20 Şubat 2009, Cuma 07:23:11

Amerika'nın gizli üssü ortaya çıktı!

İnsansız uçakları Pakistan`daki üslerden havalandığı Google Earth'ten elde edilen görüntülerle ispatlandı
  • bu havaalanının kordinatlarını bilen varmı??
  • Neden bu kadar abartılıyor ki, Türkiye de bunlardan 10 tane aldı ve aynı amerikanın olduğu gibi uçakların bir kısmını pakistanda uçuracaklar amerika ile beraber.

Google Earth tarafından elde edilen bir uydu görüntüsü, ABD'nin Pakistan içinde bir askeri üsten gizlice uçurduğu insansız uçakları ortaya çıkardı.

Press TV'nin bildirdiğine göre, The News'in elde ettiği görüntülerde hava üssündeki uçuş pistinin sonunda hangarın önünde üç insansız uçak görünüyor.
ABD'nin gizli hava üssü Pakistan-Afganistan sınırının yaklaşık 50 kilometre uzağında bulunuyor.

The News'in haberine göre, uydu görüntülerinin gösterildiği havacılık uzmanları uçuş pistinde görülen insansız uçakların MQ1 Predator insansız hava araçları olduklarını doğruladılar. CİA, Afganistan sınırındaki gözlem ve saldırılarında MQ1 Predatorlardan faydalanıyor.

Predatorlar 29 saat aralıksız uçabiliyor ve 3 bin kilometreden fazla mesafe katedebiliyorlar. Böylece Afganistan'ın güneyindeki Belucistan ve Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgelerinde yer alan hedefler vurulabiliyor.

Pakistan ordusunun, 2001'de Afganistan işgali sırasında ABD'nin Şemsi (Shamsi), Jacobabad, Pasni ve Dalbadin hava üslerini kullanmasına izin verdiği ancak bu izinlerin 2006'da kaldırıldığı ve Amerikalıların buralardan ayrıldığı ileri sürülmüştü. ABD ve Pakistan'dan bazı yetkililer, Washington'un Pakistan'daki üsleri kullanmaya devam ettiği ile ilgili iddiaları ısrarla yalanlamaya devam ediyorlardı.

Amerika'nın gizli üssü ortaya çıktı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu havaalanının kordinatlarını bilen varmı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden bu kadar abartılıyor ki, Türkiye de bunlardan 10 tane aldı ve aynı amerikanın olduğu gibi uçakların bir kısmını pakistanda uçuracaklar amerika ile beraber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000