11 Haziran 2021, Cuma 13:39:07

Almanya'nın kararı Türkiye'deki rezervasyonları artırdı

SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, Almanya'nın Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke statüsünden çıkarıp "riskli ülkeler" listesine dahil etmesinin rezervasyonlara olumlu yansıdığını söyledi.
  • Şu an tatildeyim, burada bir arkadaşım tekne turuna katılmış, diyor ki Korona kapmak isteyen için süperdi, virüslü bir kişi vardı ise herkesin kapmaması imkansız..
  • Riskli ne demek bilmiyorlar demek ki !
  • Uçak içi yiyip icebiliyoz ama alışverişi kaldirmasaydiniz keşke, oturduğumuz koltuktan sigaramızı içkimizi alıp iniyorduk. Şimdi işin yoksa aşağıda yarım saat sıra bekle. Almaya gelenler ağaç oluyor dışarıda.
  • Nazar değmesin eskisi gibi olsun sürekli gelip gidelim valla gurbetçiler olarak sıkıldık vatanımızı özledik.Türkiye tam bir cennet insan doyamıyor valla.
  • Türkiye valla cennet cennet vatanımı seviyorum. Ailece geldik yedik içtik baya alışveriş yaptık hem ülkemize katkı. Yanlız birşey var buradakiler hep hizmet sektörü valla başka bişey yok sadece hizmet işi var.Senede 3 kere geliyoruz valla alışverişe Almanyalarda alışverişlere gitmiyoruz. İleride döneceğiz inşallah vatanamıza.

SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, Almanya'nın Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke statüsünden çıkarıp "riskli ülkeler" listesine dahil etmesinin rezervasyonlara olumlu yansıdığını söyledi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in Üst Yöneticisi Kownatzki, Almanya'nın kararı sonrası seyahat kısıtlamalarında ciddi anlamda rahatlama sağlandığını belirtti.

Düzenlemeye göre, seyahat tarihinden 14 gün önce her iki doz aşı yaptırıldığı, son 6 ayda Kovid-19 hastalığı atlatıldığı ya da test sonuçları negatif olduğu sürece Almanya'ya girişlerde artık karantinaya maruz kalınmayacağını ifade eden Kownatzki, aşı uygulamasında kaydedilen iyileşmelerin umut verici olduğunu dile getirdi.

Kararın özgürce seyahatin önünü açtığını söyleyen Kownatzki, Türkiye'nin aldığı sıkı önlemler, kısıtlamalar, HES kodu uygulaması ve güvenli turizm sertifikasının seyahat etmeyi kolaylaştırdığını bildirdi.

"Türk turizmi salgından daha güçlü çıkacak"

Kısıtlamalardan sıkılan insanların artık seyahat etmek, deniz, kum, güneş ya da doğa tatili yapmak istediğini dile getiren Kownatzki, "Bu tabloda Türk hükümetinin aldığı çok doğru ve cesur kararlarla ve her iki tarafta da seyahat kısıtlamalarının gevşetmesiyle seyahat etmeninin önündeki engellerin aşılabileceğine inanıyoruz. Şu anda aldığımız rezervasyonlarımız da bunu kanıtlıyor." dedi.

Almanya'nın, Türkiye'den ülkeye dönüşlerde karantina uygulanmayacağı kararını almasıyla bu yaz güçlü bir sezon yaşanacağına işaret eden Kownatzki, şunları kaydetti:

"Rezervasyonlarımız gayet iyi gitmeye başladı. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladık. Gelirlerimiz pozitife dönmeye başladı. 2019 ile kıyaslarsak bu dönem rezervasyonlarda yaşanan artış, salgın öncesi 2019'un aynı dönemini de geride bıraktı. İç hatlarda yüzde 30'luk bir artış, dış hatlarda ise 2019'un aynı dönemine kıyasla haftadan haftaya rezervasyonlarda yüzde 150'lik bir artış gerçekleşti. Rezervasyonlarımızda olması gereken artış hacmini tekrar yakalamaya başladık. Birkaç ay önce rezervasyonlarımızın yüzde 75'i, uçuştan önceki 7 ile 14 gün arasında gerçekleşiyordu. Yani son dakika rezervasyonları daha ağırlıktaydı. Bu rakam şu anda yüzde 58'e düştü. Yani insanlar artık ileriye bakabiliyor ve uzun dönemli rezervasyon yapabiliyor."

