09 Eylül 2018, Pazar 11:27:12

Antalya Havalimanı Avrupa'nın zirvesine çıktı

Ağustos ayında Eurocontrol İstatistiksel Referans Bölgesi’nde charter uçuşlarda Antalya Havalimanı günlük ortalama 153.6 kalkışla ilk sırada yer aldı.
  • Bu iş buralarda atıp tutmakla olmuyor, olmayacak. Yapilmasi gereken bellidir. Atcler olarak deger gormedigimiz ama surekli sirtimizdan prim yapilan bu ortamda 0 inisiyatif ile calismaliyiz. Asla ve asla grev vb. memurlar icin yasadisi olan bir hareketten bahsetmiyorum, hepimiz gorevimizin geregini yapacagiz elbette. Sadece kitabi olarak, kendimizi riske atmadan, daha iyi hizmet icin ekstra caba sarfetmeden. Ucaklar firmalarinin belirledigi yollardan ucsun. Kesintisiz tirmanisi ancak ilgili trafikleri yokken alsin. Bilmemkac katimiz maas alan pilot arkadaslar da halden anlasin. Sesimizi duyurmanin tek yolu bu.
  • Ozellestirme sureciyle birlikte hem kurum hantal yapisindan kurtulur hem de verilen hizmetin kalitesi artar. Ayrica personel ucretlerini de piyasa belirler.
  • Sayın Funda hanım Atc kursunda haksızca elenen ve emekleri yok sayılan personelin haklı olduğunu söyleyip haklarını vermemek nasıl bir duygu ?
  • Kontrolörler olarak disimizi göstermez isek daha çok eziliriz. Umarım dernek en kısa sürede bir çalışma yapar ve hakkımızı alırız güvenlik arff ve diğer masa basi memurlarin kendilerini bizlerle bir tutması gerçekten çok garip ve bizler adına utanç verici yurtdışında atc yim diyince insanlar saygı duyuyor ve tanışmak istiyorlar hemen ama turkiyede zerre saygı yok.tek işleri dedikodu ve oturmak olan diğer parazitlerden pardon memurlardan ayrılıp hak ettiğimiz yere ulaşmak dileği ile
  • ATCO arkadaşlar biraz gözünüz doysun el insaf yahu paradan başka konu olunca ağzınızı bıçak açmıyor. 10.000 TL yi komik bulmak ne demektir?
  • Eskiden bir pilot taş çatlasa bir kontrolörün 2 katı hadi bilemediniz 3 katı maaş alırdı. Şimdi pilotların maaşı 8 kata çıktı bırakın pilotu lise mezunu dil bilmeyen hostes kontrolörden 3-4 bin lira fazla maaş alıyor. Bu eğitim bu risk bu stres bu kadar önemli bir iş ve bu maaşlar. Her gün rekor haberleri sayın genel müdürenin resimleri sanki trafiği genel müdürlük atıyor gece gündüz demeden. Ve benim maaşımı tazminatımı Eurocontrol öderken bunu almayıp iade etmeniz.Neymiş bu para kontrolöre verilirse güvenlikçi itfaiyeci memur ne dermiş, ki bunlar zaten emsallerinin 3 katı maaş alıyor şu an dhmi de. Bu ayıbın adını artık siz koyun bizlerin dili varmıyor artık.
  • Ekipler 11 kisi 10 senedir personel alinmiyor. Aim ekipleri 7 kisi. Eurocontrol'un en ucuz Hava sahasiyiz. Yilda 1.3 milyon trafiğe hizmet veriyoruz.Eurocontrol'den Romanya 300 bin trafikle bizimle ayni parayi aliyor.Avrupa'da En ucuz domates ve kontrolor Turkiye'de.
  • Kurumda ATC lerden başka birileri iş yapmadığı halde bu başarıları üstlerine almaları beni deli ediyor el insaf be ..
  • Sebepsiz bir şekilde apronun ortasına yapılmış ofise personelini yaz sıcağında kış soğuğunda A kapısında 15 dk bekletip, klimasız 1970 model otobüslerle taşıyan kurum, yemek diye 3. sınıf lokanta yemeği kalitesinde bir takım gıdaları soğumuş bir şekilde personeline veren kurum (onu da sadece resmi tatil olmayan günlerde öğlenleri veriyor, vardiyalı çalışan personel isterse taş yesin, problem değil) iş övünmeye gelince mangalda kül bırakmıyor, sanki bu trafik kendi kendine akıyormuş gibi. Birileri küsmesin, darılmasın diye kurumun bel kemiği olan personeline hak ettiği maaşı vermeyip, vermediği parayı gerisin geri Eurocontrol'e yollayan kurum iş reklama gelince hiçbir şekilde manşetlerden inmiyor. Bu devran böyle gitmez.
  • Atc'ler olarak artık gerçekten bişeler yapmanın zamanı geldi bi kadar iş yüküne riske aldığımız rakam çok komik durumdadır

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, açıklanan Eurocontrol istatistiklerini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Funda Ocak tarafından yapılan duyuruda Antalya Havalimanı charter uçuşlarda Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

İşte DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın o paylaşımları:

Ağustos ayında Eurocontrol İstatistiksel Referans Bölgesi’nde charter uçuşlarda Antalya Havalimanı günlük ortalama 153.6 kalkışla ilk sırada yer aldı.

