21 Ocak 2016, Perşembe 09:04:00

Almanya'ya vizesiz seyahat başlıyor

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Avrupa Birliği'nin önümüze koyduğu çeşitli programların hayata geçirilmesiyle birlikte muhtemelen Ekim 2016'da Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak'' dedi.
  • 2017 revolution senesi olcaktir Avrupada!
  • köpek besleme yilik vergi faturası varmi türkiyede? tuvalet kullanma yilik vergi faturası varmi? banka hesaba para birliktirme vergisi varmı? ayda şu paranın yanında şu vergisi varmı? eminim Türkiye yok!
  • ab hayranlari, gelin buraya yaşayın ab neymiş görün. hiç birşey göründüğü gibi değil. 29 üye var. Hollanda ab gireli herşey in fiyati 100% yükseldi. aklınıza ne gelirse. hiç bir fiyat düşürülmelmedi. her yıl non stop yükselme. kiralar, gıda fiyati, sağlık sigorta, ilaç fiyati, lise/ uni egtim fiyatlar, yaklaşık 19 vergi çeşitleri var. verginin üzerinde vergi ödeyen halk varmı? hepsi yillar gectikce yükseldi! terörü destekleyen eu ülkeleri sömüruyo halkını lakin burda Mart 2017 yeni Başbakan seçimleri var. eu bolgede vatandaslar bikmis durumda. sadece zenginleri temsil ediyorlar! irkçı parti geert Wilders oyları çoğalıyor. ona giderse çok değişik bir program uygulanacak. AB də bir çok ülkede seçimler var ve euro bölgeyi terk etmek ülkeler çoğalıyor! artık son noktaya geldi. tahminim Fransada le pen kazancak, ispanyada podemos, ingiltere euro bölgeden çıkacak, Hollanda geert Wilders yönetecek. şunu demek istiyorum: ab koca bir sömürge birliği. vize bahane.
  • Şu buğday yorumunu yazana bak hele. Usa yi besliyormuş. Be dangalak haritaya bir bak bakalım adamların nekadar toprağı ve biçerdöveri var. Harbiden kirlilik yaratıyorsunuz şu ortamda.
  • AB. Meselesi. Misal. Veriyorum , bir kac sen evvel. Turkiyenin bugday silolari doluidi. Bugday koyacak yer bulamiyorduk. USA yi. Sovyetler birligine. Turkiye bugday satiyordu , inanmiyorsaniz tarih vere bilirim . Tahil bakiminda biz bu devletleri besliyorduk , Yasimdi. Birak bugdayi. Misiri dahi. Disardan ithal ediliyor ,misallar cok buraya yazamam. Dunyada. En basta. Ziraatcilik ve tahilcilik. Sanayi. Lazim Top tufek. Degil karnimiz ac olusa topu tufegi neyine yarar. Diyeceksinizki. Ziraatcilik. Tahilcilik. Sanayi olumu. Olur cunku. En buyuk sanayi bu saydiklarimdir . Memleketim ac. Sefil olursa ucagi topu tufegi neyleyim.
  • Sen cok yanlissin. Hele git almanlarin. Bir diskosuna gir bakalim seni turk oldugunu bilsinler. Gorursun gununu. Alman sevdalisi. Bir yorumcuda. Simdiden. 500 tane bilet alacak. Tabi biletler bedava olunca Elbette. 500 tane alacaksin. Bende diyorum. Insallah. AB. Ye. Girmeyiz. Cunku Bizim memleket ziraat ve tahil memleketidir, butun ziraatciligimiz. AB. Yuzunde Tukiyenin. Urettigi. Bir cok , seyleri , uretmez hale geldi.
  • Vizesiz seyahat ülkeye giriş garantisi demek değil.Vatandaşlarımızın,özellikle schengen seyahat tecrübesi olmayanların, varışta bir çok soruyu yanıtlaması gerekecek. Bu uygulama hava yolları için büyük şans gibi görünüyor ama aynı zamanda kabul edilmeyecek yolcular nedeniyle beraberinde ciddi sıkıntılar getirecek. Hadi bakalım hayırlısı...
  • Turkiye avrupa birligine kirmesin turkiye bir musliman ulke hic uymuyor turkiye avrupada bile degil turkiye Asya Kitasinda kucuk bir yeri Avrupada turkiye Avrupa birligine girmesin!
  • Her sene aynı senaryoyu yazmaktan bıkmadınızmı? Vizesiz seyahatmş kesinn vardır bi...
  • Kürr ayolll inanmayin :) bir kulp bulurlar yine

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Avrupa Birliği'nin önümüze koyduğu çeşitli programların hayata geçirilmesiyle birlikte muhtemelen Ekim 2016'da Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak'' dedi.

