22 Şubat 2009, Pazar 13:33:30

Ambulans helikopter Kütahya'da da faaliyete geçiyor

Kütahya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Enver Yıldırım, kentte koordinat belirleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra, ambulans helikopterinin faaliyete geçeceğini söyledi.

Kütahya'da Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde toplam 16 adet acil sağlık hizmetleri istasyonu ile 30 adet acil yardım ambulansı ile hizmet verilmekte olduğunu kaydeden Dr. Yıldırım, ambulans ve ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermekte olup, nereden ve hangi saatte aranılırsa aranılsın 112 her zaman görev başında ve hayatımızı tehlikeye sokan bütün rahatsızlıklarımızda, yaralanmalarda, kazalarda ve olağan dışı durumlarda her zaman evden işten cepten veya ankesörlü telefonlardan ücretsiz ulaşabilecek 112, danışman hekim hizmetinin yanı sıra acil sağlık hizmetlerini aksatmadan yapıldığını belirtti.

112 acil servisinin asılsız aramalar yüzünden acil durumları tespit etmekte zorlandıklarını ifade eden Yıldırım, “Acil sağlık hizmetlerinde hasta yada yaralıya ulaşma ve sağlık merkezine nakli esnasında kaybedilen dakikalar ölümle sonuçlanabilecek telafisi olmayan sonuçlar doğurduğundan, işimizin ne kadar çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Ancak Komuta Kontrol Merkezimize bir günde çok fazla sayıda asılsız çağrı ve ihbar gelmesi nedeni ile hangi çağrının gerçekten Acil yardıma ihtiyacı olduğunu tespit etmekte zorlanmaktayız. Bu nedenle gereksiz yere 112 yi aramaktan ziyade ihtiyacımız olduğunda 112 yi arayarak gerçekten çok acil ihtiyacımız olduğu bir anda 112 nin meşgul olmasını engellemiş oluruz” dedi.

Kütahya il genelinde yaklaşık 7 dakika içerisinde olay yerine ulaşmakta olduklarını söyleyen Yıldırım, “112 ve ambulans hizmeti devletimiz tarafından siz değerli vatandaşlarımıza verdiği temel sağlık hizmeti olup sadece acil durumlarda aranılması gerekmektedir.İnsan hayatını tehlikeye sokan herhangi bir durum olmadığı sürece 112 yi kesinlikle boş yere meşgul edilmemesi gerekmektedir” diye konuştu.
Ambulans helikopterinin koordinatlarının belirlenmesinden ilimizde de faaliyete geçeceğini kaydeden Yıldırım, “Ülkemizde acil sağlık hizmetlerinde son dönemde ambulans helikopteri hizmete girmiştir. İlimizde koordinat belirleme çalışmalarından sonra ambulans helikopteri faaliyete geçecek. Acil durumlarda civar İllere yapılan hasta sevkleri artık dakikalar içerisinde gerçekleşecektir.Bu da hasta ve bizler için çok önemli olup, zaman kaybı olmadan hasta en kısa sürede tedavisinin yapılacağı bir üst kuruma ulaştırılmış olacaktır. Ayrıca bakanlığımız tarafından yakında hizmete girecek olan Uçak Ambulans ile hem Ülkeler arasında hem de uzak İller arasında çok rahat bir şekilde hasta taşınacak ve organ nakillerinde uluslararası standartları yakalamış olacağız. Bünyemizde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz ile Afet ve Olağanüstü hal ve durumlarda sürekli faal ekipler bulundurulmakta, ekiplerin eğitimi sürekli yapılıp, kamp ve tatbikatlar ile eğitimler devam etmektedir. Ülkemizde Acil Sağlık Hizmetlerinde çok önemli adımlar atılmış olup, 7 gün 24 saat siz değerli vatandaşlarımıza hizmet sunmak amacı ile sürekli çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Ambulans helikopter Kütahya'da da faaliyete geçiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000