02 Şubat 2021, Salı 08:48:36

'Altın Pasaport Skandalı'nın yankıları sürüyor!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) en az 2.5 milyon Euro yatırım yapanlara vatandaşlık ve AB genelinde vizesiz seyahat hakkı verilmesini sağlayan "altın pasaport" uygulamasıyla ilgili yankılar sürüyor.
  • bunun hesabını AB sormalı bu o kadar basit bir şeyde değil acaba bu pasaportlar kimlere verildi o kişile AB ye gitmek için neden böyle bir yöntem kullandılar bunla incelenmeli AB tarafından KKTC bile bunu çok iyi takip etmeli sonuçta senelerdir uzlaşmaz diye gösterilenler KKTC liderleriydi hatta KKTC bunu BM ye dahi taşımalı sonuçta BM nin hazırladığı tasarı Rumlar tarafından kabul edilmedi BM den buna karşılık en az Gözlemci sıfatı verilmesi istenmeli sonuçta KKTC ye haksızlık yapılmış oldu senelerdir
  • Hepsi aynı...

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) en az 2.5 milyon Euro yatırım yapanlara vatandaşlık ve AB genelinde vizesiz seyahat hakkı verilmesini sağlayan "altın pasaport" uygulamasıyla ilgili yankılar sürüyor. Ülkede "altın pasaportlar" olayın ilişkin araştırma komitesi kuruldu. Komiteye ilk ifade verecek olan isim ise Rum lideri Nikos Anastasiadis oldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA İFADE VERECEK

Anastasiadis'in, kızlarına ait olan hukuk bürosuyla ilgili "çıkar çatışması", Suudi şeyhinin özel uçağıyla yaptığı bedava seyahatler ve başka birçok konuyla ilgili olarak, araştırma komitesinde "altın pasaportlar" konusunda ifade vereceğini yazan Politis gazetesi, Anastasidis'in olağanüstü güvenlik önlemleri altında komitede ifade vereceğini ekledi.

300 MİLYON EURO'YU UÇAKLA YURTDIŞINA MI KAÇIRDI?

Rum lideri Anastasiadis'in "Altın yumurtlayan tavuk" diye nitelendirdiği, yatırım karşılığı yabancılara satılan AB pasaportları nedeniyle Türklerle anlaşmak istemediğini ileri süren Kathimerini gazetesinin Rum Kesimi'nde yayın yapan baskısının genel yayın yönetmeni Andreas Paraskos, "Anastasiadis, dönemin Yunan Başbakanı Çipras'la Atina'da bir eğlence masasında, 'Altın pasaportlardan ofisime 300 milyon euro geldi, hepsini özel uçakla Şeysel adalarına gönderdim" dediğini yazmıştı.

Anastasiadis'in kızı Elsa ile ortak hukuk bürosunun yatırım karşılığı vatandaşlık satışlarına aracılık yapıp kazanç sağladığı biliniyor.

 

'Altın Pasaport Skandalı'nın yankıları sürüyor!

Facebook Yorum

Yorumlar

hunkartensi ~ 3 yıl önce
bunun hesabını AB sormalı bu o kadar basit bir şeyde değil acaba bu pasaportlar kimlere verildi o kişile AB ye gitmek için neden böyle bir yöntem kullandılar bunla incelenmeli AB tarafından KKTC bile bunu çok iyi takip etmeli sonuçta senelerdir uzlaşmaz diye gösterilenler KKTC liderleriydi hatta KKTC bunu BM ye dahi taşımalı sonuçta BM nin hazırladığı tasarı Rumlar tarafından kabul edilmedi BM den buna karşılık en az Gözlemci sıfatı verilmesi istenmeli sonuçta KKTC ye haksızlık yapılmış oldu senelerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liderrr ~ 3 yıl önce
Hepsi aynı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000