Almanya'da çeşitli temaslarda bulunan Elitaş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Köln kentindeki genel merkezinde vatandaşlara hitap etti. Bakan Elitaş, "Geçen sene TBMM'de kabul ettiğimiz geri kabul anlaşmasıyla ilgili sürecin devamı ve Avrupa Birliği'nin önümüze koyduğu çeşitli programların hayata geçirilmesiyle birlikte muhtemelen Ekim 2016 yılında Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak. Bu da bizim Avrupa'ya entegrasyonumuz konusunda önemli bir gelişmeyi de beraberinde getirmiş olacak" ifadesini kullandı.

Elitaş, İngiltere'nin, bilindiği gibi AB'ye giriş sürecinde Türkiye'ye başından beri olumlu şekilde destek verdiğini aktararak, Almanya'nın da başta Türkiye'yi desteklediğini ancak sonradan sınırlı üyelik gibi konuların ortaya çıkmasının AB sürecini olumsuz etkilediğini kaydetti.

"2015 yılının ikinci yarısı ve 2016 yılının başından itibaren Almanya da AB'ye girişimiz konusunda biraz daha yaklaşımını, görüşlerini değiştirmeye başladı" yorumunu yapan Elitaş, şöyle devam etti: "Öncesinde Fransa, yine Almanya gibi farklı düşünce içerisindeydi ama gördüğümüz kadarıyla AB'nin büyük ülkeleri, söz sahibi olan ülkeler, etkili olan ülkeler Türkiye'nin AB yolunda gösterdiği faaliyete, attığı adıma ve bu konudaki inançlı davranışa olumlu bir yaklaşımda olacaklarını ümit ediyoruz." 

Almanya'ya vizesiz seyahat başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

