18 Ekim 2017, Çarşamba 12:44:46

Ambulans uçak ihalesinde flaş gelişme

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık’ın mali krize girmesi ve uçaklarından birine banka tarafından el konulması sonrası bakanlık sözleşmeyi fesh etti.
  • Bu işler bence böyle yapmamalı. Taşeron şirketlere vereceğine kendisi adam gibi filosunu kurmali. Taşıma suyla değirmen dönmez. Boşuna dememişler bu sözü. İhaleyi alan şirkette max. Kar yapmaya çaliştiği için herşeyden kısmaya ucuza adam çaliştirmaya çalışiyor. Uçuz etin yahnisi duru olur derler. Bu işi yapacak veya girecek kişilerin bazı konularda odun vermemesi gerekiyor bence. Haklarını çok iyi aramalı. Bu işi yapan BİR ŞİRKETİN SONRADAN GENEL MÜDÜRÜ OLMUŞ BİR DR. SÖYLEDIKLERI kulaklarımda hala BEN 3000EURO çalışan KAPTAN Bulurum. Buldu belkı bılemıyorum ama o şirkette bu işleri eline yüzüne bulaştırdıktan ekiplerını teker teker kaybettıkten sonra tarıhin sayfalarında yok oldu.
  • Şirket çok iyi insanlarla doluydu şanssızlıklar bu hale getirdi tüm kuanta ya geçmiş olsun diyelim sacma sapan yorumlar yapmayın içeriğini bilmeden de konuşmayın
  • Bu devirde batan bir şirkete sevinen olması yazık. Her ne kadar hatalı karar bile verilmiş olsa bir takım şanssızlıkların hesaba katılmamasından doğan batma süreci. İşin garibi bir takım elemanların bundan dolayı asıl sistemi suçlamaları. İşlerini düzgün yapsalardı doğru işleyecek bir süreci batırıp sonra ah patron vah patron. Gidin bir şirket kurunda patronluk neymiş görün. Sen 3-5 bin peşindeyken adam milyonları batırmış senin yüzünden.
  • İhalelerde rekabet için iş bitirmeleri kaldırmalarından sonra,işle alakalı olan olmayan cebinde parası olan herkes ihalelere girip,hesap kitap yapmadan ihale üstlerinde kaldıktan sonraki görülen yine aynı manzara,yazık,çok yazık,olan yine halka,çalışana...
  • Parasi olan ucak alip cikiyo ortaliga sonu xalisan magdur isci magdur yolcu hasta kimse o magdur ne olacak satar ucagi adamin umrundami bu patron diye oturanlar sivil hvaciligin bu ozel sirketlere yaptirimlari olmasi lazim ama nerdee
  • Bu işin üstesinden ancak THK kalkar.Gerisi hikaye!
  • TC gvs olmayanlar gitmiş TC gvs1 , tcgvs2 filan yapsalrmis gondermezlermis. MENZİLleri yetmemiş demekki
  • Katiliyorum
  • Ankara havaciligin H sini bilmiyor yapmayin bu isi bulasmayin binin anadolu jet e gidin gideceginiz yere ambulansmis ozel jet mis birakin lutfen pilotlar okadar emek verip ucagi ogreniyorlar sinavlar simulatorler vs vs sonra bigun biz beceremedik bye bye yazik insanlarada yapmayin su isi ya
  • Kaçtane ihale yapti ve her ihalede sikinti çikti. Tek bir Santay havacilik ve Skyline bu işi adam gibi yapti/ yapıyor ondan hariç bütün ihaleler rezillik ve davalık oldu. Her önüne gelene en ucuz diye bu işi verirsen olacağı bu. Sadece şirketler sikintili değil saglik başkanlığı da kaç şirkete problem yarattı. Birine ıhaleye verir sonra geri alır, şeker verir gibi. THK, sportif, Kuanta hiç biri bu işi adam gibi yapamadi hastaları rezil etti.

