19 Şubat 2019, Salı 08:53:50

Amazon biyoyakıt ile taşımacılık yapacak

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, gelecekte biyoyakıt teknolojisiyle taşımacılık yapmayı planlıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon'un, yoğun sevkiyatlarından dolayı meydana gelen emisyon nedeni ile çevreye zarar verdiği söyleniyor. Dev şirket, çevreci gruplar tarafından sık sık eleştiri oklarına maruz kalıyor. Bu nedenle Amazon, karbon salınımının çevreye verdiği zarara engel olmak için yeni bir uygulama başlatıyor.

Şirketin hedefi, 2030 yılı itibarıyla karbon etkisini yarı yarıya düşürmek. Hedefini net bir şekilde açıklayan Amazon, bu yolda tam olarak hangi planlama ve zaman dilimini takip edeceğine dair bir beyanda bulunmadı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, uçakların biyolojik yakıtlar kullanacak olmaları, elektrikli araçların artışı, yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması gibi gelişmeler çevreye büyük katkıda bulunacak. Amazon da daha yaşanılabilir bir çevre için üzerine düşeni yapacak.

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, 2019 senesinin sonlarına doğru çevrede bıraktığı karbon ayak izini açıklayacak. Firma, hâlihazırda yarattığı bu kirliliği düzeltmek için gelişmiş bir bilimsel yöntem uygulayacağını ifade etti. Bu durumun aynı zamanda sosyal bir farkındalık yaratacağını söyleyen şirket yetkilileri, diğer büyük markalara da örnek olabileceklerini belirtti.

2020'DE 50 UÇAKLIK FİLOSU OLACAK

E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz aylarda filosunu genişletme kararı almıştı. 40’ıncı kargo uçağını Kasım ayında teslim alan Amazon, kargo filosuna 10 yeni uçak daha ekleyeceğini duyurmuştu.

Amazon bu uçaklarını da yine stratejik ortağı Air Transport Services Group üzerinden kiralama metoduyla alacak ve kargo uçakları tamamen Amazon odaklı olarak uçuşlarını gerçekleştirecek. Bu 10 uçağın önümüzdeki 2 yıl boyunca Amazon’un uçak filosuna aşamalı olarak katılması bekleniyor.

Kısacası 2020 itibariyle Amazon’un 50 kargo uçağından oluşan dev bir kargo uçağı filosu olacak. Şu anda 40 uçağı ile ABD bünyesinde 20’den fazla havalimanına uçuş gerçekleştiren Amazon, bölgesel hava merkezleri de kurmaya devam edecek.

Amazon biyoyakıt ile taşımacılık yapacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000