04 Nisan 2014, Cuma 11:28:35

AMBULANS UÇAK SKANDALI!

Gaziantep'ten Mardin’e hasta almaya giden hava ambulans uçağı, NOTAM saatlerinde yaşanan sıkıntı sebebiyle Mardin Havalimanı yerine Elazığ'a inmek zorunda kaldı.
  • yanlış haber ! neden derseniz bırakın pilotu havacılığı bilen biri uçuş için FPL doldururken Fligt Plan ın 12. hanesinde yer alan gideceği meydanla ilgili Çalışma saati tahditli bir durum var mı bu bilgiler için NOTAM olup olmadığına bakar ona göre doldurur ayrıca meydan çalışma saati hem DHMİ wep sayfasında daha önemlisi AIP de anında yayınlanır. pilot veya dispecerliğinin hatasını DHMİ ye yüklemek vebaldir.
  • OCC ISTIFA!!
  • DHMI nin;LTCR yetkililerinin hiç bir kusuru bulunmamaktadır.Mardin Havalimanın çalışma saatleri 23:30-00:00/00:01-17:45.İniş saati 19:30 ve Notam E) AERODROME OPERATING HOURS AS FOLLOWS: 03.04.2014-31.05.2014 DAILY : 2030-1445 / İniş saati 19:30 ise ;meydan oluru olmadan operasyon yapılamaz,Meydan olur yazısı olmadan operasyonun başlatan tek sorumludur.İşin ne kadar ezberci yapıldığının göstergesidir.
  • Notamlar ile ilgili olarak bahsettiğiniz program hangisidir öğrenebilir miyiz? Ya da bilen varsa yazabilir mi?
  • Bu haber gerçekten Türk havacılığı için utanç vericidir. Bu olay tamamen zincirleme hatalar ve işin ne kadar ezbere yapıldığının göstergesidir. Airport haberin DHMİ nin üzerine olayıda atması manidar olmuştur. Notam zaten bilgilendirme amaçlıdır ekstradan kimseye haber vermek zorunda da değildir.
  • Konuya pek vakıf olmadığınız veya yanlış yönlendirildiğiniz belli ,söz konusu ihmal DHMİ ile ilgisi olmayıp pilot tarafından gerçekleştirilmiştir.uçuş öncesi pilotlar gidecekleri hava limanlarını notam sisteminden kontrol alıp o şekilde giderler ihmal bu sisteme bakılmamasından kaynaklıdır.
  • Benim de kullanmakta olduğum yerli malı bir haritalı notam proğramı var. bunun iphone uygulamasını da çıkartmışlar. hiç bir şey bilmiyorsan açarsın programı oradan her türlü bilgiyi alırsın. reklam olmaması için isim vermiyorum. pilot kalkış öncesi iki dakika baksa yeterli olur.
  • Haber başlığında DHMİ Notam değişikliğini bildirmedi deniyor. Notam havalimanlarıyla ilgili değişiklikleri kullanıcılara bildiren bir havacılık bilgi sistemidir. Önce bu konuya açıklık getirmeli sonrası ise seferi planlayan havayolunun dispeçlerince planlanır. Bir meydan kapalı ise o uçuş yapılmadan çalışma saatlerinin tekrar kontrol edilmesi gerekir. Bir önceki gün değil. Her olumsuzluğun DHMİ'ye fatura edilmesi de kabul edilir bir şey değil.
  • Chech notams before flight
  • Hicbir atc planı olmayan uçağı kaldırmaz eger plan varsa gerekeni yapar peki dispech veya brifing nasıl meydan çalışma saatine bakmadan planı ceker enteresan paranın hakkınï ver brifing

Mardin’de acil durumdaki bir hastanın Ankara’ya sevkini sağlamak için dün Sağlık Bakanlığı’ndan  ambulans uçak talep edildi. Sportif Havacılık tarafından işletilen TC-ASH kuyruk tescilli Hawker 900XP tipi uçak, Mardin’deki hastayı almak için dün akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanı’ndan kalktı.

Mardin Havalimanı’na inmeye hazırlanan uçak, burada büyük bir sürprizle karşılaştı. Mardin Havalimanı’nın NOTAM gereği kapalı olduğu anlaşıldı.

