Imara acarak betonlastirdigimiz dünyanin en güzel sahil ve koylari asla onarilamayacak yaralar aldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nitelikmi nicelikmi? ~ 6 yıl önce
Sayısal bir artış en azından bitik durumdaki 2015-2016 dönemlerine göre doğru olsun. Ya fiyatlar ne durumda? Gelen çoğunluğu rus turistlerin alım gücü zaten yok. Haftalık uçak herşey dahil 350-400 dolara yapılan tatiller ülkeye, ekonomiye, otelciye heleki esnafa ne bırakıyor? Zaten getiren operatör ve taşıma şirketlerinin içinde büyük oranda yabancı menşeililerde var. 15-16 dolarlara oda satmakla olmaz malesef. Yunanistanı geçtim küçücük adaları bile cruise turizmi sayesinde, dünya çapında turistlere butik hizmetler verip Servet kazanıyor. Biz hala kendi kendimize tatmin yaşayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 6 yıl önce
Ne kadar biliyorsunuz bu işi. 350-400$ mış. Kişi başı min 600-700 $ a geliyorlar. Hotele göre değişiyor 1000 $ a da gelen var tabii
Yunus ~ 6 yıl önce
Emre, diyelim ki sen haklisin. ortalama bu degil fakat 800 Dolar olsun. Bu paranin hepsinin hotele ve ülkeye kaldigini mi düsünüyorsun. Bu turistler isinlanmiyorlar ucaklar ile geliyorlar. Senin 5 yildizli otelinde agirladigin bu capsiz turistler Yunanistan italya fransa ve ispanyada 3 yildizli otellerde oda kahvalti 1500 Dolar ödüyorlar. Kaziklaniyoruz Emre kaziklaniyoruz. Eminim sen 600 Dolari TL ye ceviriyorsun ve göbek atiyorsun. ne Kadar cok para kazandigini saniyorsun. zavalli Emre. 450 degil 600-700 Dolarmis. aferin 250 Dolar kardasin.
Uçma ~ 6 yıl önce
Sen uçmuşsun yok kişibaşı 1000 dolar.. Bir tanıdığımın ukraynalı kayınvalidesi bir arkadaşıyla lux otelde herşey dahil 2 kişi anca 1000 dolar civarına1 hafta tatil yaptı. Kişibaşı yaklaşık 500 dolara hemde üst segment bir otelde. Uçak, ulaşım herşey dahil. Daha ucuza yığınla satılan paketlerde vardı. Buradan otelciye ne kalır, turizmciye ne kalır heleki alım gücü düşük rus pazarı turistinden esnafa ne kalır?. Boş konuşmayın da gidin bir turizm bölgelerindeki özellikle butik yahut özellikle 3-4 yıldızlı otelci ve esnafa sorun hallerini. Senin dediğin rakamlara satılsa bile, eğer otel büyük operatörlere ait değilde sadece yatırımcıya ait bir otelse, kontrat fiyatları üzerinden eline ne geçer kalır önce bir öğren. Ne kadar da bilmeden biliyoruz herşeyi :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000