12 Haziran 2015, Cuma 07:50:51

Ankara Valiliği'nden SHGM'ye uyarı

Ankara Valiliği, fotoğraf ve film de çektiği belirlenen İHA'lar konusunda, kurumları yazıyla uyardı.
  • Yasaklayarak çözmek istiyorsanız gizli saklı işler yapılmasını yasaklayın. Ne demişti eski Bakanımız Binali Bey, bırakın dinlesinler, saklayacak bir şeyiniz yoksa korkacak birşey de yok.
  • Manukyan'dan haber var mı? Atmadılar mı henüz içeri?
  • EYYY SHgm sen ne yapıyon EYY IHA sen napıyon bundan sonra size su yok!!!
  • SHGM bu işi de TSE ye yaptırtır. Aynen çevre belgelerinde olduğu gibi
  • Ucusu ve satisi kullanimi sadece lisanli kisiler tarafindan yapilmali bunu shgm lisanslanrmalidir. Lisansi olmadan ucus yapanlar ise cezalandirilmali ucus emniyetini bozabilicek faciya yaratabilecek durumlar ancak bole onune gecileblr ve ceza kanuna gecirilebilir izinsiz ucuslar agir sekilde cezalandirilmalidir!

Ankara Valiliği, fotoğraf ve film de çektiği belirlenen İHA'lar konusunda, kurumları yazıyla uyardı. Özellikle son dönemde, İHA'ların ve motorlu çok hafif hava araçlarının uçuşu konusunda bazı güvenlik birimlerinden de valiliğe başvuruda bulunulduğu bildirildi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderirken, izinsiz uçuşlar sırasında fotoğraf ve film çekildiği yönünde bilgiler geldiğini kaydetti.

ÖNCEDEN İZİN ALINACAK

İnsansız hava operasyonlarının, havadaki ya da yerdeki insanlara ve mülklere karşı risk teşkil etmemesi gerektiğini kaydeden Kılıçlar, "İHA işleticilerinin, uçuş gerçekleştirilmeden en az 24 saat önce ilgili mülki idare amirine bilgi vermesi gerektiğini" vurguladı.

Telafisi mümkün olmaz

Uyarı yazısında, "Kuralların ihlali halinde bu araçların radarda da görülmeme ihtimali karşısında telafisi mümkün olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirilmiştir” denildi. (Akşam)

Ankara Valiliği'nden SHGM'ye uyarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yasak ~ 9 yıl önce
Yasaklayarak çözmek istiyorsanız gizli saklı işler yapılmasını yasaklayın. Ne demişti eski Bakanımız Binali Bey, bırakın dinlesinler, saklayacak bir şeyiniz yoksa korkacak birşey de yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Manukyan'dan haber var mı? Atmadılar mı henüz içeri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 9 yıl önce
EYYY SHgm sen ne yapıyon EYY IHA sen napıyon bundan sonra size su yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
SHGM bu işi de TSE ye yaptırtır. Aynen çevre belgelerinde olduğu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucusu ve satisi kullanimi sadece lisanli kisiler tarafindan yapilmali bunu shgm lisanslanrmalidir. Lisansi olmadan ucus yapanlar ise cezalandirilmali ucus emniyetini bozabilicek faciya yaratabilecek durumlar ancak bole onune gecileblr ve ceza kanuna gecirilebilir izinsiz ucuslar agir sekilde cezalandirilmalidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000