12 Haziran 2013, Çarşamba 07:14:49

ANADOLU KARTALI TATBİKATI SON SÜRAT

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen ‘Anadolu Kartalı’ eğitim tatbikatı başladı.
  • Kim kimi eğitecekmiş, kimin kime faydası olacakmış... Suudlar, Emirlikler peh! Mükemmel organizasyon, tabi kargaların gülmesi için. Bu konuda da nasıl yanlız kaldığımızın göstergesi. Pakistan bile yok!
  • Ben bu tatbikata ancak gülerim :) HA HA HA!
  • eskiden ingilizler,fransızlar,italyanlar gelirdi anadolu kartalı tatbikatına ama şimdi habere bakıyorum uae ve suudlar...vay be....bana göre uluslar arası olan bir yarışma dönmüş türk usulu ...ben bilmem eşim bilire :D hadi kolay gele

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Anadolu Kartalı-2013/2 Eğitimi; Türkiye’nin ev sahipliğinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve NATO unsurlarının katılımıyla 10 Haziran Pazartesi günü Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında başladı.

Verilen eğitimin maksadının katılımcıların gerçeğe yakın harekat şartlarında, mukabil hava harekatı, hava savunma harekatı, yakın hava desteği ve muharebe arama kurtarma harekatı görevlerini planlama ve icra konusundaki eğitimlerini ve birlikte çalışılabilme yeteneklerini geliştirmek olduğu bildirildi.

Eğitim, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait 6 adet F-16 uçağı, Suudi Arabistan’a ait 8 adet F-15C uçağı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-4e2020 ve F-16 savak uçakları ile KC-135 tanker uçağı, CN-235 ve C-130 nakliye uçağı olmak üzere toplam 35 uçak, NATO’ya ait 2 tane AWACS erken uyarı uçağı katılıyor.

Anadolu Kartalı-2013/2 Eğitim tatbikatı 21 Haziran tarihinde sona erecek.

ANADOLU KARTALI TATBİKATI SON SÜRAT

Yorumlar

... ~ 11 yıl önce
Kim kimi eğitecekmiş, kimin kime faydası olacakmış... Suudlar, Emirlikler peh! Mükemmel organizasyon, tabi kargaların gülmesi için. Bu konuda da nasıl yanlız kaldığımızın göstergesi. Pakistan bile yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 11 yıl önce
Ben bu tatbikata ancak gülerim :) HA HA HA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neydi ne olmuş :D ~ 11 yıl önce
eskiden ingilizler,fransızlar,italyanlar gelirdi anadolu kartalı tatbikatına ama şimdi habere bakıyorum uae ve suudlar...vay be....bana göre uluslar arası olan bir yarışma dönmüş türk usulu ...ben bilmem eşim bilire :D hadi kolay gele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 11 yıl önce
KKTC de gelecekmiş seneye puhahahaha

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000