21 Şubat 2019, Perşembe 11:18:42

Ankara'nın ilk uçuş simülatör merkezi açıldı

Ankara’nın ilk simülatör merkezi Anadolu Uçuş Simülatör Merkezi 10 Şubat’ta hizmete başladı. Airbus 320 uçağı ile aynı uçuş hissi veren simülatör, havacılık meraklılarının yanı sıra Ankaralı pilot ve pilot adaylarına da gerçeğe yakın uçuş deneyimi sunacak.
  • Arkadaşı tebrik ediyorum bu zamanda bu riskli yatırımı göze aldığı için. Ancak yazık olmuş bahsedilen paralara bu işi cockpittürk gibi işten anlamayan adamlara yaptırdığı için, adamların yerli dediği ürünlerin nerdeyse hepsi yurt dışı ürün bariz belli. Web sitelerinde de ürünler yerli yazmışlar bide külliyen yalan.
  • Onur havacılıktan kopmadığını görünce çok sevindim. Allah daha büyük muvaffakiyetler de nasip eder inşallah. Tebrikler.
  • arada bir thy a320 ile mülakat yapıyo 737 sim i kursaydınız bare de işine yarasaydı gençlerin
  • Onur beyi tebrik ediyor başarılarının devamını dilerim. Crm hazırlık için geçen hafta uçuş yaptım, ve herşeyi detay detay aktardığı için gösterdiği alaka için teşekkür ediyorum. Kesinlikle bizler için çok iyi oldu
  • Yatırım çok güzel lokasyon güzel öncelikle Yatırımı yapan kişiye tebrikler. Fakat keşke gerçekten bu işi bile bir üretici tercih etseydiniz. Bu işi gerçekten bilen Türkiye de veya yurtdışında bilen bir çok firma mevcut. Şimdi firmanın adını vermek istemiyorum ama adamlar düne kadar deneme yanılma ile iş yapıyordu eminim hala öyledir. Umarım bir bakım veya detaylı teknik bir gelişim süreci gerekmez. Yatırımcıya tekrardan bol kazançlar diliyorum
  • Ankara için büyük bir eksiklikti. Ufak 1-2 eksiği var ama en kısa sürede giderilecektir mutlaka tavsiye ederim
  • Uzun yıllardır bir eksiklikti Başkent için. Bu yatırımı yapan Onur Demirci'ye başarılar diliyor yolunun açık olmasını temenni ediyorum. Anadolunun çocuklarına ulaşırsınız inşallah.
  • Hayırlı ugurlu olsun anadolu bölgesinde ilki başaran Onur beye teşekkürlerimi sunarım. Allah utandırmasın yolunu açık eylesin.
  • kabin memurluğu simülatörü de yapılsın lütfen. sonuçta 20 bin lira maaş alabilmek için nasıl bir iş yapıyorlar deneyimlemek istiyoruz. yetkililer lütfen sesimizi duyun
  • Bence böyle bir yatırım Izmır içinde gerekli..

Ankara’nın ilk simülatör merkezi Anadolu Uçuş Simülatör Merkezi 10 Şubat’ta hizmete başladı. Airbus 320 uçağı ile aynı uçuş hissi veren simülatör, havacılık meraklılarının yanı sıra Ankaralı pilot ve pilot adaylarına da gerçeğe yakın uçuş deneyimi sunacak.

Anadolu Uçuş Simülatör Merkezi, Ankara Balgat’ta hizmete açıldı. Onur Demirci adlı girişimci tarafından hayata geçirilen Airbus 320 uçağının birebir aynı kokpitine sahip simülatör, pilot olmak isteyenler ve havacılık meraklıları için eşsiz bir uçuş deneyimi sunuyor. Sadece havacılık meraklılarının değil aynı zamanda pilotların da bilgilerini taze tutmaları için kullanabilecekleri simülatör, havayolu şirketlerinin pilot alım sürecinde mülakatlara hazırlanmaları için de önemli bir avantaj sağlıyor. Küçük yaşlardan beri havacılık sektörüne ve pilotluk mesleğine ilgi duyan Elektrik Mühendisi Onur Demirci tarafından hayata geçirilen simülatör merkezinde, havacılık frezyolojisine adaptasyon süreci için ilk adım da atılıyor. Simülatör merkezi hakkında bilgi veren Demirci, Ankara’da ilk ve tek olduklarının altını çizerek, “ İstanbul dışında bu özellikte ilk ve tek simülatörüz. Pilot olmak isteyenler, havacılık meraklıları birebir Airbus 320 uçağı ile aynı özellikteki simülatörümüzde uçuş deneyimi yaşayabilirler. Hali hazırda pilot olarak görev yapanlar da bilgilerini taze tutmak için merkezimizde uçuş yapabilirler. Ayrıca, havayolu şirketlerinin pilot alım sürecine dahil olan ve simülatör mülakatına girmeleri gereken adaylar da, merkezimizde uçuş deneyimi yaşayarak mülakatlara daha hazır halde katılabilirler” dedi.
Demirci ayrıca, havacılık liseleri, üniversiteler, havacılık kulüpleri için simülatör uçuş programlarının güzel bir etkinlik olacağının altını çizerek kurumsal şirketlerin de motivasyon ödülü olarak çalışanlarına simülatör uçuşu yaptırabileceğini söyledi.