Uçuştan bir gün önce 14.45 ve 20.30 saatleri arasında açık olduğu için bu saatlerde uçuş izni alan Sportif Havacılık'a bağlı uçak, saat 19.30 için iniş planladı. Ancak bu sürede NOTAM saatlerinde düzeltme yapıldı. 31 Mayıs tarihine kadar Mardin Havalimanı  17.45 ile 23.30 saatleri arasında kapatılmak üzere NOTAM'landı.

Son anda yapılan değişiklik uçuşu gerçekleştiren Sportif Havacılık şirketine bildirilmeyince uçak kapalı olan Mardin Havalimanı yerine Elazığ’a inmek zorunda kaldı. Mardin’deki hastayı alamadan Elazığ’a yönelen uçak, burada bir başka hastayı alarak Ankara’ya hareket etti.


©AirportHaber.com ÖZEL

AMBULANS UÇAK SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

uyuyan diçpecer ~ 10 yıl önce
yanlış haber ! neden derseniz bırakın pilotu havacılığı bilen biri uçuş için FPL doldururken Fligt Plan ın 12. hanesinde yer alan gideceği meydanla ilgili Çalışma saati tahditli bir durum var mı bu bilgiler için NOTAM olup olmadığına bakar ona göre doldurur ayrıca meydan çalışma saati hem DHMİ wep sayfasında daha önemlisi AIP de anında yayınlanır. pilot veya dispecerliğinin hatasını DHMİ ye yüklemek vebaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHH OCC ~ 10 yıl önce
OCC ISTIFA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHm ~ 10 yıl önce
DHMI nin;LTCR yetkililerinin hiç bir kusuru bulunmamaktadır.Mardin Havalimanın çalışma saatleri 23:30-00:00/00:01-17:45.İniş saati 19:30 ve Notam E) AERODROME OPERATING HOURS AS FOLLOWS: 03.04.2014-31.05.2014 DAILY : 2030-1445 / İniş saati 19:30 ise ;meydan oluru olmadan operasyon yapılamaz,Meydan olur yazısı olmadan operasyonun başlatan tek sorumludur.İşin ne kadar ezberci yapıldığının göstergesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Program ~ 10 yıl önce
Notamlar ile ilgili olarak bahsettiğiniz program hangisidir öğrenebilir miyiz? Ya da bilen varsa yazabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu haber gerçekten Türk havacılığı için utanç vericidir. Bu olay tamamen zincirleme hatalar ve işin ne kadar ezbere yapıldığının göstergesidir. Airport haberin DHMİ nin üzerine olayıda atması manidar olmuştur. Notam zaten bilgilendirme amaçlıdır ekstradan kimseye haber vermek zorunda da değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF AĞRI ~ 10 yıl önce
Konuya pek vakıf olmadığınız veya yanlış yönlendirildiğiniz belli ,söz konusu ihmal DHMİ ile ilgisi olmayıp pilot tarafından gerçekleştirilmiştir.uçuş öncesi pilotlar gidecekleri hava limanlarını notam sisteminden kontrol alıp o şekilde giderler ihmal bu sisteme bakılmamasından kaynaklıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOTAM ~ 10 yıl önce
Benim de kullanmakta olduğum yerli malı bir haritalı notam proğramı var. bunun iphone uygulamasını da çıkartmışlar. hiç bir şey bilmiyorsan açarsın programı oradan her türlü bilgiyi alırsın. reklam olmaması için isim vermiyorum. pilot kalkış öncesi iki dakika baksa yeterli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haber başlığında DHMİ Notam değişikliğini bildirmedi deniyor. Notam havalimanlarıyla ilgili değişiklikleri kullanıcılara bildiren bir havacılık bilgi sistemidir. Önce bu konuya açıklık getirmeli sonrası ise seferi planlayan havayolunun dispeçlerince planlanır. Bir meydan kapalı ise o uçuş yapılmadan çalışma saatlerinin tekrar kontrol edilmesi gerekir. Bir önceki gün değil. Her olumsuzluğun DHMİ'ye fatura edilmesi de kabul edilir bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Chech notams before flight

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hicbir atc planı olmayan uçağı kaldırmaz eger plan varsa gerekeni yapar peki dispech veya brifing nasıl meydan çalışma saatine bakmadan planı ceker enteresan paranın hakkınï ver brifing

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aım ~ 10 yıl önce
Rahat ol paranın hakkını veriyoruz.Sportif havacılığın fpl sini kendi dispech leri çekiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000