25 Ocak 2019, Cuma 15:08:20

Antalya Bilim Üniversitesi SHGM'den ATO yetkisini aldı

Antalya Bilim Üniversitesi Praxis Havacılık ve Uzay Programları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Onaylı Eğitim Organizasyonu (ATO) Yetkisini alarak öğrenci kabulüne başladı.
  • Kaliteyi yakalamak adına işin suyunu çıkartmışsınız. NASA’ya astronot mu alıyorsunuz ?
  • Verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz. Fakat sektörde amacı askeri pilot kriterlerini uygulama ile pilotaja öğrenci seçme tarzında çağın gerisinde kalmış bir yöntem ile ; “ Biz havacılık için öğrenci seçiyoruz.” ana teması ile devam ediyorsanız tek ÖNER’imdir şayet dikkate alınırsa : Askeri kurallar/ emirler doğrultusunda görev tamamlayacak değil, Operational Manual Part B içeriğinde uçmaya çalışacak PİLOT yetiştirmenizdir. Saygılarımla...
  • Rektör imammı?
  • Trde 55 60 bin dolar lisan 4 tane üniversite burslu alıyor toplam 25 kişi onuda kazanmak için bayagı iyi bir sıralama yapmak lazım iyi sıralam için cok fazla ders calısmak lazım cok calsınınca da malum gözler bayagı bir ziyan oluyor yami burslu tutturmakiçin cok calsısıyorum yanş sğrekli kitap kitap gözlerim fazla yourluyor nasıl ocak bilemem sıkıntılı işler
  • Vasıf yok mu? Vasıf.
  • Komando mu yetiştiriyorsunuz kardeşim ne bu ?? PPL için hatta ATPL için dahi hiç kimse girmez o testlere. Niye girsin ki ? Diğer okullarda yok böyle bir şey, gider onlarda uçar.Baştan kokmuş bu balık.
  • Birde devletimiz Şu işe bir el atsa sadece Anadolu üniversite pilotaj bölümü var devle üniversitesi olarak 15 öğrenvi alımı yapılıyor birkaç tane daha olsa en azından maddi durumu olmayan basarılı ögrenciler için Pilot olma sansı artmış olacak keşkeeee

Antalya Bilim Üniversitesi Praxis Havacılık ve Uzay Programları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Onaylı Eğitim Organizasyonu (ATO) Yetkisini alarak öğrenci kabulüne başladı.

İlk Eğitim grubunu 5 Mart 2019 tarihinde açmayı planlayan ABU Praxis ATO, Pilot adaylarını “Praxis Test Protokolü” sürecinden geçirerek kabul ediyor.

Pilotaj öğrenci seçimi gerçekleştirilen testlerin önemli bir kısmı, elektronik ortamlar üzerinde olmakla birlikte; İnsan Cayroskopu, Hipobarik Oda, Uzay Uyumsuzluğu Simülatörü ve Klostrofobi Kafesi gibi fiziki ortamlar kullanılmakta, testlerin içeriğinde; Kişilik Testi, Özel Uyumluluk Test Ardışımı, Görsel ve İşitsel Hafıza, Algılama ve Yoğunlaşma, Dikkat, Takım Çalışması ve Liderlik, Klostrofobi, Düşük Basınç Ortamında Özel Uyumluluk Test Ardışımı, Dinamik ve Uzay Ortamında Görsel Ve İşitsel Hafıza, Algılama ve Yoğunlaşma, Uzay Uyumsuzluluğu, Stres Altında Karar Verme ve sözlü görüşmeler neticesinde hava-uzay ortamına uyumlulukları gözleniyor. Bu tür testler hızlı ve kısa süreli olmalarına karşın, oldukça yoğun konsantrasyon gerektiren testler.

Ancak adaylar tüm aşamalarda başarılı oldukları takdirde okula kabul edilecek ve öğrencilik süresince de aynı ortamlarda gelişim eğitimlerine devam edecek ve bunlara, hareketli uçuş simülatörleri ve acil durum simülatörleri eklenecektir.

Pilotaj eğitiminde yüksek kaliteye önem vereceklerini ve bu nedenle seçim aşamalarının son derece dikkatli ve titiz ortamlarda, çok deneyimli personel tarafından gerçekleşeceğinin, eğitim sürecinin de ulusal ve uluslararası standartlara uyumlu ancak nitelik olarak çok daha yüksek ve yoğun bir programla sunacaklarının altını çizen okul, yalnızca pilot değil gerçek “havacı” lar yetiştirmeyi hedefliyor. Praxis Test Protokolünde %85 üzerinde başarı gösteren bütün adaylar PPL programlarına, %90 üzerinde başarı gösteren adaylar ATPL programlarına ücretsiz olarak kabul edilecek.

