07 Mart 2009, Cumartesi 08:36:11

Ambulans helikopter 4.5 milyona hizmet verecek

Sağlık Bakanlığı tarafından ''hizmet alımı'' yöntemiyle temin edilen ambulans helikopter, Kayseri'de göreve başladı.

Hava ambulansı hizmeti veren firmadan Ankara'da teslim alınan helikopter Kayseri'ye indi.

Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapan helikopter, daha sonra Göğüs Hastanesi yanında yapılan piste geldi. Hava ambulansının inişi İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, acil servis personeli ve basın mensupları tarafından izlendi.

Çetinkara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hava ambulansının şartların zor olduğu, iklim koşullarının ulaşımı güçleştirdiği veya hasta naklinde zamanın çok önemli olduğu durumlarda hizmet vereceğini bildirdi.

İlk etapta gündüz uçuşları için programlanan hava ambulansında, 3 pilot, 2 doktor ve 2 acil tıp teknikerinin görev yapacağını belirten Çetinkara, şu bilgileri verdi:

''Hava ambulansı hizmeti için Kayseri bölge olarak seçildi. Çevredeki 10 il ve 4.5 milyon nüfusa hitap edecek. EC 135 tipi helikopter, yaklaşık 200 kilometre çapta uçuşla hasta nakli yapabilecek. Hava ambulansımız tamamen 112 acil servis komuta merkezinin sevk ve idaresinde hizmet edecek. Çevre iller ve ilçelerde helikopter ile hasta nakli gerektirecek durumlarda 112 komuta merkezimiz helikopteri yönlendirecek. Helikopterimiz tam donanımlı olarak dizayn edilmiş durumda. Yani normal ambulanslarda olan her türlü tıbbi donanım hava ambulansımızda mevcut.''

Kayseri merkezli olarak 200 kilometre çapındaki bölgede çalışacak olan hava ambulansının, Tokat, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kahramanmaraş, Malatya, Adana ve Sivas'a yönelik hizmet vereceği kaydedildi.

 

Ambulans helikopter 4.5 milyona hizmet verecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000