26 Ocak 2011, Çarşamba 18:04:36

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

Almanya'dan Türkiye'ye iyi haber var. Hanover mahkemesi, Türk vatandaşlarının AB ülkelerinde, 3 ay boyunca vizesiz bulunması yönündeki kararı uyguladı. Bir Türk vatandaşının vizesiz olduğu için sınır dışı edilmesini engelledi. Karar emsal niteliğinde.
  • Daha önce bu tür bir kaç karar alındı. Hemde en üst mahkemeler tarafından alındı. Ama hiç bir Avrupa Birliği ülkesi bu karara uymuyor ! Çünkü Osmanlı nın torunu olan türkler Avrupada istenmiyor !!! Türkiye nin Hiristiyan Birliğinde ne işi olabilir ki ? Mahkemeler 100 tane kararda çıkartsa boşuna umutlanmayın... Arkadaşın dediği gibi vizesiz uçağa binme ihtimali çok zor, binseniz indiginiz yerde sınırdışı edilme ihtimaliniz % 100 gibi veya hapisi boylarsınız...
  • Bu tip haberler defalarca cikti. Ayrica vizeniz olmadan Almanyayi birakin Turkiyeden ucaga almazlar sizi. Diyelimki aldilar. orda hapse atilirsiniz ik ay icerde yatarsiniz sonra mahkeme sizi hakli bulur birakir. Uc ay Almanayada gezmek icin iki ay hapiste yatmaniz gerekir, degermi sizce ?
  • simdi iste avrupa'ya rahat gidebilecegiz. hollanda ve almanya'da 1'er,Isvec'te ise 2 tane sevgilim var.Periyodik olarak yanlarina daha rahat gitme fırsatım olacak artık.
  • Birkaç gün önce de Almanya vizesi zorlaşıyor haberi vardı.
  • mahkeme gelip almanyada calisabilirsiniz diye karar almamis dikkat ederseniz,3 ay turist vizesi,yani sadece gezmek amacli,ama yok bizim uyanik milletimiz ben oraya gider kacak kalir calisirimdiye düsünüyorsa ilk görüldügü yerde zaten hemen sinirdisi edilir,ve bu verilen hak ta geri alinir baska bir mahkeme karariyla,yani inanin bu kararin bizim millete cok fazla faydasi olmaz kendi hatalarimiz yüzünden.
  • Almanyanın İstanbul Başkonsloslugu sitesinde şimdilik öyle bir acıklama ve haber de yok ! İlerleyen zamanlarda web sayfalArını sık sık zıyaret etmekte fayda vardır. ALMANYA ISTANBUL BAŞKONSOLOSLUGU WEB SAYFASI: http://www.istanbul.diplo.de/
  • Geçen sene Haziranda tatil için Almanya ya Hannovere gitmiştim. İstanbuldaki Alman konsolosluğu çok uğraştırıyor. 1001 dereden su getirtiyor. 1 aylık maddi-manevi uğraşlarım sonucu sadece 8 gün vize verdi ! Hannover mahkemesının kararı emsal niteliğnde ama Avrupa yıllardır kendi çıkardıgı kanunlara zaten uymuyor. 2007 (veya 2008 idi) yılından beri AB ülkesi üyeler türk vatandaşlarına vize uygulaması yapamaz ! Bu karar 2 veya 3 defa Ab mahkemeleri tarafından karara baglandı ! Bağlayıcı niteliği var ama hiç AB ülkesi bu karara uymuyor. Bu son mahkeme kararı sevindirici ama Almanya ve diğer Schengen ülkelerinin Türkiyedeki vize daireleri belkide hala vize uygulamasına devam edeceklerdir düye düşünüyorum !
  • Bu tür kararlar Almanyada cok var.Hicbir yaptirimi yok vize basvurulari icin.Burada isci iseniz ve pasaportunuzun süresini uzatmayi unutmus yada yaptirmamis iseniz,sinirdisi olmaniz icin yeterli bir sebep. Burada ISSIZLIK zaten diz boyu..saat ücreti 4 euroya calisan binlerce insan var.. Hersey TASERON firmalara verildi. Kisaca bilginize..
  • Bu su demektir. Konsolusluklar insanlarimiz oraya gitmesin diye daha ince eleyip sik dokumya baslayacaklardir oda esittir konsolosluk kapisinda daha fazla eziyet, daha fazla ucuncu sinif insan muamelesi daha fazla sinir harbi. Ama olsun onemli olan johnienin, frankin, elizabethin elini kolunu sallaya sallya bizim guzel ulkemize gelmesidir. Hatta gelipte krallar gibi karsilanip el ustunde tutulmasidir.Ac tavuk kendini bugday ambarinda sanir misali bazilarimiz da hemen kapilar acildi saniyor.
  • Yani şimdi pasaportumu alıp gidebilirmiyim Almanya'ya?
"Türkler AB üyesi ülkeye 3 aya kadar vizesiz girebilir, bu suç sayılmaz."

Karar bu yönde ve artık uygulamada.

Bir Türkün Almanya'dan sınırdışı edilmesine mahkeme engel oldu.

Dava, Almanya'nın Hanover kentinde görüldü.

Adı açıklanmayan 26 yaşındaki Türk vatandaşı, Almanya'ya vizesiz olarak girme suçundan 28 Kasım 2010 tutuklandı, sınır dışı edilmek isteniyordu.

Ama, Hannover Sulh Mahkemesi, Türk vatandaşını serbest bıraktı.

Emsal teşkil edecek kararda, Avrupa Adalet Divanı'nın daha önce almış olduğu "Soysal kararını" onayladı.

