20 Eylül 2017, Çarşamba 15:12:00

Antalya Havalimanı'nda slide patladı

Ukraynalı charter havayolu şirketi Wind Rose'un Dnipro-Antalya seferini yapan uçağında acil tahliye botu (Slide) yanlışlıkla açıldı.
  • Motorlar durmus seat belt ler off olmus "cabin crew slides disarmed and cross check " komutu gelmis.amir L1 kapisini disarmed yapmis ama R1 kapisini yapmamis,cross check yapmamis,Fap panelden kontrol etmemis,kokpite ok vermis.Kokpit te Ecam a bakmadan ok demis.Deboarding ten sonra temizlik ekibi gelmis ve ön galley deki copü almak icin kapinin acilmasini istemis.kendinden emin olan amir de Door Control Handle i Allah ne verdiyse kaldirmis.
  • slide ı tüpler şişirmez slide tüp hava ortam basınç farkıyla şişer.
  • Arkadaş şu rus-ukrayna uçaklarının resmi kokpit rengi olan bulanık yeşil ile koca uçağı boyamışlar. Ööeyy midem bulandı.
  • Pegasus Havayolları 23 Ekimden sonra haftanın her günü Ankara-Elazığ seferlerini satışa sunmuştur.
  • Abartamayın arkadaş dalmış kırmızı kol yerine turuncu kolu yukarı kaldırmış patlamış o kişinin halini en iyi uçan anlar bizde bazen son anda farkettimiz oluyor insanınz dalıyoruz.
  • slide patlamaz şişer.
  • 1- önce slide komutu gelir. 2- slide zemine sabitlenir. 3- üzerine çıkmak suretiyle kontrol edilir. 4- armed / disarmed pin yerinden çıkartılır bir kenara koyulur. 5- Veee kapı açılırken mutlaka kapının alt yanında duran ''manual inflation handle'' çekilir. tüm bu işlemler sırasıyla ve doğru olarak yapılırsa slide patlatmadan uçak kapısı açabilirsiniz.
  • En azından patlayabilmiş bazı slide vakalarındaki gibi yariya kadar acilip carsaf gibi kalmamis...
  • A320 serisinde bildiğim kadarıyla slide patlaması için önce slide'ın zemine sabitlenmesi gerekmiyor mu ? Bence kasıt var gibi
  • Tatil yapmak istemişlerdir. ..

Ukrayna'dan Antalya'ya charter uçuşlar gerçekleştiren Wind Rose Havayolları'nın bugün gerçekleştirilen Dnipro-Antalya seferi sonrası talihsiz bir olay yaşandı.

Ukraynalı charter havayolu şirketi Wind Rose'un Dnipro-Antalya seferini yapan Airbus A320-200 tipi uçağında acil tahliye botu (Slide) yanlışlıkla açıldı.

Antalya Havalimanı'na bu sabah iniş yapan Wind Rose uçağının, Antalya-Vinnitsiya uçuşu için yolcu alımını beklediği sırada acil tahliye botu (Slide) patladı. Olayın kazara meydana geldiği öğrenilirken, seferin gecikmeli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

©AirportHaber

Antalya Havalimanı'nda slide patladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Instructor ~ 7 yıl önce
Motorlar durmus seat belt ler off olmus "cabin crew slides disarmed and cross check " komutu gelmis.amir L1 kapisini disarmed yapmis ama R1 kapisini yapmamis,cross check yapmamis,Fap panelden kontrol etmemis,kokpite ok vermis.Kokpit te Ecam a bakmadan ok demis.Deboarding ten sonra temizlik ekibi gelmis ve ön galley deki copü almak icin kapinin acilmasini istemis.kendinden emin olan amir de Door Control Handle i Allah ne verdiyse kaldirmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pöf sana ~ 7 yıl önce
slide ı tüpler şişirmez slide tüp hava ortam basınç farkıyla şişer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çtiri ~ 7 yıl önce
Arkadaş şu rus-ukrayna uçaklarının resmi kokpit rengi olan bulanık yeşil ile koca uçağı boyamışlar. Ööeyy midem bulandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara-Elazığ ~ 7 yıl önce
Pegasus Havayolları 23 Ekimden sonra haftanın her günü Ankara-Elazığ seferlerini satışa sunmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaka ? ~ 7 yıl önce
burada ne alaka ? bakkalda promosyon varsa onuda yaz.
. ~ 7 yıl önce
Abartamayın arkadaş dalmış kırmızı kol yerine turuncu kolu yukarı kaldırmış patlamış o kişinin halini en iyi uçan anlar bizde bazen son anda farkettimiz oluyor insanınz dalıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral ~ 7 yıl önce
Verdiği zarar min 15k$, elini de cebine daldırsın o zaman.
Demi kız ~ 7 yıl önce
Nolacak sanki insanlık hali.. Dalsın diye veriyolar o parayı da..
pöf size ~ 7 yıl önce
slide patlamaz şişer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pöf sana ~ 7 yıl önce
Slide içerisinde Co2 tüpleri vardır ve o tüpler "patladığı" için slide şişer akıllım. Yoksa koca slide nasıl 4sn'de şişsin? Akıllı bıdık senii
trolle kamil ~ 7 yıl önce
1- önce slide komutu gelir. 2- slide zemine sabitlenir. 3- üzerine çıkmak suretiyle kontrol edilir. 4- armed / disarmed pin yerinden çıkartılır bir kenara koyulur. 5- Veee kapı açılırken mutlaka kapının alt yanında duran ''manual inflation handle'' çekilir. tüm bu işlemler sırasıyla ve doğru olarak yapılırsa slide patlatmadan uçak kapısı açabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dear Mr. Kamil ~ 7 yıl önce
A320'de de yere sabitliyor musun slide pini? Hanimiş slide pin? Aaa bi de bakmışsın yok. Hay Allah uçak Airbusmış, ondan olmasın sakın?
Slide ~ 7 yıl önce
En azından patlayabilmiş bazı slide vakalarındaki gibi yariya kadar acilip carsaf gibi kalmamis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jim Raynor ~ 7 yıl önce
A320 serisinde bildiğim kadarıyla slide patlaması için önce slide'ın zemine sabitlenmesi gerekmiyor mu ? Bence kasıt var gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 7 yıl önce
Yanlış biliyorsun dostum, o babsettiğin boeing serisi için
Bir bilen. ~ 7 yıl önce
Sadece A-320 serisinde değil, tüm uçaklarda slideın bir ucu yere sabitlenir. (Ellerinizle yada mekanik kollarla) Slide arm dedikleri duruma getirmişseniz ve tetikleme mekanızması bir şekilde devreye sokulursa patlar o slide.
koba ~ 7 yıl önce
Tatil yapmak istemişlerdir. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000