31 Mart 2020, Salı 09:48:28

Antalya Havalimanı eski günlerini arıyor

Antalya Havalimanı'nda, normal zamanda her 2 dakikada bir uçak havalanırken, koronavirüs tedbirleri kapsamında apron boşaldı.
  • Olan tav’a oldu. Elinde patladı ayt
  • Yıllarım ayt de geçti ne olumsuzluklar gördük fakat corona kadar etkilenmemisti ayt hava limanı
  • Bu tabloyu 2016 yaz ve kiş sezonunda görmüştüm akp rus savaş uçağını düşürdüğü zaman ve sonrası

Antalya Havalimanı'nda, normal zamanda her 2 dakikada bir uçak havalanırken, koronavirüs tedbirleri kapsamında apron boşaldı. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği Antalya Havalimanı'nda uçaklar, parka çekildi, yoğunluk ise yüzde 90 oranında azaldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışı uçuşlar geçici süreyle yasaklanırken, yurt içi uçuşlar ise valiliklerin iznine bırakıldı. Geçen yıl gelen- giden yolcu olarak 70 milyon kişinin kullandığı, gün bazında ise ortalama 200 bin yolcu hareketinin yaşandığı Antalya Havalimanı, koronavirüs önlemlerinden sonra sessizliğe büründü. Geçen yıl turizm rekorlarının kırılmasında önemli yeri olan Antalya Havalimanı'nda, yazın en yoğun günlerde her 2 dakikada bir uçak iniş- kalkış yaparken, gün içinde yaklaşık 200 bin kişi hizmet aldı. Tedbirlerden sonra yoğun günlerden eser kalmazken, havalimanında hareketlilik yüzde 90 oranında azaldı. Normal zamanda önünde uzun kuyrukların oluştuğu bilet gişelerinin ve bagaj teslim noktalarının boş olması dikkat çekti. Ayrıca buradaki alanlara, 'sosyal mesafe' kuralına uyulması için 2'şer metre aralıklı uyarı bantları çekildi.

Havalimanında koronavirüse karşı bazı hijyen tedbirlerinin de alındığı görüldü. Girişte güvenlik işlemleri sırasında, X-ray noktalarından geçen az sayıda yolcuyu güvenlik görevlileri, tek sırayla alırken, güvenlik noktalarında yolcuların kemer, metal para ve cep telefonu gibi eşyaları içine koyduğu plastik kaplar da dezenfektan ile sürekli yıkanıyor. Ayrıca ilk kontrolden geçen yolcular, biletlerini alıp, uçağa binecekleri kapıya geldiklerinde ise son kez kontrolden geçip, bu defa termal kamerayla vücut ısıları tespit ediliyor.

Uçuşların valilik izinlerine bağlı olması nedeniyle otobüs terminalinde olduğu gibi havalimanında da izin komisyonu kurularak, görev yapmaya başladı. Komisyona başvuran yolcular, seyahat izin belgesi aldıktan sonra hizmet veren firmalardan bilet alabiliyor. Sefer sayılarının azaldığı ve bekleme sürelerinin en az 4 saati bulduğu öğrenilen havalimanında apronun ise boş görüntüsü dikkat çekti. Uçakların apronda park pozisyonunda olduğu görüldü. (Hürriyet)

Antalya Havalimanı eski günlerini arıyor

Yorumlar

Tav ~ 4 yıl önce
Olan tav’a oldu. Elinde patladı ayt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski havaci ~ 4 yıl önce
Yıllarım ayt de geçti ne olumsuzluklar gördük fakat corona kadar etkilenmemisti ayt hava limanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 4 yıl önce
Bu tabloyu 2016 yaz ve kiş sezonunda görmüştüm akp rus savaş uçağını düşürdüğü zaman ve sonrası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000