02 Şubat 2019, Cumartesi 08:54:42

Almanya'de devletin uçak filosu yenileniyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel'e tahsis edilen uçakların sık sık arızalanması üzerine Alman Ordusu, üç adet Airbus A340 uçak siparişi verdi.
  • Boeing alın rahatlayın Airbus nedir ya sürekli arıza verir teneke gibi uçak.
  • Belki düzeltilir diye bir gün bekledim ama hala A340 siparisinden bahsediliyor. Sanirim tercümede bir yanlislik olmus; siparis edilen ucaklar A340 degil, tam aksine A340'lar elden cilariliyor. Siparisi verilen ucaklar A350 olmasi lazim. Ilki de 2020 yilinda geliyor.
  • Bizi kıskanıyeeeaah
  • Hele şükür, Reisimizi örnek almışlar ama geç olmuş.Merkel zaten yolcu,hayrını göremez
  • 150 milyona hangi a350 yi aliyorlarmis? bilelimde bizde alalim...
  • Bizde şöyle onlarda böyle muhabbeti dışında birşeyler yazayım dedim. Alman ordusunda yer alan silah ve ekipmanlarda da büyük oranda bakım sorunu mevcut. Gerek yer araçları olsun gerekse hava, filoda yer alan bazı savaş uçaklarının uçma kabiliyetinin bile olmadığı söylenmişti geçen yıllarda. Topluca bir bakıma girmeleri lazım. Bize bu kadar uçak gerekli mi gereksiz mi kısmına gelirsek, onun cevabı belli zaten...
  • Bence 340 siparişi verecek kadar akılsız değil almanya. Maliyeti yüksek uzun yıllar kullanamaz. Neden alsınlar ki?
  • Dunyanin 2. buyuk ekonomisi olan ulke 20 yasindaki ucaklari kullandiriyor devlet baskanina biz 17. siradayiz bizdeki israfa bak ve hala Merkel kiskanma diyen .....lar var ne diyeyim yurdumun insani bu iste.
  • Bizim “Deli Mike” ı verseydik?
  • Bizde 747 jumbojet var,katar şeyhi hedaye verdi,340 da nedir? 3 oda 1 salon,ebebeyn banyolu bizimki.Sizede trump veya macron hedaye versin 747 olmazmı?

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel'e tahsis edilen uçakların sık sık arızalanması üzerine Alman Ordusu, üç adet Airbus A350 uçak siparişi verdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel'in uçaklarının sık sık arıza yapması sebebiyle Alman Ordusu, üç yeni uçak almak için harekete geçti. Alımı düşünülen Airbus A350 model uçağın ilkinin 2020 yılına kadar hazır olması planlanıyor.

Almanya Savunma Bakanlığı, hükümet uçaklarının filosunun hızla yenilenmek istendiğini ve alınacak ilk uçağın 150 milyon euro'ya mal olacağı açıklandı. Alman medyası uçakların arızalanmasını ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın havaalanlarında mahsur kalmasını veya gidecekleri yere tarifeli uçuşlarla gitmelerini utanç verici olarak nitelendirirken, Şansölye Angela Merkel'i, Savunma ve Maliye Bakanlığını Beyaz Filo'daki gergin duruma hızlı bir çözüm bulmaya çağırdı.

İki gün önce Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steienmeier'in "Theodor Heuss" isimli Airbus A340 uçağı teknik bir arıza yüzünden Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan kalkış gerçekleştirememişti. Cumhurbaşkanı Steienmeier, Etiyopya'ya Dışişleri Bakanı olarak geldiği 2014 yılında da uçağın lastiğinin patlaması sonucu uzun süre havaalanında kalmıştı. Öte yandan Steienmeier, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde gerçekleştirdiği Çin ziyaretinde de uçakta meydana gelen arıza nedeniyle parçanın değiştirilmesi sonucu 6 saat beklemek zorunda kalmıştı. Letonya'da da Steienmeier'in uçağının kokpit penceresinin açılması nedeniyle saatlerce arıza giderilme çalışılmıştı. 2006 yılında ise Latin Amerika Zirvesi'ne katılmak için havalanan uçak hava basıncının artması nedeniyle Viyana'ya acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Şansölye Başbakanı Angela Merkel, G-20 zirvesi için Buenos Aires'e giderken uçağı havada arızalanmış ve Hollanda hava sahasından geri dönerek Köln-Bonn havaalanına iniş yapmıştı.

