19 Mayıs 2009, Salı 08:14:33

Amerikan basını uçak kazalarını gündeme taşıdı

Amerika medyası, ülkede yaşanan uçak kazalarını ve havalimanlarındaki havayolu tarfiğini değerlendirdi...

Amerika basınının bir kısmı Guntanamo tartışmalarıyla, bir kısmı iflaslarla uğraşırken, bir diğer kısım medya ise Amerika'daki uçak kazalarını değerlendirmiş.

Washington Post, Amerika'daki uçak kazalarının önemli bir kısmının kurallara uyulmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Gazete, özellikle iç hatlarda uçan şirketlerin sorumsuz davrandığını öne sürüyor.

''Yerel havayolu şirketleri, Amerikan sivil havacılığının önemli bir parçasını oluşturuyor. Yerel Havayolları Derneği'nin verilerine göre, Amerika'daki tarifeli uçuşların yarısı bu şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. Amerika'daki havalimanlarının % 74'ü sadece yerel havayolu şirketlerine hizmet veriyor. Bu şirketlerin eğitim, bakım ve uçuş güvenliği konularında Federal Havacılık Kurumu'nun belirlediği kurallara uyması gerekiyor. Ancak, bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Amerika'daki son beş uçak kazasının hepsinin de yerel havayollarına ait uçaklarda gerçekleşmiş olması bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğini gösteriyor.­­­''

Amerikan basını uçak kazalarını gündeme taşıdı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000