07 Ocak 2010, Perşembe 07:43:03

Ankara'dan A400M açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısının ardından gazetecilerin Airbus’un Türkiye’nin de talip olduğu askeri nakliye uçağında fiyat artışı yapmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.
  • bunlarda nerede o ticari zeka.mahalle pazarından elma armut alıyorlar sanki.almayın kardeşim, yakanıza mı yapışıyorlar.sözleşmeyi yaparken madde eklesen ya projeden çekilen şu kadar tazminat öder diyer katılımcılara diye. elin adamı ben yapamıyorum diyecek, bizde aman abi al biraz daha para bana 0n tane uçak verde nasıl yaparsan yap.adam zaten mali krizde,diğer projeleri gecikmiş, zararını bizden kapatacak.işlerine gelmedi mi gavur, işlerine geldi mi ağa, paşa.bu arkadaşlar mı kendi uçaklarını yapacak:))
  • Turkiye ortaklikan cekildi deniliyordu. Vazmi gecildi? Son durum nedir.
  • herşeye önceden atlarlar zaafiyetlerini gösterirler.ihtiyacın varsa bile belli etme bir bak millet ne karar veriyor.istemiyormuş gibi yap gerekirse.

A400M projesinin çok önemli bir proje olduğunu belirterek yükselen fiyatlar karşısında üç seçeneğin bulunduğunu söyleyen Gönül seçenekleri şöyle sıraladı:

“Birinci projenin iptal edilmesi, ikincisi sipariş miktarının azaltılması, üçüncüsü proje değerinin yükseltilmesidir.”

Türkiye’nin 10 uçak almayı planlayarak projeye ortak olduğunu belirten Gönül, ortak ve satın alma taahhüdünde bulunan ülkelerin alım adedini düşürmelerinin doğru olmayacağı görüşünde olduklarını kaydetti. Vecdi Gönül, bu projede, TBMM’nin kendilerine verdiği fiyat tavan sınırını aşmayacaklarını da vurguladı.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı da Airbus’un askeri nakliye uçağının fiyatına zam yapmayı bir tek Türkiye’nin kabul ettiğini bildirmesine yanıt verdi. Bakanlık, ana yüklenici “Airbus Military” firmasının maliyet artışı talepleri sebebiyle bir yılı aşkın bir süredir sözleşme değişikliği müzakerelerine devam edildiğini ve müzakerelerin 2010 sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasında “Türkiye’nin müzakerelerdeki pozisyonu, projedeki uçak sayısının azaltılmaması ve uçak baz fiyatında ise artış olmaması şeklindedir” denildi.

(Vatan)

Ankara'dan A400M açıklaması

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bunlarda nerede o ticari zeka.mahalle pazarından elma armut alıyorlar sanki.almayın kardeşim, yakanıza mı yapışıyorlar.sözleşmeyi yaparken madde eklesen ya projeden çekilen şu kadar tazminat öder diyer katılımcılara diye. elin adamı ben yapamıyorum diyecek, bizde aman abi al biraz daha para bana 0n tane uçak verde nasıl yaparsan yap.adam zaten mali krizde,diğer projeleri gecikmiş, zararını bizden kapatacak.işlerine gelmedi mi gavur, işlerine geldi mi ağa, paşa.bu arkadaşlar mı kendi uçaklarını yapacak:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkiye ortaklikan cekildi deniliyordu. Vazmi gecildi? Son durum nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşeye önceden atlarlar zaafiyetlerini gösterirler.ihtiyacın varsa bile belli etme bir bak millet ne karar veriyor.istemiyormuş gibi yap gerekirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000