04 Temmuz 2011, Pazartesi 08:44:58

ANA'DAN MERHABA

Boeing 787 Dreamliner'ın ilk müşterisi olan Japon havayolu şirketi All Nippon Airways (ANA), ilk ticari uçuşlarına başlama hazırlıkları kapsamında bu hafta yeni uçağıyla test uçuşları yapacak.
  • ANA'nı da al git :)
  • ne a 380 ne jumbo jet bu uçak thy için biçilmiş kaftandır.
  • Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Pro-aktif firmaların vizyonlarını herkesin görebilmesi dileğiyle.
  • Al çağını, diyebilen bir Boeing yok daha! 787 üretimi ile hala boğuşup duruyor. Bu kaçıncı erteleme? 2011 Eylül, 2012 Eylül olmasın da! Bir sürü insan gece gündüz uğraşıp duruyor ama...
Boeing ticari uçaklarının ABD'deki üretim merkezi Seattle'dan havalanan Boeing 787 Dreamliner, alkışlar arasında bugün Tokyo'nun Haneda Havaalanı'na tekerlek koydu. Boeing 787 Dreamliner, havaalanına gelişinde “Japonya'ya Hoşgeldin” yazılı pankartla karşılandı.

Uçağın pilotlarından Masayuki Ishii, gazetecilere yaptığı açıklamada, uçuş sırasında sakin olduğunu ifade ederek, “Beklentilerimin ötesinde duygulandım” dedi.
Diğer pilot Masami Tsukamoto da, yüksek oksijen seviyesinin 9 saat süren seyahat sırasında dikkate değer bir fark yarattığını belirterek, “Belki bu heyecanımızın bir parçasıydı, ancak Los Angeles ya da San Francisco'dan düzenli uçuşlarla karşılaştırdığımızda çok yorgunluk hissetmedim” diye konuştu.

Gelirleri bakımından dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi ANA, Japonya'ya getirilen Boeing 787 Dreamliner'ı ticari uçuşlara hazır olup olmadığını kontrol etmek amacıyla birkaç kez test uçuşuna tabi tutacak. Boeing 787 Dreamliner için 835 adet sipariş alan Boeing firması, 55 adet sipariş veren ANA'ya ilk uçağını ağustos ya da eylül ayında teslim etmeyi umuyor.

Gövdesi ve kanatlarının neredeyse tamamı hafif ve çevre dostu kompozit malzemeden yapılan ilk yolcu uçağı olma özelliği taşıyan Boeing 787 Dreamliner'ın bu özelliği, uçağın yakıtta yüzde 20 tasarruf ve daha az gürültü yapmasına olanak sağlıyor.

(Radikal)
ANA'DAN MERHABA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ANA'nı da al git :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne a 380 ne jumbo jet bu uçak thy için biçilmiş kaftandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Pro-aktif firmaların vizyonlarını herkesin görebilmesi dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Al çağını, diyebilen bir Boeing yok daha! 787 üretimi ile hala boğuşup duruyor. Bu kaçıncı erteleme? 2011 Eylül, 2012 Eylül olmasın da! Bir sürü insan gece gündüz uğraşıp duruyor ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000