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık’ın mali krize girmesi ve uçaklarından birine banka tarafından el konulması sonrası bakanlık sözleşmeyi fesh etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ikişer sedyeli iki adet ambulans uçak ihalesini alan Kuanta Havacılık’ın sözleşmesi bakanlık tarafından iptal edildi. Gaziantep ve İzmir’de konuşlanmak üzere açılan ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık, mali krizle baş edemeyince uçaklarından birine Burgan Bank tarafından el konuldu. Uçağın kiralama ücretinin ödenmemesi sebebiyle uçağa el konulurken diğer uçağın ise Almanya’da uzun süredir bakımda olduğu ve parası ödenmediği için bakımdan çıkarılamadığı öğrenildi. TC-KLC ve TC-AEK kuyruk tescilli Learjet 60 tipi uçakların hem mali kriz hem de ekip sıkıntısı nedeniyle ambulans uçak operasyonlarında kullanılamaması üzerine bakanlığa tazminat ödemek zorunda kalan Kuanta Havacılık, bir süre sonra tazminatları da ödeyemez hale geldi. Şirketin kapısına kilit vurulduğu ve yöneticilerin sırra kadem bastığı öğrenilirken bakanlık son olarak 8 Ekim tarihine kadar süre verdi. Bu süre içerisinde uçakları aktif hale getiremeyen Sağlık Bakanlığı sözleşmeyi tek taraflı fesh etti.

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılında açtığı ihaleyi Kuanta Havacılık’ın iki uçağı 2015 yılından itibaren ambulans uçak operasyonlarında kullanılmaya başlandı.

©AirportHaber

Ambulans uçak ihalesinde flaş gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

