05 Haziran 2023, Pazartesi 13:14:20

Antalya Havalimanı'ndaki çalışmalar şirketleri zora sokuyor

Antalya Havalimanı’nda devam eden pist tadilatı havayolu şirketlerini zora soktu.
  • DHMI ve diğer iştirakler canla başla çalışıyor. Kapalı bir pist yok.
  • DHMI ve diğer iştiraklar canla,başla çalışıyorlar.
  • Koskoca Kış ne yaptılar. Boş boş oturup maaş aldılar. DHMİ'nin başındaki ne ki AYT'nin başındaki düzgün olsun. Rezillik diz boyu.45 DK 50 DK 60 DK her uçağa CTOT veriliyor. Ondan sonra tabi tarife bozulur. Dünyanın Turisti getirilip götürülüyor. REİS'e sizi şikayet ettim. CİMER üzerinden. Hadi bakalım.
  • Önce giriş çıkış yollarını yapın. Alana girmek çıkmak saatlerce dur kalk. Turizmin rezil haline gelen en rezil havalimanı.
  • İşi teslim ettiğin yönetici 100milyon euro yatırımı bile yönetemeyecek kapasitede ise 650milyon euroluk yatırımı nasıl gerçekleştiresin! Fraport hesap sorsun!!!
  • Pist değil G taksi yolu tadilatta ve kapasite saatte 70 uçaktan 23 uçağa düşürülmüş durumda, 2saat civarında slot ve bekleme çok normalleşti. Havayolları, yolcular, transfer şirketleri, karşılamacılar, oteller kısacası herkes mağdur durumda. Tadilat sürecinin Nisan ayının başında bitmiş olması gerekliydi! Şimdiki hedef Ağustos!!!
  • Gecikmelerin nedeni tadilat değil, Antalya Atc’nin bilerek(!) işleri yavaşlatması yada beceriksizliğidir. Her iki pistte kullanımda olmasına rağmen trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda bile 3,4 saat slot veriyorlar.
  • Hangi pist tadilatta?

Antalya Havalimanı’nda devam eden pist tadilatı havayolu şirketlerini zora soktu.

Antalya Havalimanı’nı genişletme projesi kapsamında başlayan pist tadilatı planlanan sürede bitirilemiyor. AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Bu ay sonunda bitmesi planlanan pistin açılışı Ağustos sonrasına kaldı.

Türkiye'nin turizm başkenti olarak bilinen Antalya'da için sezonun başladığı döneme denk gelen pist tadilatının devam etmesi havayolu şirketlerini zor durumda bıraktı.

Antalya için kapasite artırımına giden şirketler, planladıkları takvimde yaşanacak aksaklıktan ötürü acil çözüm bekliyor.

Hava trafiğinin de olumsuz etkileneceği durum karşısında şirketler DHMİ’den acil çözüm talebinde bulundu.

İNİŞ VE KALKIŞLARDA GECİKMELER YAŞANIYOR!

Pistin beklenen sürede bitirilememesinin turizm için büyük kayıp olacağı vurgulanırken, sektör oyuncuları başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların harekete geçmesini bekliyor.

Yaşanan sorun nedeniyle Antalya Havalimanı'nda uçakların dakikasında kalkış oranının yüzde 8,7'ye düştüğü ve uçuş başı ortalama 93 dakika olduğu öğrenildi. Ayrıca varış dakikliğinin de yüzde 22.61, ortalama uçuş başı gecikme süresinin de ortalama 62,1 dakika olduğu bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; pist çalışmalarının sonlandırıldığı ancak taksi yolu çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Taksi yolu çalışmaları nedeniyle zaman zaman NOTAM yayınlandığı ve çalışmaların bir an önce bitirilmesi için çaba sarf edildiği belirtildi. Çalışmaların bu ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

©AirportHaber.com

Antalya Havalimanı'ndaki çalışmalar şirketleri zora sokuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

