24 Haziran 2011, Cuma 10:59:44

AMERİKA TÜRKLERE EMANET

Adalı Holding bünyesinde yer alan Serka İnşaat, ABD ordusunun Afganistan operasyonu için kilit noktası olan Manas Hava Üssü için inşaa edilen 2 yeni apronu düzenlenen törenle teslim etti...
  • Kurtlar vadisi,inşaat şirketi adı altında afganistandan da ki, amerikan hava üstünü bastı. Hadi hayırlısı... : )))
Amerikan ordusu ve Hava Kuvvetleri'ne 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Adalı Holding grup şirketlerinden Serka İnşaat, Afganistan operasyonu için lojistik destek sağlayan ve 2001 yılından bu yana kullanılan hava üssüne 2 yeni apron kazandırdı. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda 2009 yılı sonunda ihale edilen proje, inşaat sürecinin Kırgızistan'da yaşanan iç kırışıklıklar nedeniyle geç başlamasına rağmen 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
 
Aynı anda 12 uçağın park etmesine olanak tanıyan apronların, pist ile birleşen taksi ve yaklaşım yolları, yağmur suyu deşarj kanalları, buzlanma önleyici "deicing" sistemi, yangın söndürme sistemi ve uçakların park pozisyonunda enerji ihtiyacını sağlayan "GPU" sistemini kuran Adalı Holding Genel Müdürü Aytaç Demirbaş, projenin tüm siyasi olumsuzluklar, lojistik güçlükler ve zorlu kış koşullarına rağmen vaktinden önce teslim edilmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Hali hazırda 4 kıtada (Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika) ABD hükümeti ile çalışmalar yürüttüklerini belirten Demirbaş, Adalı Holding'in 50 yıllık köklü geçmişinin, başarılarında temel etken olduğunu ifade etti. 
 
Öte yandan yeni apronun hizmete girişini kutlamak amacıyla düzenlenen törene ABD Kırgızistan Büyükelçisi Pamela Spratlen, Manas Transit Merkezi Komutanı James Jacobson, Kırgızistan Hava Kuvvetleri Komutanı Erkin Osmonov, Uluslararası Manas Havalimanı Başkan Yardımcısı Busurmankulov Abdimalik ve Kırgızistan Dini Temsilcisi Chynkojo Hajji katıldı. 
 
Törende konuşma yapan Manas Transit Merkezi Komutanı Jacobson, Afganistan'da yürütülen operasyonlara lojistik destek veren tesisin yeni açılan apronlarla birlikte daha verimli hale geldiğini vurguladı. 
 
MANAS ÜSSÜ'NÜN ÖNEMİ 
 
Afganistan'daki operasyonlarını sürdüren ABD ordusunun transit geçiş noktası olarak kullandığı Manas Hava Üssü, lojistik destek merkezi olarak kullanılıyor. 2001 yılında hizmete açılan üste, zaman içerisinde artan yoğunluk nedeniyle kapasite artırımına gidildi. Ordunun mühimmat ve temel ihtiyaç malzemelerinin naklinin yanı sıra personel transferlerinde de Manas Üssü hizmet veriyor. Günde ortalama 50 geniş gövdeli askeri uçağın iniş-kalkış yaptığı üs, Uluslararası Manas Havalimanı içerisinde bağımsız bir bölge olarak yer alıyor. 






 
AMERİKA TÜRKLERE EMANET

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kurtlar vadisi,inşaat şirketi adı altında afganistandan da ki, amerikan hava üstünü bastı. Hadi hayırlısı... : )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000