BENCE ~ 7 yıl önce
Bu işler bence böyle yapmamalı. Taşeron şirketlere vereceğine kendisi adam gibi filosunu kurmali. Taşıma suyla değirmen dönmez. Boşuna dememişler bu sözü. İhaleyi alan şirkette max. Kar yapmaya çaliştiği için herşeyden kısmaya ucuza adam çaliştirmaya çalışiyor. Uçuz etin yahnisi duru olur derler. Bu işi yapacak veya girecek kişilerin bazı konularda odun vermemesi gerekiyor bence. Haklarını çok iyi aramalı. Bu işi yapan BİR ŞİRKETİN SONRADAN GENEL MÜDÜRÜ OLMUŞ BİR DR. SÖYLEDIKLERI kulaklarımda hala BEN 3000EURO çalışan KAPTAN Bulurum. Buldu belkı bılemıyorum ama o şirkette bu işleri eline yüzüne bulaştırdıktan ekiplerını teker teker kaybettıkten sonra tarıhin sayfalarında yok oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 7 yıl önce
Şirket çok iyi insanlarla doluydu şanssızlıklar bu hale getirdi tüm kuanta ya geçmiş olsun diyelim sacma sapan yorumlar yapmayın içeriğini bilmeden de konuşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan K ~ 7 yıl önce
Ne yapmislar da cok iyiydiler cami mi yaptirmislar?
Yazık ~ 7 yıl önce
Bu devirde batan bir şirkete sevinen olması yazık. Her ne kadar hatalı karar bile verilmiş olsa bir takım şanssızlıkların hesaba katılmamasından doğan batma süreci. İşin garibi bir takım elemanların bundan dolayı asıl sistemi suçlamaları. İşlerini düzgün yapsalardı doğru işleyecek bir süreci batırıp sonra ah patron vah patron. Gidin bir şirket kurunda patronluk neymiş görün. Sen 3-5 bin peşindeyken adam milyonları batırmış senin yüzünden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bbb ~ 7 yıl önce
İhalelerde rekabet için iş bitirmeleri kaldırmalarından sonra,işle alakalı olan olmayan cebinde parası olan herkes ihalelere girip,hesap kitap yapmadan ihale üstlerinde kaldıktan sonraki görülen yine aynı manzara,yazık,çok yazık,olan yine halka,çalışana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 7 yıl önce
Parasi olan ucak alip cikiyo ortaliga sonu xalisan magdur isci magdur yolcu hasta kimse o magdur ne olacak satar ucagi adamin umrundami bu patron diye oturanlar sivil hvaciligin bu ozel sirketlere yaptirimlari olmasi lazim ama nerdee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ancak ~ 7 yıl önce
Bu işin üstesinden ancak THK kalkar.Gerisi hikaye!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 7 yıl önce
İyi güldüm
Dikkat et ~ 7 yıl önce
Bu is thkya kalkmasin?
Proje osman ~ 7 yıl önce
Aç karnını doyursun diye bir atasözü var tam buraya uygun cevap.
Tabi tabi ~ 7 yıl önce
Kirası ödenmediği için sat-kirala yaptıkları, Japon sahiplerinin el koyup götürdüğü ambulans helikopterlerin ardından çay içerek bakan THK'dan bahsediliyor sanırım. Zeka usulca kafayı terk edince böyle yorumlar yapılabiliyor, hor görmemek gerek. Ambulans ihalesi alıp ayakta kalan şirket de olmuyor, o da ayrı bir gerçek.
Kuyruk ~ 7 yıl önce
TC gvs olmayanlar gitmiş TC gvs1 , tcgvs2 filan yapsalrmis gondermezlermis. MENZİLleri yetmemiş demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jargo ~ 7 yıl önce
Menzil yolu uzundir etrafi hep doludur sen paraya doyamazsan ben doymam mevlaya ... Burada sairimiz Mevla kelimesini para olarak okuyanlara kinaye yapmistir:)
Airliner ~ 7 yıl önce
Katiliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner ~ 7 yıl önce
Ankara havaciligin H sini bilmiyor yapmayin bu isi bulasmayin binin anadolu jet e gidin gideceginiz yere ambulansmis ozel jet mis birakin lutfen pilotlar okadar emek verip ucagi ogreniyorlar sinavlar simulatorler vs vs sonra bigun biz beceremedik bye bye yazik insanlarada yapmayin su isi ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlık bakanlığı suçlu ~ 7 yıl önce
Kaçtane ihale yapti ve her ihalede sikinti çikti. Tek bir Santay havacilik ve Skyline bu işi adam gibi yapti/ yapıyor ondan hariç bütün ihaleler rezillik ve davalık oldu. Her önüne gelene en ucuz diye bu işi verirsen olacağı bu. Sadece şirketler sikintili değil saglik başkanlığı da kaç şirkete problem yarattı. Birine ıhaleye verir sonra geri alır, şeker verir gibi. THK, sportif, Kuanta hiç biri bu işi adam gibi yapamadi hastaları rezil etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabii tabii ~ 7 yıl önce
SANTAY da calişmiş biri olarak emin ol ki oda hiçde iyi yapmadı. Şirketi kapatarak personel vereceklerınden kurtuldular. Ama lafa gelince en dürüst en çalisanına saygılı şirket lafta yersen oda
tarihce ~ 7 yıl önce
dogru aslinda bir tek skyline yapti.. bakanlikta 10 yilda herkes degisti, ne mudurler memurlar sirketler geldi gecti tek devam eden skyline oldu, bir de o kadar zorluk cekmelerine ragmen.. helal olsun. sezarin hakki sezara.. ama yarin biri gelir 1 dolar altina verir alir, yapamaz, batar, batirir, o ayri. sistem sorunlu.
tarihce ~ 7 yıl önce
dogru aslinda bir tek skyline yapti.. bakanlikta 10 yilda herkes degisti, ne mudurler memurlar sirketler geldi gecti tek devam eden skyline oldu, bir de o kadar zorluk cekmelerine ragmen.. helal olsun. sezarin hakki sezara.. ama yarin biri gelir 1 dolar altina verir alir, yapamaz, batar, batirir, o ayri. sistem sorunlu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000