01 Aralık 2021, Çarşamba 09:55:59

Antalya Havalimanı ihalesi başlıyor

Antalya Havalimanı ihalesi Ankara'daki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Mavi Salonu'nda başlıyor.
  • Limak'a basarilar !
  • Canlı Yayın olacakmı

Antalya Havalimanı ihalesi Ankara'daki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Mavi Salonu'nda başlıyor.

AirportHaber'in yerinde takip ettiği ihaleye taraflar gelmeye başladı. 

Mevcut işletmeci Fraport-TAV’ın yanı sıra, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın da ortaklarından olan LİMAK, dünyada 46 havalimanının işletmesini sürdüren VINCI Airport birlikte katılacak.

Büyük heyecana sahne olacak ihaleyi kimin kazanacağı Türk Havacılığında en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Öte yandan ihale ile ilgili de DHMİ'den bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama:

"Antalya Havalimanı I. ve II. Etap Dış Hatlar Terminalleri, CIP, İç Hatlar Terminali ile Mütemmimleri" kiralama ihalesi 12.04.2007 tarihinde yapılmış, ihaleyi "Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş." kazanmıştır. 22.05.2007 tarihinde kira sözleşmesi imzalanarak işletme hakkı devredilen ihaleye konu havalimanının yolcu terminallerinin işletme süresi bitim tarihi 31.12.2026'dır.

Turizm hareketliliğinin artarak devam edeceği muhakkak olan geleceğin Türkiye’sinde, dünyanın göz bebeği Antalya Havalimanı'nın yeni yatırımlarla güçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır.

Bu anlayışın bir gereği olarak, sürekli artan yolcu sayısı ve hizmet kalitesiyle küresel çapta haklı bir şöhrete sahip Antalya Havalimanı’nda turistlerin ve tüm yolucuların zaman içinde ortaya çıkan muhtelif ihtiyaçlarına eksiksiz cevap veren yeni proje ve yatırımlara acilen ihtiyaç duyulmuştur.

Küresel boyutta artan rekabet ortamında, planlanan bu yatırım ve hizmetlerin eksiksiz hayata geçirilmesi bakımından kiralama ihalesine çıkılması yönünde Yönetim Kurulu Kararı alınmıştır. Bu karara istinaden ilave yatırımların 36 aylık yapım süreci de göz önünde bulundurularak başlatılan ihale hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır.

Taslak İhale Şartnamesi ve Kira Sözleşmesi'nin Rekabet Kurumunca onaylanması üzerine 23.10.2021 tarihi itibarıyla ihale ilanına çıkılarak son teklif alma ve ihale tarihi 01.12.2021 olarak ilan edilmiştir.

Proje Bilgileri:
Yatırımın Süresi:  36 ay
İşletme Süresi: 25 yıl









 

Antalya Havalimanı ihalesi başlıyor

Yorumlar

Limak ~ 2 yıl önce
Limak'a basarilar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çılgın Çocuk 333 ~ 2 yıl önce
Canlı Yayın olacakmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000