Charter uçuşlarda ağustos sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre %21.0 artış gerçekleşen Antalya Havalimanı’nda, ikinci sıradaki Burgaz Havalimanı’nın yaklaşık 4 katı charter uçuş gerçekleşti.

Rapora göre, Türkiye’de ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre inen uçak sayısında %8.5, kalkan uçak sayısında %8.6, transit üst geçişlerde %12.6 artış görüldü. Genel artış oranı ise %6.4 oldu.

Ağustos ayında Eurocontrol İstatistiksel Referans Bölgesi’nde tarifeli uçuşlarda Atatürk Havalimanı günlük ortalama 583.7 kalkışla üçüncü sırada yer aldı.

Ağustos ayında Eurocontrol İstatistiksel Referans Bölgesi’nde kalkış trafiği en yoğun havalimanı sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı günlük ortalama 680.5 trafikle dördüncü sırada yer aldı.

Ağustos sonu itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki trafikte bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.7 artış gerçekleşti.

ARALARINDA EN FAZLA TRAFİK GERÇEKLEŞEN HAVALİMANI ÇİFTLERİ

Ağustos ayında Eurocontrol İstatistiksel Referans Bölgesi’nde aralarında en fazla trafik gerçekleşen havalimanı çifti günlük ortalama 52.5 trafikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Antalya Havalimanı çifti oldu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı-İstanbul Atatürk Havalimanı çifti günlük ortalama 50.1 trafikle ikinci, İzmir Adnan Menderes Havalimanı-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çifti günlük ortalama 47.7 trafikle beşinci sırada yer aldı.

Muğla Milas-Bodrum Havalimanı-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çifti günlük ortalama 46.5 trafikle beşinci sırada yer aldı.

Ağustos ayında Avrupa’nın en yoğun havalimanı çiftleri sıralamasında ilk yedideki dört havalimanı çifti Türkiye havalimanlarından oluştu.