anti eu ~ 8 yıl önce
2017 revolution senesi olcaktir Avrupada!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
strong ~ 8 yıl önce
stron presence kokusu alıyorum
anti eu ~ 8 yıl önce
he...eu sceptic partiler cogaliyor! sen anladin!
Brabant ~ 8 yıl önce
köpek besleme yilik vergi faturası varmi türkiyede? tuvalet kullanma yilik vergi faturası varmi? banka hesaba para birliktirme vergisi varmı? ayda şu paranın yanında şu vergisi varmı? eminim Türkiye yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
goudsche kaas ~ 8 yıl önce
ab hayranlari, gelin buraya yaşayın ab neymiş görün. hiç birşey göründüğü gibi değil. 29 üye var. Hollanda ab gireli herşey in fiyati 100% yükseldi. aklınıza ne gelirse. hiç bir fiyat düşürülmelmedi. her yıl non stop yükselme. kiralar, gıda fiyati, sağlık sigorta, ilaç fiyati, lise/ uni egtim fiyatlar, yaklaşık 19 vergi çeşitleri var. verginin üzerinde vergi ödeyen halk varmı? hepsi yillar gectikce yükseldi! terörü destekleyen eu ülkeleri sömüruyo halkını lakin burda Mart 2017 yeni Başbakan seçimleri var. eu bolgede vatandaslar bikmis durumda. sadece zenginleri temsil ediyorlar! irkçı parti geert Wilders oyları çoğalıyor. ona giderse çok değişik bir program uygulanacak. AB də bir çok ülkede seçimler var ve euro bölgeyi terk etmek ülkeler çoğalıyor! artık son noktaya geldi. tahminim Fransada le pen kazancak, ispanyada podemos, ingiltere euro bölgeden çıkacak, Hollanda geert Wilders yönetecek. şunu demek istiyorum: ab koca bir sömürge birliği. vize bahane.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyur gel ! ~ 8 yıl önce
madem oyle hersey cok kotu, irkcilar iktidara gelecek,hersey pahali vs topla pilini pirtini gel ulkene! niye geri gelmiyorsun? isine gelmiyor cunku ordaki imkanlar,sosyal haklar,para vs burda hayalde bile yok da ondan! gelire gore verginin krali turkiye'de haberin yoksa ogren! dunyanin en pahali arabasi,benzini,dogalgazi,elektrigi,cep teli,interneti,pasaportu da burda! buyur gel! sen ve senin gibileri bekliyoruz ulkenize!
%45 ötv x %18 kdv ~ 8 yıl önce
<1.600 cc araç için ötv nin de kdv sini ödeyen tek ülkeyiz.
Nk ~ 8 yıl önce
Sitem ediyorsun ama orda yaşamaya devam ediyorsun. Beğenmiyorsan gel Türkiye'ye.
Goudsche kaas ~ 8 yıl önce
Buyur gel, yorumunu okudum. burasi gibi gozukuyor. sadece farklar var Turkiye ab ye bagli degil, bagimsiz bir ulke. ab ye baglanirsa daha kotuye gider. 29 ulkelerin anayasasi gecersizdir. bitane Ab anayasasi gecti yerine, ulkeleri almislar cephe, komunizm sekilde yonetiliyo. insanlari somuruyorlar. orta seviyeli aileler fakirlesti, parasi olan zenginlesti. Turkiyede en azindan bitane Turk anayasasi gecerli ve yoneten Turkler, fransizlar, almanlar, italyanlar yunanlar fln degil. secilmemis tanimamis Ab. siyasetciler yonetmiyor! ab yabancilar yonetiyo, issizlik, fakirlik, yoksuluk, sosyal haklar, iflazlar fln asiri yukseldi. anliyomusun biraz? benim sebeblerim var. oyle bir yazdin ki, 1 gunde karar mi vereyim? evim yok nerde kalcam? sokakta kalmak istemem. ev olursa gelirim!! hangi is yapabilirim sabit gelir icin. herseyi dusunmek lazim dimi. yani isime gelmekle alakam yok. her ulkede sosyal haklar var ve fiyatlar heryerde yukselebiliyor.
ab sempatizanı ~ 8 yıl önce
sanki türkiye farklı gibi yazmışsın. burda da fiyatlar hiçbir zaman düşmüyor merak etme. verginin vergisini burda daha çok ödüyoruz. en azından orda biraz daha özgürlük var, fişlenme yok. haline şükret, şükretmiyosan terk et.
ab sempatizana ~ 8 yıl önce
ab sempatizani, insan heryerde ozgur. misal burda kraliceye hakaret eden de iceri alirlar, basbakana kufur edene de. HOLLANDADA devlet protesto etmeye bile izen vermedi!! sandiginiz gibi ozgurluk yok burda! hani o eski demokratik avrupa....
hollandali'ya ~ 8 yıl önce
Turkiye'yi Turkler mi yonetiyor? Ne zamandan beri ? Oyle bir anlatiyorsun ki Hollanda'yi sanki Patagonya! Issizlik maasi ne kadar orda mesela? Burada belli bir sene calisan ki maksimum 10 ay maas alasin o da 860 tl mi ne! Orada 20 bin euro verdigin arabanin burada en az % 145 vergisi var! Benzin dunyada dusme rekorlari kiriyor bizde hala 4 kusur tl litresi! Insanlar orada somuruluyor burda ne oluyor peki? 10 milyondan fazla issiz var bir o kadari yesil karta muhtac! Senin sebeplerin varsa bizimde var! Kimse kusura bakmasin yurtdisindaki turklerin % 99'unun maddi durumu iyi en azindan Turkiye'de bir ev alacak kadar paralari var. Isinize gelmiyor kardesim kabul edin! Oradaki sosyal haklar burada yok! Hersey cok iyi,super demiyorum ama burayla kiyaslanamaz! Orada insanlari torpilliler ise girecek diye isten atiyorlar mi? Ya da orda hemsehricilik var mi? Cocuklarin spor,sanatla ugrasmak istese paran var mi diye soruyorlar mi? Hava temiz,trafik,gurultu yok,hak,hukuk,para var sukredin...
