13 Ocak 2017, Cuma 13:11:23

ANKA-S'de geri sayım

Türkiye'nin yerli insansız hava aracı ANKA'nın uzun süren geliştirme serüveninde sona gelindi. ANKA-S Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmek için gün sayıyor.
  • guzel anka .. ne zaman gorucez ihracat haberlerini?
  • Su yerli insansiz hava cihazini tamamini gosterin gorelim, Dizayn i gorelim,
  • Bayraktar da faydalı bu da faydalı yerine ve amacına göre. Bu tip projelerin gecikmesi müşteri sebepli oluyor genelde. Şu da olsun bu da olsun istekleri bitmiyor müşterinin. Niye istemesin ki nasıl olsa parasını halk ödeyecek. Müşteri kim peki: TSK
  • Türkiye’den, Katar ve Somalideki üslerimize kadar birçok yerde kullanılabilir
  • Hesap makinası da oda büyüklüğü kadardı. Tartışmalar çok saçma. 20 yıl önceki cep telefonları da tuğla gibiydi. Sabırlı olun biraz. Size kalırsak 1000 sene yerimizde sayarız. Elalemin ihasi niye bu kadar hoşunuza gider hiç anlamadım. Bizim olsun çamurdan olsun.
  • Güzel haber! Tayyip sagolsun
  • Bayraktar iha azami kalkış ağırlığı 650 kg faydalı yük 55 kg kanat açıklığı 12 metre. Anka iha azami kalkış ağırlığı 1500 kg faydalı yük 200 kg kanat açıklığı 17 metre. İha larda faydalı yük önemli.
  • Elinize sağlık. Bu ülkeye çok daha güzel ürünler kazandıracağınıza inanıyor ve başarılarınızın daim olmasını diliyorum
  • Dostum bu Anka sınıf olarak bayraktardan üst sınıf bir iha . Bayraktar kamyonet ise bu kamyon öyle düşün her ikisinin de yeri ve kullanımı ayrı. En üstün özelliği ise uydudan yönetilecek (Anka-s modeli için) olması, yüksek irtifa uçması ve daha fazla yük taşıyabilmesi.
  • en azından bunlar: "uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki" fazlasını bilmiyorum. bayraktarda bunlar yok. Bayraktar yer kontrol istasyonundan fazla uzaklaşamaz. Bu arkadaş ise menzilinin yettiği kadar öteden veri ve kriptolu telsiz ve veri iletişimi sağlayabilir. Ayrıca röle ile yurt içi ve yakın çevrede ölü alansız telsiz iletişimi sağlaması önemli.

Türkiye'nin yerli insansız hava aracı ANKA'nın uzun süren geliştirme serüveninde sona gelindi. ANKA-S Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmek için gün sayıyor.

Türk savunma sanayi, son yıllarda gerçekleştirdiği ataklarla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. Devlet kurumlarının milli çalışmaları ve bunlarla birlikte özel sektörün de devreye girmesi savunma sanayinde yerlileştirme çalışmalarına hız kazandırdı. Bu alanda altın çağını yaşayan ülkemiz, hem güvenlik açısından olumlu etki oluşturuyor, hem de ekonomik anlamda dışa bağımlılığını azaltıyor.

Özellikle son 10 yıllık dönemde savunma sanayi ürünlerini geliştirme ve modernizasyon konusunda ciddi mesafe kaydedildi. Bundan sonraki aşamada ise sektörün yurt içi projelerde kazandığı deneyimi geliştirerek ihracata katkı sağlaması amaçlanıyor.

2017'DE ENVANTERDE

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat ve anlık istihbarat kabiliyetini arttıracak olan Anka-S'in, 2017 yılında envantere gireceğini açıkladı.

Sözleşme kapsamında, 10 adet İHA ve ilgili yer sistemlerinin 2017 yılında başlayacak teslimatlarının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor, buna bağlı olarak halihazırda kalifikasyon süreci devam ediyor.

UYDUDAN KONTROL EDİLEBİLEN YERLİ İHA

23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilecek olan Türkiye’nin geliştirdiği en önemli insansız hava arcı (İHA) platformu durumunda olan ANKA’nın uydu kontrollü modeli olan ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak, uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecek.

