14 Aralık 2020, Pazartesi 10:45:02

Almanya'ya seyahat edecekler dikkat!

Almanya 16 Aralık-10 Ocak arasında geniş çaplı bir kapanmaya gidiyor. Son 24 saatte 20 bin 200 yeni vaka, 321 de ölüm bildirilen Almanya’da 16 Aralık tarihinden 10 Ocak 2021’e kadar büyük oranda kapanacak.
  • Uçuşlar duracak mı?
  • Kapanmak zorunda kalan gurbetçi işyerleri sahipleri ne dümenler çevirmeye çalışacaklardır Allah bilir. Malum daha öncekinde neler yaptıkları,yapmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı sonra Almanlar ceza yağdırmıştı ama akıllandılar mı bilinmez...

Almanya 16 Aralık-10 Ocak arasında geniş çaplı bir kapanmaya gidiyor. Son 24 saatte 20 bin 200 yeni vaka, 321 de ölüm bildirilen Almanya’da 16 Aralık tarihinden 10 Ocak 2021’e kadar büyük oranda kapanacak. Kapanmak zorunda kalan iş yerlerinin sabit giderlerini ise yüzde 90 oranında devlet karşılayacak.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in bilim insanlarının tavsiyeleri uyarınca daha sıkı önlemler çağrısı yapmasının ardından çarşamba gününden itibaren yeni kapanma önlemleri devreye giriyor.

16 federal eyaletin liderleriyle görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Merkel, "Önlemlerin daha hafif olabilmesini isterdim, ama Noel alışverişi nedeniyle sosyal temas sayısı önemli ölçüde arttı. Eyleme geçmeye acil ihtiyaç var" dedi.

Buna göre 6 haftadır kısmi kapanma kapsamında barlarla restoranların kapalı olduğu ve evde 5'ten fazla kişinin toplanamadığı Almanya'da çarşambadan en az 10 Ocak'a kadar uygulanacak ek önlemler şunlar:

-Sadece bankalar, süper marketler ve eczaneler gibi elzem işyerleri açık olacak.

-Kuaförler, güzellik salonları, dövmeciler de kapatılacak dükkanlar arasına katılacak.

-İşverenlerden iş yerlerini kapatmaları ya da çalışanlarını evden çalıştırmaları talep edilecek.

-Havai fişek satışları yılbaşına dek yasaklanacak.

-Hükümet önlemlerden etkilenen şirketleri ayda toplam 11 milyar euroluk paketle destekleyecek, kapanmak zorunda kalan işyerlerinin ayda en fazla 500 bin euroya kadar sabit masraflarının yüzde 90'ını karşılayacak.

-Noel tatili sırasında evde toplanan kişi kısıtlamasına çok az gevşeme getirilecek.

Basın toplantısında Merkel ile Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, yeni önlemlerin uygulanma tarihinin ucu açık olduğunu, sonuç alınamazsa 10 Ocak'tan sonra da devam edebileceğini belirtti.

Söder, sınırlı kısıtlamaların işe yaramadığını, ya hep ya hiç stratejisinin benimsenmesi gerektiğini belirterek "Korona bir felaket. 12'ye 5 var durumundayız" dedi.

Almanya'ya seyahat edecekler dikkat!

Yorumlar

Uçuşlar ~ 3 yıl önce
Uçuşlar duracak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hans ~ 3 yıl önce
Kapanmak zorunda kalan gurbetçi işyerleri sahipleri ne dümenler çevirmeye çalışacaklardır Allah bilir. Malum daha öncekinde neler yaptıkları,yapmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı sonra Almanlar ceza yağdırmıştı ama akıllandılar mı bilinmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Ah bir de bıraya gelip oy kullanmasalar daha iyi olacak ama..! Senede bir ay kalıp da ülkenin kaderinde hak sahibi olmaları hak mı?!
... yazana ~ 3 yıl önce
Aynen öyle. Ailesinde birçok gurbetçi olan birisi olarak yazıyorum. Avrupada en iyi sosyal imkanlarla yaşarlar,onlara bu imkanları verenlere gavur derler küfür ederler,hasetlerinden ve kimse yanlarına gelmesin diye orayı devamlı kötülerler madem kötü gel geri deriz ama çıkarları için geri de dönmezler, boyuna oralarda sol partilere oy atarlar Türkiye'de de ağırlıklı olarak sağ partilere. Döviz yükseliyor diye sevinmeleri de cabası. Çıkarcı,paraya,güce tapan,iktidarın yanında olmayı marifet sayan,şark kurnazı,her suça yatkın milletiz bunu tüm dünya biliyor o yüzden de hiçbir yerde saygınlığımız yok...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000