Cumhurbaşkanı ve Şansölyenin kullandığı Airbus A340 model uçakların 20 yaşında olduğu ve 2009 yılında Lufthansa'dan satın alındığı biliniyor.

Almanya'de devletin uçak filosu yenileniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Abc ~ 5 yıl önce
Boeing alın rahatlayın Airbus nedir ya sürekli arıza verir teneke gibi uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Messerschmidt ~ 5 yıl önce
Belki düzeltilir diye bir gün bekledim ama hala A340 siparisinden bahsediliyor. Sanirim tercümede bir yanlislik olmus; siparis edilen ucaklar A340 degil, tam aksine A340'lar elden cilariliyor. Siparisi verilen ucaklar A350 olmasi lazim. Ilki de 2020 yilinda geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya ~ 5 yıl önce
Bizi kıskanıyeeeaah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şamsoyye ~ 5 yıl önce
Hele şükür, Reisimizi örnek almışlar ama geç olmuş.Merkel zaten yolcu,hayrını göremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 5 yıl önce
150 milyona hangi a350 yi aliyorlarmis? bilelimde bizde alalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 5 yıl önce
Sen git ac karnini doyur 150 milyonu var burda takilip yorum yapiyor:))
alman ~ 5 yıl önce
adam uçağın fransa ile birlikte ana üretici ülkelerinden. 150'ye de alır 100'e de bedavaya da...
Bedavacı ~ 5 yıl önce
Anası babası,danası, dedesi gelse bedava alamaz.
IST TK ~ 5 yıl önce
Bizde şöyle onlarda böyle muhabbeti dışında birşeyler yazayım dedim. Alman ordusunda yer alan silah ve ekipmanlarda da büyük oranda bakım sorunu mevcut. Gerek yer araçları olsun gerekse hava, filoda yer alan bazı savaş uçaklarının uçma kabiliyetinin bile olmadığı söylenmişti geçen yıllarda. Topluca bir bakıma girmeleri lazım. Bize bu kadar uçak gerekli mi gereksiz mi kısmına gelirsek, onun cevabı belli zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cacık ~ 5 yıl önce
almanya istesin haftada 50 uçak üretir 6 ayda süper güçler arasına sokar ordusunu da bu gidişat hiç iyi değil
Fff ~ 5 yıl önce
Bence 340 siparişi verecek kadar akılsız değil almanya. Maliyeti yüksek uzun yıllar kullanamaz. Neden alsınlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edgard ~ 5 yıl önce
A340 üretilmiyor artık. İsteselerde alamazlar.
Sinan ~ 5 yıl önce
Dunyanin 2. buyuk ekonomisi olan ulke 20 yasindaki ucaklari kullandiriyor devlet baskanina biz 17. siradayiz bizdeki israfa bak ve hala Merkel kiskanma diyen .....lar var ne diyeyim yurdumun insani bu iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 5 yıl önce
1. ABD 2. Çin 3. Japonya 4. Almanya 5. İngiltere 6. Fransa 7. Brezilya 8. İtalya 9. Hindistan 10. Rusya 11. Kanada 12. Avustralya 13. G. Kore 14. İspanya 15. Meksika 16. Endonezya 17. Hollanda 18. Türkiye 19. Suudi Arabistan 20. İsviçre
Anlamıyorsun ~ 5 yıl önce
Kıskanma diyenler aslında sana ve gibilere diyorlar.
340 lazımsa ~ 5 yıl önce
Bizim “Deli Mike” ı verseydik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanya ~ 5 yıl önce
Bizde 747 jumbojet var,katar şeyhi hedaye verdi,340 da nedir? 3 oda 1 salon,ebebeyn banyolu bizimki.Sizede trump veya macron hedaye versin 747 olmazmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000