30 Nisan 2010, Cuma 08:40:26

AMBULANS UÇAKLAR HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Kalp hastası, ambulans uçakla İzmir'e sevk edildi.
  • Rica ederiz. Siz mutlu olun yeter ki...

Edinilen bilgiye göre, 1,5 yıl önce kalbindeki rahatsızlık nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran 3 çocuk babası İsmail Güler'e, kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Doktorlar, Konya'da tedavisi devam eden Güler'e yapay kalp takılmasına karar verdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığından istenen ambulans uçakla Güler, Konya Atatürk Havaalanı'ndan yapay kalbin takılacağı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Güler'in ikiz kardeşi Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, tek isteğinin kardeşinin yeniden sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Güler'i havaalanından İzmir'e yakınları uğurladı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, uçak ambulansın Türkiye'de 2 tane olduğunu ve Konya'da ilk kez hasta taşıdığını belirtti.

MİNİK BEBEĞE AMBULANS UÇAKLA HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
Gaziantep'te dünyaya gelir gelmez kalp hastası olduğu için ambulans uçakla İstanbul'a götürülen bebeğin annesi Fatma Aytaç, daha önce bir bebeğini doğumda kaybettiğini, bu bebeğini de kaybetmek istemediğini söyledi.

Bugün sabaha karşı Gaziantep 75.Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde, Fatma Aytaç sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. Daha önce yapılan kontrollerde sağlıklı olduğu belirtilen bebek, doğumun ardından kalp hastası olduğu anlaşılınca Sağlık Bakanlığı'ndan acil olarak ambulans uçak istendi. Minik bebek, ambulans uçakla İstanbul'a götürüldü.

Hastaneye yeşil kartla geldiğini belirten anne Fatma Aytaç, gönderilen ambulans uçak için Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etti. Anne Aytaç, "Daha önce bebeğimi doğurmak için hastaneye gelirken kaybettim. Bu bebeğimi de kaybetmemek için kontrollerimi her zaman yaptırdım. Kontrollerde normal gözüküyordu ama doğumun hemen ardından doktorlar bana bebeğimin acilen kalp ameliyatı olması gerektiğini ve İstanbul'a götürüleceğini söyledi. Bizim çocuğumuzu özel uçakla götürme durumumuz yok, ancak sağolsun Sağlık Bakanlığı bebeğim için ambulans uçak göndermiş. Hepsinden Allah razı olsun. Ben daha önceki bebeğimi kaybettim ama bunu kaybetmek istemiyorum. Bebeğimi sağlıklı olarak bana geri getirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Baba Mehmet Coşkun Aytaç da, eşi doğum yaparken köyde olduğunu ve durumun kendisine telefonlu bildirildiğini söyledi. Aytaç, "Kalp hastası olduğu anlaşılan bebeğimiz ambulans uçakla tedavisi için İstanbul'a götürülmüş. Allah Sağlık Bakanlığı'ndan razı olsun. Bütün yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ambulans uçakla İstanbul'a götürülen bebeğin, havaalanından ambulans helikopterle Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılacağı öğrenildi.
 

AMBULANS UÇAKLAR HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Rica ederiz. Siz mutlu olun yeter ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000