03 Ocak 2017, Salı 13:00:04

Antalya Havalimanı büyüyor

Antalya Havalimanı'nda uçak bakım hangarı, genel havacılık terminali ve park sahası için güney bölgesindeki sera ve yerleşim alanlarından oluşan 1100 dönümlük arazinin yüzde 90'ı kamulaştırıldı. Bu yıl içinde tahliyeler başlayacak.
  • Kamulaştırılan alanda yanlız seralar değil evler de var her 2 pist arasında...Bunlar güvenlik için riskli alan ayrıca.....36 C veya 36 R pistini 45 m.den 60 m.'ye (banketiyle 75 M.) genişletme çalışması da yapılmalı bu arada ilerisi için,hazır trafik de buna müsaitken.
  • Tüm dünyada havacılık sektörü genişleyerek büyüyor tabii olarakta hava alanları ihtiyacı karşlayamadığı için pist park alanı körükler yetrli olmadığı zaman mecburen genişleyecek Antalya da önemli bir havalimanı İstanbul dan sonra hava trafiğinin yoğun olduğu bir alan büyümeside gayet normal
  • Bu karar anlamsi geldi, zaten iki terminal var ve biri %90 kapali, yani gereksiz yapilmis zamaninda. Onlardan birini duzenleyip bakim hangari vs yapin, bosuna kamulastirma ile kaynak harcamayin, hem genel havacilik icin de ne guzel korukler vs hazir olur.
  • Geliyor geliyor ATSTEAM Hangar geliyor.
  • Bedava satarsiniz yarin
  • Gazipaşa'yı da geliştirseler keşke.
  • Eee nihayet
  • Thy yakinda daha cok ucagi yere indirecegi icin park edecek yer aciyorlar. Ucaklari aliken plansiz biyuduler ama simdi kiculmeyi planli yapiyorlar
  • Yatanlara yer yetmiyor daha çok yer lazım. Bunun 340ı var 777si var. Var da var.
  • Teknik icin beklenen bir gelisme. ATS ve Sunex hangar icin plan yapiyorlardi. Sunexin durum biraz problemli,TK pek sicak bakmiyor onlara actirmaz gibi ama ATS umarim acar.

Antalya Havalimanı'nda uçak bakım hangarı, genel havacılık terminali ve park sahası için güney bölgesindeki sera ve yerleşim alanlarından oluşan 1100 dönümlük arazinin yüzde 90'ı kamulaştırıldı. Bu yıl içinde tahliyeler başlayacak.

Antalya Havalimanı'nın genişletilmesi amacıyla, denize doğru olan güney bölgesinde, iki pist arasında kalan sera ve yerleşim bölgesi, bu yıl içinde boşaltılarak havalimanına dahil edilecek. Kapladığı alan büyüklüğü 13 bin dönüm olan havalimanı, yeni kamulaştırmalarla 14 bin 100 dönüme yükselecek.

KAMULAŞTIRMANIN YÜZDE 90'I BİTTİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Başmüdürü Osman Serdar, havalimanının güneyinde iki pist arasında ve iki mahalle sınırları içinde kalan 1100 dönümlük alanda yaklaşık 5-6 yıldır devam eden kamulaştırma çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Kalan yüzde 10'luk kısmında hukuki sürecin devam ettiği belirten Serdar, kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

TAHLİYELER BU YIL YAPILACAK

Hukuki süreci tamamlanan arazi sahiplerine tahliye için tebligatların yapılmaya başlandığını açıklayan Serdar, bu yıl içinde tahliyelerin tamamlanacağını kaydetti. Yeni 1100 dönümlük alanda Antalya Havalimanı'nın en büyük eksiği olan uçak hangarının öncelikli planlandığını anlatan Osman Serdar, ayrıca genel havacılık terminali ve ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere uçak park alanı yapılacağını söyledi.

Yeni alandaki yatırımların 5 yıllık bir plana yayıldığını dile getiren Serdar, en büyük eksik olan uçak bakım hangarının bu yatırım planlamasında ilk sırayı aldığını kaydetti. Genel havacılık terminalinin ise özel jet ve uçaklar için kullanılacağını anlatan Serdar, uçak park alanının ise havalimanındaki mevcut 94 park alanı dolduğu anlarda kullanıma açılacağını kaydetti. (Hürriyet)

Antalya Havalimanı büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

AYT ~ 7 yıl önce
Kamulaştırılan alanda yanlız seralar değil evler de var her 2 pist arasında...Bunlar güvenlik için riskli alan ayrıca.....36 C veya 36 R pistini 45 m.den 60 m.'ye (banketiyle 75 M.) genişletme çalışması da yapılmalı bu arada ilerisi için,hazır trafik de buna müsaitken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 yıl önce
Tüm dünyada havacılık sektörü genişleyerek büyüyor tabii olarakta hava alanları ihtiyacı karşlayamadığı için pist park alanı körükler yetrli olmadığı zaman mecburen genişleyecek Antalya da önemli bir havalimanı İstanbul dan sonra hava trafiğinin yoğun olduğu bir alan büyümeside gayet normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serikli ~ 7 yıl önce
Bu karar anlamsi geldi, zaten iki terminal var ve biri %90 kapali, yani gereksiz yapilmis zamaninda. Onlardan birini duzenleyip bakim hangari vs yapin, bosuna kamulastirma ile kaynak harcamayin, hem genel havacilik icin de ne guzel korukler vs hazir olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin bedava. ~ 7 yıl önce
Genel havacılık için uçacak uçaklar için körükleri kullanmayı düşünüyorsun. Harika. Keşke beynini de kullansaydın düşünürken.
ATS ~ 7 yıl önce
Geliyor geliyor ATSTEAM Hangar geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamuslastir ~ 7 yıl önce
Bedava satarsiniz yarin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazipaşa ~ 7 yıl önce
Gazipaşa'yı da geliştirseler keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A-Z ~ 7 yıl önce
Eee nihayet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba777 ~ 7 yıl önce
Thy yakinda daha cok ucagi yere indirecegi icin park edecek yer aciyorlar. Ucaklari aliken plansiz biyuduler ama simdi kiculmeyi planli yapiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARKİNG ~ 7 yıl önce
İZMİRDE BAYAĞI YER VAR,GELSİNLER.
No parking ~ 7 yıl önce
Nerede o park yerleri acaba
Geniş gövde parkı ~ 7 yıl önce
Yatanlara yer yetmiyor daha çok yer lazım. Bunun 340ı var 777si var. Var da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 7 yıl önce
Teknik icin beklenen bir gelisme. ATS ve Sunex hangar icin plan yapiyorlardi. Sunexin durum biraz problemli,TK pek sicak bakmiyor onlara actirmaz gibi ama ATS umarim acar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunex ~ 7 yıl önce
Sunex'in son zamanları. Hangar filan gibi yerlere para harcamaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000