03 Ağustos 2009, Pazartesi 14:50:36

Ambulans helikopter 201 can kurtardı

112 Acil Ambulans Servisi Ege Bölge Koordinatörü Dr Turhan Sofuoğlu, Sağlık Bakanlığına bağlı 12 ambülans helikopterin birinin İzmir’de bulunduğunu belirterek, "Bu ambülansla 5 ayda 201 can kurtardık" dedi...
  • param olsa ne okul yaptırırım ne de köprü ile çeşme alırım bundan 4 tane dağıtırım illere ve de para toplayıp kermes yaptırıp sürekli bunlardan alırım hayat kurtarırım.ne güzel şeydir yaradanın bahşettiği hayatı senin sayende bir daha kazanmaları.bazı kazalarda ambulans gelmesi gitmesi cidden sorun oluyor düşünün bodruma giderken milas-bodrum arası bir yerde kaza oldu,kim gelecekte seni alıp gidecek o kadar sürede. o yüzden bu tür şeylere ciddi ciddi her yerde ihtiyaç var.Bir de doğuda kardan kapanan yolu olmayan köylere.
  • Türkiye "ilk yardim ve saglik alaninda cag atliyor" diyebiliriz bu haberi okuduktan sonra sanirim. Hayatini kurtardiginiz hastalar, size ömür boyu minnettar olacaktir, benim gözümde havada ki "kanatsiz meleklersiniz". Emeginize ve yüreginize saglik!

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, Şubat ayından bu yana Aydın, Bodrum, Muğla, Dalaman, Uşak, Çanakkale, Manisa, Denizli, Marmaris’i de 204 vakaya bir-iki saat içinde yetiştiklerini bildirdi, bu kişilerden sadece 3’ünün tıbbi müdahaleye yanıt vermeyerek yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Ambülans helikopterler sözde değil eylemde can kurtarıyor" diyen Sofuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Helikopterimiz saatte 200 kilometre hız yapabiliyor. Hiç yakıt almadan 400 kilometre uçabiliyor. İzmir’den Bodrum’a 1.5 saatte gidip geliyor, hastayı ya da yaralıyı hastaneye yetiştirebiliyor.

İki pilot, bir doktor, iki hemşirenin görev yaptığı ambülans helikopterin içinde kara ambülansında olan tıbbi donanım aynen var. Gün doğumu ile gün batımı arasında uçuş yapabiliyoruz. Her uçuş öncesinde hem gidilecek yerin havaalanından hem de Meteoroloji Genel Müdürlüğünden raporlar alıyor, güvenli bir uçuş için gerekenleri yapıyoruz."

Ambulans helikopter 201 can kurtardı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
param olsa ne okul yaptırırım ne de köprü ile çeşme alırım bundan 4 tane dağıtırım illere ve de para toplayıp kermes yaptırıp sürekli bunlardan alırım hayat kurtarırım.ne güzel şeydir yaradanın bahşettiği hayatı senin sayende bir daha kazanmaları.bazı kazalarda ambulans gelmesi gitmesi cidden sorun oluyor düşünün bodruma giderken milas-bodrum arası bir yerde kaza oldu,kim gelecekte seni alıp gidecek o kadar sürede. o yüzden bu tür şeylere ciddi ciddi her yerde ihtiyaç var.Bir de doğuda kardan kapanan yolu olmayan köylere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye "ilk yardim ve saglik alaninda cag atliyor" diyebiliriz bu haberi okuduktan sonra sanirim. Hayatini kurtardiginiz hastalar, size ömür boyu minnettar olacaktir, benim gözümde havada ki "kanatsiz meleklersiniz". Emeginize ve yüreginize saglik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000