28 Mayıs 2010, Cuma 08:01:28

Anel Grup, havaalanlarını çok sevdi

Anel Grup, tamamlama aşamasına geldiği Yeni Doha Uluslararası Havalimanı Projesi'yle (NDIA) birlikte ağırlıklı olarak çevre ülkelerdeki potansiyel iş fırsatlarını yakın takibe aldı.

Katar NDIA'nın en büyük yüklenici firmalarından olan Anel Elektrik'in Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, şirketin 20-30 yıl daha Doha'da yeni projeler üstleneceğini söyledi. Batukan, Grup'un çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı projeye teklif verdiğini ifade etti. Grup'un yurtiçi ve yurtdışında teklif verdiği işlerin toplam tutarı 2,3 milyar dolar. "Yurtdışında yine çok uzman olduğumuz Körfez bölgesinde yeni potansiyel iş fırsatlarını yakından takip ediyoruz." diyen Batukan, başta Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı, Muskat Havalimanı, Tripoli Batı Terminali, Doha Havalimanı kuzey bölümü, Suudi Arabistan hızlı tren istasyonu, Libya Bingazi Havalimanı, Ukrayna Kiev Havalimanı için teklif verdiklerini açıkladı.

Bu tekliflerin toplam tutarı 2 milyar 161 milyon dolar tutuyor. Potansiyel işlerin yüzde 94'ünün yurtdışından geldiğini aktaran Batukan, yüzde 6'sının yurtiçinden geldiğini söyledi. Batukan, 'Yurtiçinde ise 139 milyon dolarlık bir iş için hazırız.' dedi. Bülent Batukan, NDIA projesinin, Doha'nın, Körfez bölgesinin ve Ortadoğu'nun bir transit ve havayolu ulaşım üssü olarak konumlandırılmasının planlandığını anlattı.
 
(Zaman)

Anel Grup, havaalanlarını çok sevdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000