16 Ocak 2010, Cumartesi 07:54:12

Ambulans helikopterler kaç kişiyi kurtardı?

Sağlık Bakanlığı'nın kiraladığı ambulans helikopterlerle 2 bin 300 kişinin kurtarıldığı bildirildi.
  • saglık bakanlıgı 1 yıl icinde 17 helikopterlik filoyu kurduruyor, fiyata hersey dahilmis yani helikopterler, ucucu teknik medikal ve idari personel, bakım, yakıt, işletim, izinler harclar üst gecisler handling landing hangarlar heliportların yapımı ve işin yürütülmesi icin gereken neyse yurt capında sıfırdan kurmak icin harcanan hersey.. helikopterler max 5 yaşında, cift motorlu 4 palli.. avrupada aynı standartlarda hizmet bunun 1,5 katı saatlik fiyatla oluyor.. dunya havacılık tarihinde 1 yıl icinde bunların yapıldıgı baska bir ornek bulamadım.. bravo saglık bakanlıgına ve kocoglu havacılıga boyle bir hizmeti gerceklestirdikleri icin..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Kürşat Atılgan'ın soru önergesini cevaplayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2008 yılında 5 yıllık için yapılan 134 milyon 865 bin euro bedelli ihale sonucu Koçoğlu Girişim Grubu'ndan 17 adet hava ambulans helikopteri kiralandığını belirtti. Akdağ, her bir helikopterin uçuş saati ücretinin 4 bin 995 euro olduğunu belirterek, "Bugüne kadar toplam 3.867,51 saat uçulmuştur. Yüklenici firmaya ön hak ediş tutarı olarak 23 milyon 27 bin 463 euro ödenmiştir" dedi.

Ambulans helikopterlerle bugüne kadar 2 bin 300 civarında vatandaşın hayatının kurtarıldığını vurgulayan Akdağ, devletin kaynaklarının bu ihalede en ekonomik şekilde kullanıldığını ifade etti.

Ambulans helikopterler kaç kişiyi kurtardı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
saglık bakanlıgı 1 yıl icinde 17 helikopterlik filoyu kurduruyor, fiyata hersey dahilmis yani helikopterler, ucucu teknik medikal ve idari personel, bakım, yakıt, işletim, izinler harclar üst gecisler handling landing hangarlar heliportların yapımı ve işin yürütülmesi icin gereken neyse yurt capında sıfırdan kurmak icin harcanan hersey.. helikopterler max 5 yaşında, cift motorlu 4 palli.. avrupada aynı standartlarda hizmet bunun 1,5 katı saatlik fiyatla oluyor.. dunya havacılık tarihinde 1 yıl icinde bunların yapıldıgı baska bir ornek bulamadım.. bravo saglık bakanlıgına ve kocoglu havacılıga boyle bir hizmeti gerceklestirdikleri icin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000