"Turistler daha fazla harcama yapabilir"

Yaz sezonunda güvenli bir destinasyon olan Türkiye'ye büyük ilgi beklediklerine dikkati çeken Kownatzki, "Doğası, yiyecekleri muhteşem. Türkiye'nin turistik anlamda sunduğu çok fazla şey var. Avrupa'da insanlar kısıtlamalarda evde oturmak zorunda kaldılar, bu da para biriktirmelerini sağladı. Seyahat kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırılmasıyla her krizden güçlenerek çıkan Türkiye'nin bu krizden de güçlenerek çıkacağını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Uçaklarda alınan tedbirler

Uçuşlarda hijyen çerçevesinde alınabilecek tüm tedbirleri aldıklarına, çalışanlarının yüzde 70'inin aşı olduğuna değinen Kownatzki, ameliyathanelerde kullanılan ve ortamı her 3 dakikada bir temizleyen HEPA filtrelerini uçaklarda da kullandıklarını söyledi.

Aldıkları tedbirler sayesinde İzmir'de Turuncu Çember sertifikasıyla ödüllendirildiklerini dile getiren Kownatzki, "Yolcularımızın kendilerini daha rahat hissetmeleri için bazı ürünleri de hayata geçirdik. Mesela yanındaki koltuğun boş kalmasını isteyen yolcularımız, o koltuğu makul bir fiyata satın alabiliyor. Korona garantisi adı altında bir sigorta uygulamamız var. Eğer yolcumuz ya da birinci dereceden akrabası Kovid-19'a yakalanırsa uçuş tarihini değiştirebiliyor veya biletini iptal edebiliyor." diye konuştu.

Almanya'nın kararı Türkiye'deki rezervasyonları artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Akdeniz ~ 3 yıl önce
Şu an tatildeyim, burada bir arkadaşım tekne turuna katılmış, diyor ki Korona kapmak isteyen için süperdi, virüslü bir kişi vardı ise herkesin kapmaması imkansız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Riskli ~ 3 yıl önce
Riskli ne demek bilmiyorlar demek ki !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigarayı tekrar satın ~ 3 yıl önce
Uçak içi yiyip icebiliyoz ama alışverişi kaldirmasaydiniz keşke, oturduğumuz koltuktan sigaramızı içkimizi alıp iniyorduk. Şimdi işin yoksa aşağıda yarım saat sıra bekle. Almaya gelenler ağaç oluyor dışarıda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah ~ 3 yıl önce
Nazar değmesin eskisi gibi olsun sürekli gelip gidelim valla gurbetçiler olarak sıkıldık vatanımızı özledik.Türkiye tam bir cennet insan doyamıyor valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maşallah yazana ~ 3 yıl önce
Euro 10 tl yi geçince Türkiye tabii size cennet olur !
Gurbet yolları ~ 3 yıl önce
Türkiye valla cennet cennet vatanımı seviyorum. Ailece geldik yedik içtik baya alışveriş yaptık hem ülkemize katkı. Yanlız birşey var buradakiler hep hizmet sektörü valla başka bişey yok sadece hizmet işi var.Senede 3 kere geliyoruz valla alışverişe Almanyalarda alışverişlere gitmiyoruz. İleride döneceğiz inşallah vatanamıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önder ~ 3 yıl önce
Tabi cennet dersiniz , Euro olmuş nerdeyse 11 lira , Almanya'da öyle ye iç gez alışveriş sıkar , gel yaşa desek cennet vatanında kimse yanaşmaz
Vallahi ~ 3 yıl önce
Çok komiksiniz.
sakın ~ 3 yıl önce
öyle kesin dönüş gibi bir hatayı yapim deme , sonra burda kafana sıkarsın geçim derdinden )
Öndere cevap ~ 3 yıl önce
Önder kardesim belliki gurbetcileri kiskaniyorsun,merak etme burda (hollandada) herkes gul gibi geciniyor sukur her turlu sosyal haklarimiz var,Turkiyede bir fabrikaya isci olarak girmek icin buyuk torpilin olucak,yani stress olmani cok iyi anliyorum.
Plt ~ 3 yıl önce
Vatanını değil Euro’yu çok sevdiğinden olmasın o?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000