Goudsche kaasje ~ 8 yıl önce
Turkiyeyi AKP yonetiyor, bunlar yuzde %99 Turk! Anayasa Turk! Istersen inan? Issizlik maasi yazdigin gibi benzerligi var ve Turkiyede buyuk ihtimal turkiyede yoktur. bir kac avantajlar var. (subsidie ) veriyorlar, ‘ekstra’ para gecinebilmek icin. Hmm araba pahaliymis o halde. burda insanlar yaklasik 19 cesit vergi turu oduyorlar herseyi, burasi da geride degil yani. Benzinin fiyati 1 litre € 1,30 / € 1,80 arasi, araca, motora gore degisiyor. Hollanda, Turkiye gore cok kucuk bir devlet, buranin issizliki orani yaklasik 8% ab’ye gireli yukseliyor, her gun isten atilan oluyo. Son yillar cogu insanlar maddi konusunda zorluk cekiyor, durum iyi diye birsey kalmadi. Bazen cocuklar ac migdeyle okula gonderiliyo. Onceden boluk vardi, simdi devlet sutu bile ucretli yapti. Cogu Turklerin evleri var fakat bu insanlar zamaninda gece gunduz agir ve zor islere calismislar, para birliktirdiler. Hollandanin devleti yardim etigini sanmayin... to be continued
Goudsche kaasje ~ 8 yıl önce
cok vazla yazmisim 2 ye boldum yorumu...Ismime gelmek degil, burda sosyal var ama azaliyor! Cok sey degisti. Bende Hersey cok iyi,super demiyorum ama burayla gercekten kotulesti hersey. Burda torpil diye birsey yok! ‘iyi biri taniyorum, diploma yok, ise alin tamam olur’ iletism yok burda! Herkez kendine. Mulakat basvuru icin yazi hatasiz mektub ve cv gonderili. hemsehricilik var ama devlet maddi kisiyor, azaliyor. Spor/ muzik burda ucretli olabiliyo uggun fiyata da var, yazilan var yazilmayan var. hava temiz olabilir ama burda 6 ay mi ne hava soguk yada serin olur, yaz ayllari bile. Yaz 2 hafta surebiliyor! Yada 4 hafta! Turkiye gibi aylar yaz havasi yok! 3 ay yaz tatili yok burda, tatiler yil boyunca bolunuyo. Haftanin 5 gunu saat 17:00-18:00 arasi her gun file var ve otoban bos oldugu halde en vazla 80km gidebiliyosun 1 km vazla gidersen hemen ceza geliyo evinize. Cezalar piyango fiyati asmak uzere. Hak yazmisin hangi hak? Polis protesto etmesini yasakladi, hukuk azaliyor.
Buğday Budalası ~ 8 yıl önce
Şu buğday yorumunu yazana bak hele. Usa yi besliyormuş. Be dangalak haritaya bir bak bakalım adamların nekadar toprağı ve biçerdöveri var. Harbiden kirlilik yaratıyorsunuz şu ortamda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanalcı ~ 8 yıl önce
haritadan mı anlıyosun sen bi ülkenin gelişip gelişmediğini. sanal beyinli olmayın
Siyaset ~ 8 yıl önce
AB. Meselesi. Misal. Veriyorum , bir kac sen evvel. Turkiyenin bugday silolari doluidi. Bugday koyacak yer bulamiyorduk. USA yi. Sovyetler birligine. Turkiye bugday satiyordu , inanmiyorsaniz tarih vere bilirim . Tahil bakiminda biz bu devletleri besliyorduk , Yasimdi. Birak bugdayi. Misiri dahi. Disardan ithal ediliyor ,misallar cok buraya yazamam. Dunyada. En basta. Ziraatcilik ve tahilcilik. Sanayi. Lazim Top tufek. Degil karnimiz ac olusa topu tufegi neyine yarar. Diyeceksinizki. Ziraatcilik. Tahilcilik. Sanayi olumu. Olur cunku. En buyuk sanayi bu saydiklarimdir . Memleketim ac. Sefil olursa ucagi topu tufegi neyleyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Sen cok yanlissin. Hele git almanlarin. Bir diskosuna gir bakalim seni turk oldugunu bilsinler. Gorursun gununu. Alman sevdalisi. Bir yorumcuda. Simdiden. 500 tane bilet alacak. Tabi biletler bedava olunca Elbette. 500 tane alacaksin. Bende diyorum. Insallah. AB. Ye. Girmeyiz. Cunku Bizim memleket ziraat ve tahil memleketidir, butun ziraatciligimiz. AB. Yuzunde Tukiyenin. Urettigi. Bir cok , seyleri , uretmez hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siyasete ~ 8 yıl önce
yabancilari kapidan geri ceviriyorlar, yabanci sever cagi degisti artik!
AVSEC MGR ~ 8 yıl önce
Vizesiz seyahat ülkeye giriş garantisi demek değil.Vatandaşlarımızın,özellikle schengen seyahat tecrübesi olmayanların, varışta bir çok soruyu yanıtlaması gerekecek. Bu uygulama hava yolları için büyük şans gibi görünüyor ama aynı zamanda kabul edilmeyecek yolcular nedeniyle beraberinde ciddi sıkıntılar getirecek. Hadi bakalım hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 8 yıl önce
Turkiye avrupa birligine kirmesin turkiye bir musliman ulke hic uymuyor turkiye avrupada bile degil turkiye Asya Kitasinda kucuk bir yeri Avrupada turkiye Avrupa birligine girmesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
seni ortadoğu ya alalım
anti eu ~ 8 yıl önce
Bencede, Turkiye'nin ekonomisi Ab ekonomisinden daha cok basarili! isten atilmalar ve iflazlar gundemin haberleri!
:) ~ 8 yıl önce
Her sene aynı senaryoyu yazmaktan bıkmadınızmı? Vizesiz seyahatmş kesinn vardır bi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cagla ~ 8 yıl önce
Kürr ayolll inanmayin :) bir kulp bulurlar yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000