Antalya Havalimanı Avrupa'nın zirvesine çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Atc ~ 6 yıl önce
Bu iş buralarda atıp tutmakla olmuyor, olmayacak. Yapilmasi gereken bellidir. Atcler olarak deger gormedigimiz ama surekli sirtimizdan prim yapilan bu ortamda 0 inisiyatif ile calismaliyiz. Asla ve asla grev vb. memurlar icin yasadisi olan bir hareketten bahsetmiyorum, hepimiz gorevimizin geregini yapacagiz elbette. Sadece kitabi olarak, kendimizi riske atmadan, daha iyi hizmet icin ekstra caba sarfetmeden. Ucaklar firmalarinin belirledigi yollardan ucsun. Kesintisiz tirmanisi ancak ilgili trafikleri yokken alsin. Bilmemkac katimiz maas alan pilot arkadaslar da halden anlasin. Sesimizi duyurmanin tek yolu bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 6 yıl önce
Kesinlikle haklı
Uyuma artık ~ 6 yıl önce
Ben artık anlayamıyorum bu sessizliği..kesinlikle katılıyorum artık bir şeyler yapma zamanı geldi de geçti bile
Atc ~ 6 yıl önce
Bu kadar sessizlik yeter artık. İşletmeden ayıracaklarsa ayırsınlar, zam yapacaklarsa yapsınlar. Birlik olma zamanı çoktan geldi de geçiyor.
Ozellestirme candir ~ 6 yıl önce
Ozellestirme sureciyle birlikte hem kurum hantal yapisindan kurtulur hem de verilen hizmetin kalitesi artar. Ayrica personel ucretlerini de piyasa belirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cancan ~ 6 yıl önce
Çok doğru. Tek çözüm özelleştirmedir ancak bürokratik vesayet buna hep karşı çıkmıştır. Onlar için ülkenin bekası verimliliği değil koltukları önemlidir çünkü. Personelin fiyatı da piyasaca belirlenir itfaiyeci muadilinden 3 kat, asıl işi özel güvenlik yaparken onun 3 katı maaş alan ve sadece yatan dhmi güvenlikçisi ve diğer memurların asıl değeri ortaya çıkar. Kontrolörler de eurocontrol gelirlerini doğrudan alarak neyse hakkı onu alır artık demi muadili olmadığına göre..
Gerçeklerle yüzleşmek ~ 6 yıl önce
Sayın Funda hanım Atc kursunda haksızca elenen ve emekleri yok sayılan personelin haklı olduğunu söyleyip haklarını vermemek nasıl bir duygu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı_Kul ~ 6 yıl önce
Emek hırsızları.
Atc ~ 6 yıl önce
Kontrolörler olarak disimizi göstermez isek daha çok eziliriz. Umarım dernek en kısa sürede bir çalışma yapar ve hakkımızı alırız güvenlik arff ve diğer masa basi memurlarin kendilerini bizlerle bir tutması gerçekten çok garip ve bizler adına utanç verici yurtdışında atc yim diyince insanlar saygı duyuyor ve tanışmak istiyorlar hemen ama turkiyede zerre saygı yok.tek işleri dedikodu ve oturmak olan diğer parazitlerden pardon memurlardan ayrılıp hak ettiğimiz yere ulaşmak dileği ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanışmak? ~ 6 yıl önce
Kendinizi geliştirdiğinize inanıyorsanız, yurt dışına gidin. Güzel insanlarla tanışırsınız belki. Kimse sizi zorla çalıştırmuyor. Devletin şartları bu. Belki özelleşirseniz alırsınız.
Devletin sartlari ~ 6 yıl önce
Kardeşim ,hava sahamizi ucuza kullandiriyoruz ve daha fazlasini maliyeye yuk getirmeden verebiliyor..niye anlamak istemiyorsunuz
hakkı_kul ~ 6 yıl önce
ATCO arkadaşlar biraz gözünüz doysun el insaf yahu paradan başka konu olunca ağzınızı bıçak açmıyor. 10.000 TL yi komik bulmak ne demektir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muadil ~ 6 yıl önce
Bak ,sizin muadilleriniz kamuda ne kadar aliyor?ne zaman atcolar talepleriyle gundeme gelse ,onlerine gecip hakaretler ediyorsunuz.. mudahil olmasanizda insanlar dile getirse sıkıntılarini?
Hakkı_Kul ~ 6 yıl önce
Ben haksız ve hukuksuz bir şekilde drop edilmiş bir memurum dostum. Benim muadilim yok...Aldığım para da yetiyor çok şükür.Kim kime hakaret ediyor? Sırtımızdan geçiniyorsunuz, vergilerimizle para kazanıyorsunuz, kurumun tek çalışanı atcolar fln filan... Kim hakaret ediyor biraz oku...
ayıptır günahtır ~ 6 yıl önce
Eskiden bir pilot taş çatlasa bir kontrolörün 2 katı hadi bilemediniz 3 katı maaş alırdı. Şimdi pilotların maaşı 8 kata çıktı bırakın pilotu lise mezunu dil bilmeyen hostes kontrolörden 3-4 bin lira fazla maaş alıyor. Bu eğitim bu risk bu stres bu kadar önemli bir iş ve bu maaşlar. Her gün rekor haberleri sayın genel müdürenin resimleri sanki trafiği genel müdürlük atıyor gece gündüz demeden. Ve benim maaşımı tazminatımı Eurocontrol öderken bunu almayıp iade etmeniz.Neymiş bu para kontrolöre verilirse güvenlikçi itfaiyeci memur ne dermiş, ki bunlar zaten emsallerinin 3 katı maaş alıyor şu an dhmi de. Bu ayıbın adını artık siz koyun bizlerin dili varmıyor artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 6 yıl önce
Ekipler 11 kisi 10 senedir personel alinmiyor. Aim ekipleri 7 kisi. Eurocontrol'un en ucuz Hava sahasiyiz. Yilda 1.3 milyon trafiğe hizmet veriyoruz.Eurocontrol'den Romanya 300 bin trafikle bizimle ayni parayi aliyor.Avrupa'da En ucuz domates ve kontrolor Turkiye'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Kurumda ATC lerden başka birileri iş yapmadığı halde bu başarıları üstlerine almaları beni deli ediyor el insaf be ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eytisi ~ 6 yıl önce
Sebepsiz bir şekilde apronun ortasına yapılmış ofise personelini yaz sıcağında kış soğuğunda A kapısında 15 dk bekletip, klimasız 1970 model otobüslerle taşıyan kurum, yemek diye 3. sınıf lokanta yemeği kalitesinde bir takım gıdaları soğumuş bir şekilde personeline veren kurum (onu da sadece resmi tatil olmayan günlerde öğlenleri veriyor, vardiyalı çalışan personel isterse taş yesin, problem değil) iş övünmeye gelince mangalda kül bırakmıyor, sanki bu trafik kendi kendine akıyormuş gibi. Birileri küsmesin, darılmasın diye kurumun bel kemiği olan personeline hak ettiği maaşı vermeyip, vermediği parayı gerisin geri Eurocontrol'e yollayan kurum iş reklama gelince hiçbir şekilde manşetlerden inmiyor. Bu devran böyle gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Atc'ler olarak artık gerçekten bişeler yapmanın zamanı geldi bi kadar iş yüküne riske aldığımız rakam çok komik durumdadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000