. ~ 10 ay önce
DHMI ve diğer iştirakler canla başla çalışıyor. Kapalı bir pist yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 ay önce
DHMI ve diğer iştiraklar canla,başla çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 10 ay önce
Koskoca Kış ne yaptılar. Boş boş oturup maaş aldılar. DHMİ'nin başındaki ne ki AYT'nin başındaki düzgün olsun. Rezillik diz boyu.45 DK 50 DK 60 DK her uçağa CTOT veriliyor. Ondan sonra tabi tarife bozulur. Dünyanın Turisti getirilip götürülüyor. REİS'e sizi şikayet ettim. CİMER üzerinden. Hadi bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 10 ay önce
Önce giriş çıkış yollarını yapın. Alana girmek çıkmak saatlerce dur kalk. Turizmin rezil haline gelen en rezil havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 10 ay önce
Düzenleme yaptığını zannederek yıllarca işleyen sistemin içine eden liyakatlı liyakatsızlar sağolsun, ne istatistik yapmışlar ne ışık planlama nede simülasyon yapıp gerçek ihtiyaç ve sonuçlarını değerlendirmişler. Almışlar ellerine cetveli üniversite öğrencisinin dahi çizebileceği basit bir çizim işlemi ile içine ettiler işleyen trafiğin…
Yetersizlik ~ 10 ay önce
İşi teslim ettiğin yönetici 100milyon euro yatırımı bile yönetemeyecek kapasitede ise 650milyon euroluk yatırımı nasıl gerçekleştiresin! Fraport hesap sorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 10 ay önce
Pist değil G taksi yolu tadilatta ve kapasite saatte 70 uçaktan 23 uçağa düşürülmüş durumda, 2saat civarında slot ve bekleme çok normalleşti. Havayolları, yolcular, transfer şirketleri, karşılamacılar, oteller kısacası herkes mağdur durumda. Tadilat sürecinin Nisan ayının başında bitmiş olması gerekliydi! Şimdiki hedef Ağustos!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 10 ay önce
Gecikmelerin nedeni tadilat değil, Antalya Atc’nin bilerek(!) işleri yavaşlatması yada beceriksizliğidir. Her iki pistte kullanımda olmasına rağmen trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda bile 3,4 saat slot veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
böyle ~ 10 ay önce
bundan sonra böyle çalışan efendi, öyle kafana göre çıkıp gelmek yok, bir saat 60 geliş, bir saat 10 geliş, bir saat 40 kalkış bir saat 5 kalkış devri bitti, işine gelirse.
Ezbere slot ~ 10 ay önce
Tek taksi yolu olduğu zamanlarda tamam ama artık çözüldü de yalnız varmış gibi slot planlamaları yapıp rush hour lar bir yana öyle bir slot veriliyor ki bomboşuz 8-10 dk kimse kımıldamadığı halde ve slot nedeni Antalya olduğu halde bekletiyorlar ki aslında R36L tide taksi yolu hatta gerekirse pist olarak olarak kullanabildiğimiz için aslında gönderdikleri kısıtlamaları gerektrecek sıkıntılar ortadan kalmış durumda ama sanki kasıtlı olarak problemi çözebilecekken büyütür bir tutum gözlemleniyor.
Böyle’ye ~ 10 ay önce
Kim kafasına göre çıkıp geliyor. Her şirketin slotu, tarifesi var. Ne kadar cahilsin
Yorum ~ 10 ay önce
Hangi pist tadilatta?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 10 ay önce
Pist değil taksi yolları tadilatı var
MİSAFİR ~ 10 ay önce
EVET HANGİ PİST TADİLATTAYMIŞ ÖYLE YAZMAK O KADAR KOLAYKİ ANTALYA HAVALİMANININ ŞU ANKİ HALİNİ GÖRMEDEN BİLMEDEN HEM İNŞAAT ÇALIŞMALARI HEM YOĞUN HAVA TRAFİĞİNİ YÖNETMEK HEMDE BU KADAR YAĞIŞA RAĞMEN EMEĞE HAKSIZLIK ETMEMEK LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Yolcu ~ 10 ay önce
1 Haziranda uçağımız 75 dakika geç havalandı.Sebebini açıklayan olmamıştı.
Cafer ~ 10 ay önce
Ana taxi yolundaki duruma bakılırsa 18/36 C gibi görünüyor.
Antalya airport ~ 10 ay önce
Batı pisti 18L 36R
Veli ~ 10 ay önce
Kardes genisletme calismalari devam etmektedir,tadilat degil yeni pistler yapiliyor,icerde ummali calismalar var kim ne biliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000