13 Aralık 2017, Çarşamba 14:33:04

Anadolu Üniversitesi havacılık tutkunlarını buluşturdu

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” semineri, Espark Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katılım gösterdiği seminer, başta çocuklar olmak üzere farklı yaş grubundan Eskişehir halkını ağırladı.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” semineri, Espark Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katılım gösterdiği seminer, başta çocuklar olmak üzere farklı yaş grubundan Eskişehir halkını ağırladı.

Seminer hakkında düşüncelerini belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bugün Espark Alışveriş Merkezi’nde, bizim Havacılık Parkımızı öğrencilerimiz ile buluşturduk. Aslında Üniversite bünyesindeki Havacılık Parkı’na yıl boyunca özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz gelip çeşitli deneyler yapıyorlar ve  çeşitli çalışmalara imza atıyorlardı. Bugün bir değişiklik olsun, onların ayağına gidelim dedik. Üniversitemiz bundan sonra da gerek kampüslerimizde gerekse halkın yoğun olduğu mekanlarda bu tür faaliyetlere devam edecek.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Gündoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Geçtiğimiz hafta Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmaları NEO Alışveriş Merkezi’nde, Eskişehir halkımızla buluşturmuştuk. Bugün de yine halkımızın yoğun olarak bulunduğu Espark Alışveriş Merkezi’nde özellikle çocuklarımıza yönelik havacılıkla ilgili temel bilgilerin verilmesi kapsamında güzel bir etkinlik yapılıyor. Burada önemli olan çocuklarımıza havacılık bilincini aşılamak ve havacılığı sevdirmek. Zaten Eskişehir’in çocukları havacılığı seviyor, öyle bir ortamda öyle bir iklimde büyüyorlar. Bugün burada bu tür deneyleri yaparken hem öğrencilerimiz hem de hocalarımız çocuklarımıza yardımcı oluyorlar. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Havacılık parkı yöneticilerimize, çalışanlarımıza özellikle çocuklarımıza ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum.”

“Seminer havacılık tutkusunu içinde taşıyan 7’den 77’ye tüm Eskişehirlileri ağırlıyor”

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede “Havacılık kenti Eskişehir’e yaraşır bir Havacılık Parkı nasıl yaratırız, sorusu ile çıktığımız yolda “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” adlı seminerimiz 9-10 Aralık günlerinde Eskişehirliler ile buluşuyor. “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” etkinliği kapsamında, çocuklar için tasarım atölyesinin yanı sıra her yaştan katılımcılar için, uçakların nasıl uçtuğunu anlatan sunumlar yapılacak. Havacılık tarihimizin önemli kilometre taşları Nuri Demirağ ve Selahattin Reşit Alan’ın da anılacağı etkinliğimizde, Selahattin Reşit Alan Tasarım Atölyesi’nde çocuklar, basit ev aletleri ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hava aracı tasarlayabilecekler. Çocuklarımız, tasarladıkları hava araçlarını dikey rüzgar tünelinde deneyecek ve Havacılık Parkı uzmanları ile tasarımlarını geliştirecekler. Nuri Demirağ Gök Okulu’nda ise, “Uçaklar Nasıl Uçar?” adlı sunumlar ile havacılığı, bilimin ışığında öğrenecekler.” şeklinde konuştu.

“Havacılık tutkumuzu minik misafirlerimiz ile paylaşmanın heyecanını taşıyoruz”

"Öğrenme sürecinin en önemli adımı soru sormakla başlar diyerek, çocuklarımızın yaşayarak, sorgulayarak ve elbette eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak bir ortam sunuyoruz." diyen Doç. Dr.  Ender Gerede, "Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı 'Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!' semineri ile yeni yılı karşılamanın mutluluğunu yaşarken, 2018 yılının da verimli bir yıl olacağının müjdesini veriyor. Şubat ayından itibaren minik misafirlerimizi, gruplar halinde ve önceden alınmış randevular kapsamında Havacılık Parkı’mızda ağırlayacak olmanın, havacılık tutkumuzu onlarla paylaşmanın heyecanını taşıyoruz." ifadelerini kullandı. 





Anadolu Üniversitesi havacılık tutkunlarını buluşturdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000