05 Ekim 2009, Pazartesi 07:52:18

Antalya-Stockholm uçuşları başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) karşılıklı Stockholm-Antalya uçuşları başladı.

Cumartesi günleri karşılıklı olarak yapılacak uçuşlarla Antalya'ya giden THY yolcularına, Antalya'daki otellerde yüzde 50 indirim ve sağlık hizmetlerinden de indirimli faydalanma imkanı sunuluyor.

THY'nin Stockholm ve Göteborg'dan İstanbul'a yaptığı seferlere eklenen Antalya uçuşunda Stockholm'den saat 12.25'de kalkan uçak, 3 saat 50 dakikada Antalya'ya ulaşacak.

THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, hattın açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada, Stockholm-Antalya seferlerinin 1 nisandan itibaren cumartesi ve çarşamba günleri yapılacağını söyledi.

Hattın potansiyeline bağlı olarak 1-2 yıl içinde uçuşların her güne çıkarılabileceğini kaydeden Tezcan, ''Hattımızdaki uçuşlarımızın desteklenmesi ve cazip hale getirilmesi amacıyla THY ile Antalya'ya uçan yolcularımız biletlerini gösterdiklerinde bu ilimizde bulunan otellerde yüzde 50 indirimli konaklayacaklar. Ayrıca bazı hastanelerde ücretsiz check-up yaptırabilecekleri gibi, Türkiye'de sosyal güvencesi olmayan yolcularımız herhangi bir rahatsızlıklarında hastanelerimizden indirimli yararlanabilecekler" dedi.

"FUTBOL TAKIMLARININ KAMP YERİ"

Antalya'nın sağlık, güneş, kum ve golf turizmi açısından İsveç'ten çok turist aldığını belirten Tezcan, ''Özellikle Antalya'ya golf oynamak amacıyla giden yolcularımız var. Ayrıca Antalya'da İsveç futbol takımları kamp çalışmalarını yürütüyor. Daha fazla futbol takımını Antalya'ya gönderebilmek için İsveç Futbol Federasyonu ile görüşmeler yapan acentelerimiz var. İsveç'teki büyük futbol takımlarını da Antalya'ya kampa göndermek istiyoruz'' diye konuştu.
Charter şirketlerinin hattaki uçuşların çok ucuza gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Tezcan, ''Rekabet açısından Antalya sanıldığından zor bir hat olacak. Ancak bizim uçuşlarımızda kalite olacak'' dedi.

Konuşmalardan sonra Türk Hava Yollarına ait Boeing 737-800 tipi uçak ile yüzde 90'ı İsveçlilerden oluşan yolcular, Stockholm Arlanda Havaalanı'ndan Antalya'ya gitmek üzere havalandı.

THY, İsveç'in başkenti Stockholm'den günde iki kez, Göteborg kentinden ise haftada üç gün İstanbul'a uçuyor. Göteborg-İstanbul seferlerinin yakında haftada 4 güne çıkarılmasının planlandığını kaydeden Bilal Tezcan, ''THY olarak yaz aylarıyla birlikte Göteborg'dan da günlük uçuşlara başlayacağız. Yaz aylarında daha çok Türk yolcularımızı taşıyor olmamıza rağmen, biz Stockholm İstanbul hattımızda ayrıca Bangkog, Dubai ve Uzakdoğu ülkelerine transit yolcu da taşıyoruz. Bu hattaki yolcularımızın yüzde 50'si İstanbul aktarmalı transit yolculardan oluşuyor'' dedi.

Yaz aylarından itibaren Stockholm'den Ankara'ya uçuşların da yeniden başlayacağını hatırlatan Tezcan, İsveç'te THY olarak yeni bir hat açılması çerçevesinde Stockholm'un daha kuzeyinde kalan Sundsvall ya da ülkenin en güneyinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı üçüncü kent Malmö'nün düşünüldüğünü kaydetti

Antalya-Stockholm uçuşları başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000