Özellikle uydudan kontrol yeteneği ile görev menzili binlerce kilometreye ulaşacak olan ANKA-S İHA sistemi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine stratejik anlamda önemli bir katma değer ve yetenek sağlanmış olacak. (Yeni Şafak)

ANKA-S'de geri sayım

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

anka ~ 7 yıl önce
guzel anka .. ne zaman gorucez ihracat haberlerini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Subhan dagi ~ 7 yıl önce
Su yerli insansiz hava cihazini tamamini gosterin gorelim, Dizayn i gorelim,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flowers ~ 7 yıl önce
Bayraktar da faydalı bu da faydalı yerine ve amacına göre. Bu tip projelerin gecikmesi müşteri sebepli oluyor genelde. Şu da olsun bu da olsun istekleri bitmiyor müşterinin. Niye istemesin ki nasıl olsa parasını halk ödeyecek. Müşteri kim peki: TSK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serkan ~ 7 yıl önce
Ne anlatmaya çalıştın bu yorumda?
:) ~ 7 yıl önce
Aynen bende anlamadım ne anlatmak istediğini
Bayraktar ~ 7 yıl önce
Fazla bir şey istemedik, yeter ki Bayraktar gibi silahlı istedik ama o da henuz mumkun defıl galiba
Anka-s ~ 7 yıl önce
Türkiye’den, Katar ve Somalideki üslerimize kadar birçok yerde kullanılabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilk ~ 7 yıl önce
Hesap makinası da oda büyüklüğü kadardı. Tartışmalar çok saçma. 20 yıl önceki cep telefonları da tuğla gibiydi. Sabırlı olun biraz. Size kalırsak 1000 sene yerimizde sayarız. Elalemin ihasi niye bu kadar hoşunuza gider hiç anlamadım. Bizim olsun çamurdan olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diese gut ~ 7 yıl önce
Güzel haber! Tayyip sagolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi sende ~ 7 yıl önce
Tam tersi olmasın o. Damadı istifade etsin diye ANKA-S geciktirilmiş olabilir mi acaba?
cahal ~ 7 yıl önce
Anka s in gecikmesinin sebebi teknik ve sisteminden dolayıdır TB-2 ve ANKA farklı uav sınıfındadır bilmeden işinize geleni söylemeyin ayrıca alımlara TSK karar veriyor!
xerdox ~ 7 yıl önce
Bayraktar iha azami kalkış ağırlığı 650 kg faydalı yük 55 kg kanat açıklığı 12 metre. Anka iha azami kalkış ağırlığı 1500 kg faydalı yük 200 kg kanat açıklığı 17 metre. İha larda faydalı yük önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 7 yıl önce
Elinize sağlık. Bu ülkeye çok daha güzel ürünler kazandıracağınıza inanıyor ve başarılarınızın daim olmasını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batman ~ 7 yıl önce
Dostum bu Anka sınıf olarak bayraktardan üst sınıf bir iha . Bayraktar kamyonet ise bu kamyon öyle düşün her ikisinin de yeri ve kullanımı ayrı. En üstün özelliği ise uydudan yönetilecek (Anka-s modeli için) olması, yüksek irtifa uçması ve daha fazla yük taşıyabilmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Aspirin ~ 7 yıl önce
Orbital mechanics konusundan bir haber olan ülke uydudan hiçbirsey yönetemez. İmam hatip mezunları ile de olmaz. Darbe sevdalısı askerlerle de olmaz. Fen bilimlerinde gelişmeden, bir gyroscope bile üretemeden sabun köpüğü haberlerle gurur duyarsın ey halkım.
:) ~ 7 yıl önce
Bi haber ile bir haber ayrımını yapmadan nasıl oluyor ? yüce varlık bizi aydınlatsana bu konuda !
Aspirin mi ~ 7 yıl önce
Siz aspirin almaya devam edin, ara ara kendinizi kucumsemeyi unutmayin, biz de uretmeye devam edelim!
Ulu manitu ~ 7 yıl önce
Tashih senin işin. Sen ona bak. Kameriye beyisin anladık.
Üreteceğiz diyene ~ 7 yıl önce
O lafta üretim yapan, siz aspirine devam edin diyen kim ise! Benim paramla ithalat yapıp sonra ürettim diye böbürlenerek ortada gezmeye devam etsin. Kendinizi kandırın böyle.
Beşer ~ 7 yıl önce
Vatan hainlerine...memleketimde yapılan güzel şeylerden memnun olmayanlara... it ürür kervan yürür. Amacınız belli ama...BAŞARAMAYACAKSINIZ.
en azından ~ 7 yıl önce
en azından bunlar: "uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki" fazlasını bilmiyorum. bayraktarda bunlar yok. Bayraktar yer kontrol istasyonundan fazla uzaklaşamaz. Bu arkadaş ise menzilinin yettiği kadar öteden veri ve kriptolu telsiz ve veri iletişimi sağlayabilir. Ayrıca röle ile yurt içi ve yakın çevrede ölü alansız telsiz iletişimi sağlaması önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000