08 Haziran 2009, Pazartesi 07:42:45

Ambulans helikopter hızır gibi yetişiyor

Bursa Uludağ'da Büyük Zirve'den Kilimli Göl'e inmek isterken buzda kayarak yaklaşık 85 metre uçurumdan düşerek yaralanan şahıs, ambulans helikopterle kurtarılarak İstanbul'a götürüldü.
  • gerçekten çok faydalı bir proje oldu,ben uşaklıyım elbette burda yok helikopter ama dün üzerine televizyon düşen bir çocuğun kafatasında ve kaburgalarında kırıklar oluşunca ankaradan geldi 30 saniye anca yerde kalarak hastayı hemen antalyaya götürdü
  • Ambulans helikopter projesinin hayata geçirilmesine katkıda bulunan herkese teşekkürler. Uçucu ekiplere de emniyetli, başarılı uçuşlar dilerim. Egeli Hezarfen

Bursa Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kamp yapmak için İstanbul'dan Uludağ'a gelen 3 kişilik ekip, gece saat 23.00 sıralarında oteller bölgesinden dağın zirvesine doğru yürüyüşe geçti.

Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından saat 03.00 sıralarında Büyük Zirve'ye ulaşan maceracı 3 arkadaş, burada bir süre dinlendikten sonra kamp kuracakları Kilimli Göl'e inmek için yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında geldikleri Karataş mevkisinde gece karanlığının da etkisiyle önlerinde bulunan buzu fark edemeyen 3 arkadaş, kayarak yaklaşık 85 metre aşağıya düştü. Üç arkadaştan biri ağır yaralanırken, diğerleri ise vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Düştüğü uçurumda sağ ayağı kırılıp tırnakları parçalanan ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbeler alan Makine Mühendisi Asaf Özkan'a ilk müdahale ise diş hekimi arkadaşı tarafından yapıldı.

Sabah saat 06.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası durumları daha hafif olan 2 kişi, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ulaşarak geçirdikleri kazayı haber verdi. Bunun üzerine Bursa Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nden harekete geçen 15 kişilik 2 ekip, Uludağ'da Jandarma ekipleri ile buluşarak kurtarma operasyonu yaptı. Ayrıca ambulans helikopter de olay yerine çağırıldı.

Olay yerine gelen ambulans helikopter, yaralı Asaf Özkan'ı alarak İstanbul Samatya Devlet Hastanesi'ne götürdü. Olay yerinde bulunan diğer yaralılar ise, İl Savunma Müdürlüğü ekiplerince dağdan aşağı indirildi.

Olay yerine giden görevliler, koordinatların kendilerine tam olarak verildiğini bu yüzden nokta tespit ile yaralıları bulduklarını belirterek, ''Gittiğimizde Özkan'ın durumu kötüydü. Sürüklenirken tutunmaya çalışmış ki tırnakları parçalanmıştı. Özkan'ın kaburga kemiklerinde çatlak olduğunu da düşünüyoruz. Diğer yaralıların durumu iyiydi.'' dediler.

Ambulans helikopter hızır gibi yetişiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
gerçekten çok faydalı bir proje oldu,ben uşaklıyım elbette burda yok helikopter ama dün üzerine televizyon düşen bir çocuğun kafatasında ve kaburgalarında kırıklar oluşunca ankaradan geldi 30 saniye anca yerde kalarak hastayı hemen antalyaya götürdü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ambulans helikopter projesinin hayata geçirilmesine katkıda bulunan herkese teşekkürler. Uçucu ekiplere de emniyetli, başarılı uçuşlar dilerim. Egeli Hezarfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000