13 Ocak 2022, Perşembe 13:12:40

Almatı'ya günler sonra ilk yolcu uçağı indi

Kazakistan’daki Almatı Uluslararası Havalimanı’na şiddet olayları nedeniyle kapatılmasından bu yana ilk kez sivil bir uçak iniş yaptı.
  • Tavın yaptığı iki büyük hata. Biri zagreb diğeri de burası. Yazık oldu paralara
  • Sonu Kaddadi'ye benzeyecek; sokakta taşlanacak. Benzer bir ülkede de benzer bir yönetim var. Tek fark o ülkede henüz kimse ayaklanmadı.
  • Kazakistanın geleceği yok. Orada sular durulmaz artık. Geçmiş olsun. Birileri gelir orayı ele geçirir. Like russian army
  • nereye geleceğine?

Kazakistan’daki Almatı Uluslararası Havalimanı’na şiddet olayları nedeniyle kapatılmasından bu yana ilk kez sivil bir uçak iniş yaptı.

Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, yakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle yaşanan ve şiddet olaylarına dönüşen protestoların kontrol altına alınmasının ardından yeniden açılan Almatı Uluslararası Havalimanı’na ilk yolcu uçağı indi.

Sefer, başkent Nursultan’dan gerçekleştirildi. Bugün saat 08:00 ile 21:00 arasında Nursultan’la Almata arasında sekiz uçuş planlanıyor.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Tarihi ve kültürel bağlarımız nedeniyle bizim için ayrı bir önemi olan Kazakistan’da barışçıl bir şekilde başlayan gösterilerin yönetimin olumlu yaklaşımına rağmen ilerleyen günlerde şiddet eylemlerine dönmesini üzüntüyle izledik. Mayıs ayından bu yana işlettiğimiz, ülkenin ticari ve kültürel başkentinin ana giriş kapısı Almatı Havalimanı da şiddet eylemlerinin hedefi oldu. Kazakistanlı yetkililerle işbirliği içinde yolcularımızın ve çalışanlarımızın güvenliğini sağladık. Güvenlik güçlerinin düzeni sağlamasıyla birlikte de havalimanını yeniden operasyona açmak üzere çalışmalara başladık ve gerekli izinlerin de alınmasıyla bu sabah itibariyle havalimanını uçuşlara açtık. Orta Asya’nın coğrafi ve ekonomik olarak en büyük ülkesi olan Kazakistan’ın geleceğine inanıyoruz. Ülkede gündelik hayatın normalleşmesiyle birlikte uçuş trafiği de hızla toparlanacaktır” dedi.

Ülkede yakıt fiyatlarındaki iki katlık artış yılın ilk günlerinde protestolara yol açmış, gösteriler daha sonra şiddet olaylarına dönüşmüştü. Güvenlik güçleri ile protestocular arasında çıkan olaylar neticesinde iki taraftan da can kayıpları verilmişti.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev de 5 Ocak’ta hükümeti görevden almış, yakıt fiyatlarıyla ilgili düzenleme yapılması talimatı vermişti, ancak bu adım ülkedeki çalkantıyı durdurmaya yetmemişti. Ulusal Güvenlik Konseyi’nin başına geçen Tokayev, gerçekleştirdiği ilk toplantısında yaşananları ülkenin bütünlüğünü baltayalan bir durum olarak değerlendirmişti.

Almatı Havalimanı 6 Ocak’ta kitlesel şiddet olayları sırasında saldırıya uğramış ve ciddi zarar görmüştü. Havalimanındaki kafe, mağaza ve bilet satış noktalarının camları kırılmış, ATM’ler yağmalanmıştı. Havalimanının ele geçirilmesinden sonra yetkililer burada terörle mücadele operasyonu gerçekleştirmişti. Bu sırada iki Kazak askeri hayatını kaybetmişti.

Almatı'ya günler sonra ilk yolcu uçağı indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Tgs ~ 2 yıl önce
Tavın yaptığı iki büyük hata. Biri zagreb diğeri de burası. Yazık oldu paralara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bta ~ 2 yıl önce
tav riski seviyor, kumar oynar gibi yatirim yapiyor.
Tgs ~ 2 yıl önce
Özellikle zagrebe bir el atılması lazım.
Benzer ~ 2 yıl önce
Sonu Kaddadi'ye benzeyecek; sokakta taşlanacak. Benzer bir ülkede de benzer bir yönetim var. Tek fark o ülkede henüz kimse ayaklanmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Copilot ~ 2 yıl önce
Kazakistanın geleceği yok. Orada sular durulmaz artık. Geçmiş olsun. Birileri gelir orayı ele geçirir. Like russian army

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iran ~ 2 yıl önce
Iran'da nasil olduysa Almata'da da yonetim havalimainini geri alacaktir.
bb ~ 2 yıl önce
nereye geleceğine?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000