28 Eylül 2022, Çarşamba 15:33:48

Antalya'da seferberlik kararı sonrası rekor rakamlara ulaşıldı

Rusya’nın seferberlik ilanı Antalya'ya gelen yolcu sayısı zirveye ulaştı.
  • suri , afgan , türkmen , afrikalılar , ukraynalılar , şimdi de ruslar , 20 sene sonra ortaya çok acayip nesiller çıkabilir...

Rusya’nın seferberlik ilanı Antalya'ya gelen yolcu sayısı zirveye ulaştı. Uçak bilet fiyatları 3-4 katına çıkarken yolcuların bilet bulması da zorlaştı. Rusya-Türkiye arası ortalama 80 olan sefer sayısı dün ilk kez 86 sefer olarak gerçekleşti. 21-27 Eylül arasında Rusya’dan Antalya’ya 2124 uçak inerken gelen yolcu sayısı da 441 bini aştı.

Rusya'da ilan edilen kısmı seferberlik ilanı sonrası ülkeyi terkdenlerin sayısı artarken, Rusya'dan Antalya'ya yapılan seferlerde de ciddi yoğunluk görüldü. Günlük ortalama 80 sefer yapılan Antalya'ya ilk günler uçaklarda yolcu sayısı arterken, dün sefer sayısı da 86'ya çıktı.

Ukrayna savaşı sonrası Nisan 2022 itibarıyla sınırlı gerçekleşen Rusya Türkiye uçuş operasyonu, yaz sezonunun başlaması ve rezervasyonların artmasıyla Mayıs ayında Türk tur operatörlerinin talebi üzerine Türk taşıyıcılarına ve Rus havayolu şirketlerine ilave koltuk verilmeye başlandı. Bu yetkiye bağlı olarak ilave uçuşlar arttı. Buna göre Mayıs ayında gerçekleşen trafik (Rusya – Antalya arası) bir önceki aya kısayla 3 kat artış gösterdi ve Rusya trafiği, gelen yolcu bazında Mayıs ayından bu güne kadar düzenli bir artış gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ağustos ayı turizm istatistiklerine göre de Ağustos ayında Rusya’dan 800 bin üzerinde Rus turist Türkiye’yi ziyaret ederken. Yılın ilk 8 ayında bu rakam 3 milyon ziyaretçiyi aştı.

TAV Havalimanları CEO'su Serkan Kaptan’dan edindiğimiz bilgilere göre Eylül ayında Rusya’dan günlük 80 sefer gerçekleşmiş olup, Ağustos ayı ile aynı oranda uçak trafiği olsa da uçaklardaki yolcu doluluğu; Rusya’nın milli seferberlik ilanı ile son 2 haftada zirveye ulaştı. Seferberlik sonrası uçak bilet fiyatları yolcu doluluklarından ötürü ortalamasının 3-4 katına çıkarken, son 1 haftada Rusya’dan gelen yolcuların bilet bulması da zorlaştı. Türk taşıyıcılardan talep artarken, dün ilk defa Rusya-Türkiye arası 86 sefer gerçekleşti. 21-27 Eylül arasında Rusya’dan Antalya’ya toplamda 2124 uçak inerken, toplam gelen yolcu sayısı 441 bini aştı.

En çok 83-84 uçuş

Şuan milli seferberlikten ötürü ilave talep artışı yaşanmasına rağmen, yaptırımlardan ötürü uçabilecek uçak sayısının kısıtlı olması sebebiyle ilave uçuların çok çabuk planlanamayacağı ve günlük ortalama en fazla 83-84 seferin yapılabileceği öngörülüyor.

Öte yandan şuan ki günlük sefer sayısı 2019 un aynı dönemine kıyasla yüzde 60’lık bir düşüş anlamına geliyor. Önümüzdeki dönemlerde ise hava yolları, sivil havacılık ve yer hizmetleri temsilcileri ile görüşüldüğünde, Rusya hükümetinin ilerleyen günlerde yurt dışına çıkışı, bilet satışlarının durdurulması, pasaportların geçersiz hale getirilmesi gibi kısıtlamalarla zorlaştırılması bekleniyor. Bu durumun da uçuşları sekteye uğratarak trafiğin kısmen de olsa olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. (bloomberght)

Antalya'da seferberlik kararı sonrası rekor rakamlara ulaşıldı

Yorumlar

Göçmenistan ~ 1 yıl önce
suri , afgan , türkmen , afrikalılar , ukraynalılar , şimdi de ruslar , 20 sene sonra ortaya çok acayip nesiller çıkabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000