Amacının Anadolu’da havacılığa ilgi duyan ancak kısıtlı imkanlar sebebiyle zorlanan gençleri havacılık sektörüne kazandırmak olduğunu kaydeden Demirci, “ Anadolu’daki gençleri havacılığa özendirmek ve kazandırmak istiyorum. Bir sonraki hedefim Boeing 737 ve Cessna 172 simülatörü kurmak. Antalya ve İzmir’de de yatırım yapmak istiyorum. Konusunda uzman bir ekiple üretim yapan Cockpitturk firması ile birlikte  simülatör kurulumu da yapıyoruz. Böyle bir simülatör kurulumu için 4-5 ay süre ve isteğe göre 300-500 bin TL arasında bütçe gerekiyor” dedi.



NASIL UÇARIM?

Simülatörde, havacılık meraklısı amatörler için yetenek uçuş programı uygulanıyor. 60 dakika süresinde yapılan uçuşta senaryo gereği bir uçuş rotası çiziliyor ve o rota üzerinde pas geçme ve iniş gerçekleştiriliyor. Uçuş sonunda katılımcıya hem sertifika veriliyor hem de pilot üniforması ile çektirilen bir fotoğraf hediye ediliyor. Bu uçuşun ücreti ise 250 TL.
Pilot alım mülakatına girecekler için ise pilot değerlendirme programı kapsamında uçuş yaptırılıyor. Minimum üç saat süren uçuşta pilot adayına, havayollarında görev yapan tecrübeli bir pilot da eşlik ediyor ve uçuşun incelikleri hakkında bilgilendirme yapıyor. Bu programın ücreti ise 500 TL.

©AirportHaber.com



Ankara'nın ilk uçuş simülatör merkezi açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Calipra ~ 5 yıl önce
Arkadaşı tebrik ediyorum bu zamanda bu riskli yatırımı göze aldığı için. Ancak yazık olmuş bahsedilen paralara bu işi cockpittürk gibi işten anlamayan adamlara yaptırdığı için, adamların yerli dediği ürünlerin nerdeyse hepsi yurt dışı ürün bariz belli. Web sitelerinde de ürünler yerli yazmışlar bide külliyen yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cptErhan ~ 2 yıl önce
Ben bu firmayı ziyaret ettim. Sitelerindeki ürünlerin iki katı ellerinde var ve üretiyorlar. 4 katlı bir imalathanye sahipler. Sizde arayıp bi ziyaret edebilirsiniz.
Tebrikler ~ 5 yıl önce
Onur havacılıktan kopmadığını görünce çok sevindim. Allah daha büyük muvaffakiyetler de nasip eder inşallah. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a320 ~ 5 yıl önce
arada bir thy a320 ile mülakat yapıyo 737 sim i kursaydınız bare de işine yarasaydı gençlerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crm ~ 5 yıl önce
Onur beyi tebrik ediyor başarılarının devamını dilerim. Crm hazırlık için geçen hafta uçuş yaptım, ve herşeyi detay detay aktardığı için gösterdiği alaka için teşekkür ediyorum. Kesinlikle bizler için çok iyi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PaperPlane ~ 5 yıl önce
Yatırım çok güzel lokasyon güzel öncelikle Yatırımı yapan kişiye tebrikler. Fakat keşke gerçekten bu işi bile bir üretici tercih etseydiniz. Bu işi gerçekten bilen Türkiye de veya yurtdışında bilen bir çok firma mevcut. Şimdi firmanın adını vermek istemiyorum ama adamlar düne kadar deneme yanılma ile iş yapıyordu eminim hala öyledir. Umarım bir bakım veya detaylı teknik bir gelişim süreci gerekmez. Yatırımcıya tekrardan bol kazançlar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simon ~ 5 yıl önce
Ortaya çıkan ürünü ben gördüm. Görmeden bilmeden bu şekilde konuşmanız bence doğru değil. Türkiyedeki özel simülatörler içerisinde bence en güzeli. İsim vermiyorum demişsiniZ ama haber içerisinde ismi var. Bence deneme yaparak en güzel sonucu elde etmişler. Tebrikler.
.. ~ 5 yıl önce
Ankara için büyük bir eksiklikti. Ufak 1-2 eksiği var ama en kısa sürede giderilecektir mutlaka tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar dilerim ~ 5 yıl önce
Uzun yıllardır bir eksiklikti Başkent için. Bu yatırımı yapan Onur Demirci'ye başarılar diliyor yolunun açık olmasını temenni ediyorum. Anadolunun çocuklarına ulaşırsınız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Çalış ~ 5 yıl önce
Hayırlı ugurlu olsun anadolu bölgesinde ilki başaran Onur beye teşekkürlerimi sunarım. Allah utandırmasın yolunu açık eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 5 yıl önce
kabin memurluğu simülatörü de yapılsın lütfen. sonuçta 20 bin lira maaş alabilmek için nasıl bir iş yapıyorlar deneyimlemek istiyoruz. yetkililer lütfen sesimizi duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senegalli kobra ~ 5 yıl önce
kabin memuru ile deneyim yaşamayı bu kadar istiyorsan bekleriz.
Wedat ~ 5 yıl önce
20 bin almıyorum ama eksik miktarı aile uyelerinden birisi verirse hakkını veririm anladın sen
Bence ~ 5 yıl önce
Bence böyle bir yatırım Izmır içinde gerekli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000