Üniversitenin bu bölümünün bir diğer hedefi, Türkiye Uzay Ajansı ile ortak programlar geliştirmek. Bu amaçla, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava Uzay Hekimliği Ana Bilim Dalı ile protokol yapan okul, alt yapısını geleceğe dönük olarak geliştiriyor. 

Antalya Bilim Üniversitesi SHGM'den ATO yetkisini aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Üner ~ 5 yıl önce
Kaliteyi yakalamak adına işin suyunu çıkartmışsınız. NASA’ya astronot mu alıyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Befort ~ 5 yıl önce
Arkadaş astronot zaten
Ex-Traniee ~ 5 yıl önce
Verdiğiniz emekler için teşekkür ediyoruz. Fakat sektörde amacı askeri pilot kriterlerini uygulama ile pilotaja öğrenci seçme tarzında çağın gerisinde kalmış bir yöntem ile ; “ Biz havacılık için öğrenci seçiyoruz.” ana teması ile devam ediyorsanız tek ÖNER’imdir şayet dikkate alınırsa : Askeri kurallar/ emirler doğrultusunda görev tamamlayacak değil, Operational Manual Part B içeriğinde uçmaya çalışacak PİLOT yetiştirmenizdir. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shrek ~ 5 yıl önce
Askeri havacılıkla yetişip sivil sisteme ayak uyduramayan ve hatta sivil sistemi hor görerek kendi kafasındaki(!)leri dikte etmeye çalışan tuhaf havacılık yaklaşımıdır.başarı kazandığı görülmemiştir.uçuş okulu enflasyonunda fark yaratacağım diyerek zaman içinde yok olup gidecektir.allah aşkına mpl çağında neyin seçim kriterinden bahsediyorsunuz?
Hurufi ~ 5 yıl önce
Rektör imammı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parasızpilotaj :))) ~ 5 yıl önce
Trde 55 60 bin dolar lisan 4 tane üniversite burslu alıyor toplam 25 kişi onuda kazanmak için bayagı iyi bir sıralama yapmak lazım iyi sıralam için cok fazla ders calısmak lazım cok calsınınca da malum gözler bayagı bir ziyan oluyor yami burslu tutturmakiçin cok calsısıyorum yanş sğrekli kitap kitap gözlerim fazla yourluyor nasıl ocak bilemem sıkıntılı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 5 yıl önce
Vasıf yok mu? Vasıf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klm ~ 5 yıl önce
Yan binada devam
Komando ? ~ 5 yıl önce
Komando mu yetiştiriyorsunuz kardeşim ne bu ?? PPL için hatta ATPL için dahi hiç kimse girmez o testlere. Niye girsin ki ? Diğer okullarda yok böyle bir şey, gider onlarda uçar.Baştan kokmuş bu balık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keyfi ~ 5 yıl önce
Keyfi uygulamalar. İsterse deliğinin içine de bakar. Artık öğrenciler düşünsün
Tursu fıcısı ~ 5 yıl önce
En iyi olmak icin skill kasmak!airbus bi otonom bir uçağın olduğu yerde bu nedir?
pilotolmakisteyen ~ 5 yıl önce
Birde devletimiz Şu işe bir el atsa sadece Anadolu üniversite pilotaj bölümü var devle üniversitesi olarak 15 öğrenvi alımı yapılıyor birkaç tane daha olsa en azından maddi durumu olmayan basarılı ögrenciler için Pilot olma sansı artmış olacak keşkeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baban ~ 5 yıl önce
Pilot olsaydı olurdu ama baban pilot değilse olmaz.Hadi diyelim. Oldun airlineda baban pilot değil veya tanıdık yoksa zor işin.adamin babası thyde kaptan ama arkadaşı chartirlarda kaptan hop oraya alırlar seni.Sonra da Allah kerim uçak zaten Allah'a emanet uçuyor.
Cadet ~ 5 yıl önce
Türk Hava Yolları'da ücretsiz eğitim sunuyor. Sonraki 10 yılda maaşından kesiyor masrafları. Ben 1 yıldır eğitim alıyorum Aydın'da. Şimdi torpil, dayı vs iftiraları atanlar çıkacak. Ama sen onlara kulak asma. Benim babam işçi, sülalede ne bir havacı ne de politikacı var. Azim, sabır ve nasiple oluyor.
pilotolmakisteyen ~ 5 yıl önce
Valla abi günün 16 saati ders calısıyorum gözümde fer kalmadı bırakacam calısmayı polonyda lisans alsam 2 3 tane dil ögrensem şirketlere tip basvurusu yapsam yine sansım var mı
cadet abi ~ 5 yıl önce
abi ne mezunusun dediğin gibi bircok kişi torpil felan diyor işin zor felan olur mu yani ama bi yandan da 4 yıl üni baska bölümde okumak istemiyorum direk havacıkla ugrasmak istiyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000