Bu karar, turist olarak Almanya'ya gelen Türk vatandaşlarının vize almadan 3 ay boyunca ülkede kalabileceği yönünde.

Hanover mahkemesi ayrıca, söz konusu Türk vatandaşının hizmet alım ve sunumu konusunda ayrım yapılamayacağı yönündeki savunmasını da doğru buldu.

Türk vatandaşının mahkeme masraflarının da Alman hükümeti tarafından karşılanmasına karar verdi.

Türk yetkililer karardan memnun, "Almanya'daki politikacılar 'Soysal kararını' artık her yerde uygulamaya konulmasını sağlamalı" diyor.

Avrupa Adalet Divanı, 19 Şubat 2009 tarihli kararında, Türklerin AB üyesi ülkelere 3 ay boyunca vizesiz seyahat etmesinin önünü açmıştı.

Kararda, Türklerden istenilen vize ve vize için ödenen paraların hukuka aykırı olduğu belirtilmişti.

AB ile müzakereleri sürdüren Ankara, uzun zamandır birliğe türk vatandaşlarının vizesiz dolaşım hakkı verilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Son olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin tüm şartları yerine getirdiğini söylemiş, "vizesiz dolaşım hakkı verilmemesi durumunda kimse Türkiye'den geri kabul anlaşmasını imzalamasını beklemesin" demişti.

(CNNTürk)

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Daha önce bu tür bir kaç karar alındı. Hemde en üst mahkemeler tarafından alındı. Ama hiç bir Avrupa Birliği ülkesi bu karara uymuyor ! Çünkü Osmanlı nın torunu olan türkler Avrupada istenmiyor !!! Türkiye nin Hiristiyan Birliğinde ne işi olabilir ki ? Mahkemeler 100 tane kararda çıkartsa boşuna umutlanmayın... Arkadaşın dediği gibi vizesiz uçağa binme ihtimali çok zor, binseniz indiginiz yerde sınırdışı edilme ihtimaliniz % 100 gibi veya hapisi boylarsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tip haberler defalarca cikti. Ayrica vizeniz olmadan Almanyayi birakin Turkiyeden ucaga almazlar sizi. Diyelimki aldilar. orda hapse atilirsiniz ik ay icerde yatarsiniz sonra mahkeme sizi hakli bulur birakir. Uc ay Almanayada gezmek icin iki ay hapiste yatmaniz gerekir, degermi sizce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
simdi iste avrupa'ya rahat gidebilecegiz. hollanda ve almanya'da 1'er,Isvec'te ise 2 tane sevgilim var.Periyodik olarak yanlarina daha rahat gitme fırsatım olacak artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birkaç gün önce de Almanya vizesi zorlaşıyor haberi vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mahkeme gelip almanyada calisabilirsiniz diye karar almamis dikkat ederseniz,3 ay turist vizesi,yani sadece gezmek amacli,ama yok bizim uyanik milletimiz ben oraya gider kacak kalir calisirimdiye düsünüyorsa ilk görüldügü yerde zaten hemen sinirdisi edilir,ve bu verilen hak ta geri alinir baska bir mahkeme karariyla,yani inanin bu kararin bizim millete cok fazla faydasi olmaz kendi hatalarimiz yüzünden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanyanın İstanbul Başkonsloslugu sitesinde şimdilik öyle bir acıklama ve haber de yok ! İlerleyen zamanlarda web sayfalArını sık sık zıyaret etmekte fayda vardır. ALMANYA ISTANBUL BAŞKONSOLOSLUGU WEB SAYFASI: http://www.istanbul.diplo.de/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçen sene Haziranda tatil için Almanya ya Hannovere gitmiştim. İstanbuldaki Alman konsolosluğu çok uğraştırıyor. 1001 dereden su getirtiyor. 1 aylık maddi-manevi uğraşlarım sonucu sadece 8 gün vize verdi ! Hannover mahkemesının kararı emsal niteliğnde ama Avrupa yıllardır kendi çıkardıgı kanunlara zaten uymuyor. 2007 (veya 2008 idi) yılından beri AB ülkesi üyeler türk vatandaşlarına vize uygulaması yapamaz ! Bu karar 2 veya 3 defa Ab mahkemeleri tarafından karara baglandı ! Bağlayıcı niteliği var ama hiç AB ülkesi bu karara uymuyor. Bu son mahkeme kararı sevindirici ama Almanya ve diğer Schengen ülkelerinin Türkiyedeki vize daireleri belkide hala vize uygulamasına devam edeceklerdir düye düşünüyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tür kararlar Almanyada cok var.Hicbir yaptirimi yok vize basvurulari icin.Burada isci iseniz ve pasaportunuzun süresini uzatmayi unutmus yada yaptirmamis iseniz,sinirdisi olmaniz icin yeterli bir sebep. Burada ISSIZLIK zaten diz boyu..saat ücreti 4 euroya calisan binlerce insan var.. Hersey TASERON firmalara verildi. Kisaca bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu su demektir. Konsolusluklar insanlarimiz oraya gitmesin diye daha ince eleyip sik dokumya baslayacaklardir oda esittir konsolosluk kapisinda daha fazla eziyet, daha fazla ucuncu sinif insan muamelesi daha fazla sinir harbi. Ama olsun onemli olan johnienin, frankin, elizabethin elini kolunu sallaya sallya bizim guzel ulkemize gelmesidir. Hatta gelipte krallar gibi karsilanip el ustunde tutulmasidir.Ac tavuk kendini bugday ambarinda sanir misali bazilarimiz da hemen kapilar acildi saniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yani şimdi pasaportumu alıp gidebilirmiyim Almanya'ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000