02 Nisan 2009, Perşembe 09:52:27

ALTIN KANATLAR, FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Öğretmen Pilot Oben Oğultarhan, Genel Havacılık ve hava sporlarına olan ilgiyi uygulamaya çalıştığı dernek sistemiyle hayata geçiriyor.
  • Oben Hocaya başarılar diliyorum.
  • İşin başında Oben Hoca varsa: 1. O iş çok faydalı bir iştir. 2. Gerekli bir iştir. 3. İnce düşünülmüş bir iştir. 4. Mutlaka içinde yer almak isteyeceğim bir iştir. Hayırlı uğurlu olsun hocam, her zaman yardıma hazırız. Onur 9.dnm
  • Bu derneğin gerçekten çok başarılı olacağına inanıyorum. Oben Hocam, tebrikler hayırlı olsun

Oğultarhan, yaptığı açıklamada hem derneğe üye olma koşullarını hem de derneğin faaliyetlerini şöyle açıklıyor…

Uzun süredir üzerinde çalışmakta olduğumuz, genel havacılık ve hava sporlarına olan ilginin hayata geçirileceği ve yurtdışı modellerde “AERO CLUB” olarak bilinen derneğimiz Altın Kanatlar Genel Havacılık ve Doğa Faaliyetleri, Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Valiliği'nden onay ve tescilini alarak havacılık hayatına başlamış bulunmaktadır.

Derneğimiz içerisinde tecrübeli kaptan ve öğretmen pilotların, üst düzey yönetici ve iş adamlarının, konularımız ile ilgili diğer doğa faaliyetleri su altı, dağcılık, arama-kurtarma v.b. ülkemizde ve uluslararası boyutta otorite olmuş çok değerli yönetici ve operasyon liderlerinin olduğu, başkanlığını şahsımın yaptığı 30 kurucu üye ve genel kurul ile su anda Nisan ayı faaliyet programı üzerinde çalışmaktadır.

Ticari bir beklenti olmaksızın (bilindiği üzere dernekler 5253 sayılı Dernekler Kanunu gereği ticaret yapamaz, faaliyetlerinden kar elde edemez, masraflarını sadece üye aidat ve bağışlarından edinebilirler) derneğimizin faaliyet alanları şunlardır:

Birincil amaç ve faaliyet alanları ;

1)Ülkemizde genel havacılık kavramının tanınması ve aktif hale gelmesi için gerekli çalışmaları yapmak.Serbest Paraşütçülük, Yamaç Paraşütü,Model Uçak,Ultralight, Microlight v.b. ile deneysel hava araçları (ev yapımı uçaklar ve hava araçları) konularında aktif faaliyetlerde bulunmak.

2)Ülkemizin büyük kentleri haricindeki kasaba ve köylerde de genel havacılık ve hava sporları faaliyetlerinin tanınmasını ve faal olmasını sağlamak.

3)Pilot ve havacı eğitimleri sunmak. Aktif pilot ve pilot arkadaşların uluslararası standartlarda eğitimlerini organize etmek, organizasyon ve koordinasyon sağlamak. Taşra pilotluğu, kontrollü sahalar haricindeki bölgelerde havacılık, alçak irtifa, kanyon uçuşları, deniz üzeri uçuşlar v.b.diğer tüm taşra pilotluğu eğitimlerini sunmak.

4)Tüm havacıların ayni çatı altında toplanmasını, yardımlaşma ve dayanışma ortamlarının oluşmasını sağlamak.

5)Ülkemizde çok büyük bir eksik olan küçük uçaklar ticareti ile Anadolu’da hava taşımacılığı konularında piyasa oluşabilmesi için ticari isletmeler ile iş birliği yapmak, bu sektörü ve alt yapısını destekleyerek piyasa oluşmasını, üyelerinin içerisinde ticari havacılığa geçmek isteyen özellikle genç üye pilotların bu alanlarda istihdamını sağlamak.

6)Üyelerinin uluslararası faaliyetler, yarışmalar, etkinlikler ile eğitim organizasyonlarına katılımlarını sağlamak.

7) Havacılık tarihi ve havacılığın gelişimi konularında bilgi bankası oluşmasını sağlamak ve desteklemek. Ülkemiz havacılığının gelecek nesillere doğru şekilde aktarılabilmesini sağlamak.

İkincil amaç ve faaliyet alanları ;

1) Su altı, Dağcılık, Kampçılık, Trekking sporları eğitim ve faaliyetleri organize etmek.

2) Tüm üyelerinin doğa koruma ve faaliyetlerinde etkin olabilmesini sağlamak.

3) Birincil ve ikincil faaliyet alanları ile ilgili diğer tüm konularda (navigasyon, hayatta kalma, arama kurtarma v.b.) konularda eğitimler ve faaliyetler organize etmek, diğer kurum ve kuruluşların organize ettiği eğitim ve faaliyetlere iştirak etmek olacaktır. Derneğimiz üye kayıtlarına başlamıştır. Derneğimize Türk vatandaşı olan herkes üye olabilir. Ayrıca ülkemizde oturma izni bulunan tüm yabancı uyruklu ilgililerde derneğimize üye olabilir.

Ayrıca derneğimiz Anadolu’da, diğer kentlerde Altın Kanatlar Dernekleri'nin kurulması ve çoğalmasını destekler. Eğer bölgenizde havacılık derneği kurmak isterseniz bizden mümkün olan her turlu danışmanlık, tüzük oluşturulması ve kuruluş aşamasında yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgiler ve destek alabilirsiniz.

Üyelik kaydı için nüfus cüzdanı kopyası, ikametgah belgesi, savcılıktan sicil kaydı yazısı ve 3 adet fotoğraf yeterlidir. Üyelik aidat bedeli henüz tespit edilmemiş olmakla birlikte aylık bedelin 25-45 TL arası olacağı düşünülmektedir.

Derneğimizin değerli destek ve bağışlarınıza ihtiyacı vardır. Dernek ofisimizde ofis gereçleri ile birlikte pek çok malzeme ve eğitim aracı şu anda eksiktir.

Derneğimize malzeme ve ekipman desteği verebilecek kişilerin bizimle irtibata geçmesini istiyoruz. Bunun yanında bağışta bulunmak isteyen arkadaşlar;

Yurt içinden bağışta bulunmak için, Denizbank Avcılar Şubesi “Altın Kanatlar Genel Havacılık Ve Doga Faalıyetlerı, Genclık Ve Spor Kulübü Derneği” adına acilmiş 9290-3665672 nolu hesaba TL, US$ yada Euro olarak bağışta bulunabilirler.

Derneğimize yurtdışından bağışta bulunmak isteyen arkadaşlar ise;

US$ için TR390013400000366567200002 Nolu iban numarası,
Euro için TR120013400000366567200003 Nolu iban numarasını kullanabilirler.

Dernek hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için www.altinkanatlar.org.tr adresini inceleyebilirsiniz.

ALTIN KANATLAR, FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Oben Hocaya başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşin başında Oben Hoca varsa: 1. O iş çok faydalı bir iştir. 2. Gerekli bir iştir. 3. İnce düşünülmüş bir iştir. 4. Mutlaka içinde yer almak isteyeceğim bir iştir. Hayırlı uğurlu olsun hocam, her zaman yardıma hazırız. Onur 9.dnm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu derneğin gerçekten çok başarılı olacağına inanıyorum. Oben Hocam, tebrikler hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000