16 Mayıs 2022, Pazartesi 09:46:07

Almanya'dan 5 milyon turist bekleniyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya Almanya’dan 5 milyonun üzerinde turist beklediklerini ifade etti.
  • Hem Almanya şöyle böyle derler ama arabalarından başkasına binemezler,onlarla kendilerine prestij kazandıklarını sanırlar hem de emeklisi,işçisi,vatandaşı tatile gelsin diye ayaklarına gider,taklalar atarlar kendi vatandaşlarının gelirinin düşmesini, alım güçlerinin,paranın değerinin bitmesini hiç umursamazlar !!!
  • Ülke de herşey bedava onlara göre cebine bi bin Euro koyup gelse 16 17 bin TL paşa paşa tatil yapar gider Türkiye de turizm cenneti bu sene rekor kıracak ama cennet olduğundan değil bedava cennet olduğundan
  • Kaçı gercek Alman Turist acaba?
  • Döviz kuru bu halde olursa tabii beklersin. Millete ucuz tatil imkanı veriyoruz üstelik vize derdi de yok günü geçmiş dahi olsa kimlikleriyle gelip,9 ay çıkmadan kalabiliyorlar,ev,arsa alınca da vergi de ödemiyorlar. Adamlar emeklisine değer veriyor,insanca yaşayabilecekleri maaşlar,sosyal haklar veriyor Türkiye ise mevcut iktidar ve onlara oy verenler sayesinde tam tersi, alım gücü ve paranın değeri bitmiş,ekonomi yerlerde,enflasyon rekor kırıyor,vergiler,harçlar arttıkça artıyor,her şeye her gün zam geliyor !!!
  • Bizi kıskandığı,milletin kuyruklarda beklediği söylenen ! kendi emeklin pazarda artık için yaşıtlarıyla kavga ederken, emeklisinin yurtdışına tatile gidebildiği Almanya'dan turist gelsin diye hevesle bekliyorsun? Hani kimseye ihtiyacımız yoktu,biz bize yeterdik,herkes bizi kıskanıyordu,gıpta ediyordu,ne oldu? Hayatınız palavra hamdolsun...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya Almanya’dan 5 milyonun üzerinde turist beklediklerini ifade etti.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere farklı ülkelerden orta yaş ve üzeri turistin Türkiye'deki destinasyonları tercih ettiğini söyledi. Sabah Gazetesi'ne röportaj veren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Alman Bağımsız Serbest Seyahat Acentaları Birliği'nin (VUSR) tatil satışlarının Alman devleti tarafından sübvanse edilmesi talebinin karşılanması durumunda orta yaş üzeri kesimin tatil ve seyahat hareketlerinin hızlanmasını beklediklerini kaydetti.

3. Yaş Turizmi ile ilgili bilgi veren Bağlıkaya, "Orta yaş üzeri kesimin tatil ve seyahat hareketleri zaten önemli bir turizm segmenti konumunda. Almanya, yaşlı ve emekli sayısının yüksek olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda. Ülkede emeklilik maaşı alan kişilerin sayısı 26 milyona yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

Turizmdeki harcamaların önemi

Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki emekli maaşları üzerinden oluşan çok ciddi bir ekonomik büyüklüğün olduğunu vurgulan Bağlıkaya, "Gelişmiş ülkelerdeki insanların turizmdeki harcamaları önemli bir potansiyel oluşturuyor. 3. yaş grubundaki turistlerin ülkemize çekilmesi özellikle kış döneminde atıl kalan tesislerin faal halde tutulması turizmin 12 aya yayılması açısından da önemli" dedi.

Bağlıkaya, Almanya'nın turizmde uzun yıllar birinci ana pazar olarak büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Almanya'dan 5 milyon turist bekleniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

hans ~ 2 yıl önce
Hem Almanya şöyle böyle derler ama arabalarından başkasına binemezler,onlarla kendilerine prestij kazandıklarını sanırlar hem de emeklisi,işçisi,vatandaşı tatile gelsin diye ayaklarına gider,taklalar atarlar kendi vatandaşlarının gelirinin düşmesini, alım güçlerinin,paranın değerinin bitmesini hiç umursamazlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelirler tabi ~ 2 yıl önce
Ülke de herşey bedava onlara göre cebine bi bin Euro koyup gelse 16 17 bin TL paşa paşa tatil yapar gider Türkiye de turizm cenneti bu sene rekor kıracak ama cennet olduğundan değil bedava cennet olduğundan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçı Turist acaba? ~ 2 yıl önce
Kaçı gercek Alman Turist acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
firuz efendi ~ 2 yıl önce
Döviz kuru bu halde olursa tabii beklersin. Millete ucuz tatil imkanı veriyoruz üstelik vize derdi de yok günü geçmiş dahi olsa kimlikleriyle gelip,9 ay çıkmadan kalabiliyorlar,ev,arsa alınca da vergi de ödemiyorlar. Adamlar emeklisine değer veriyor,insanca yaşayabilecekleri maaşlar,sosyal haklar veriyor Türkiye ise mevcut iktidar ve onlara oy verenler sayesinde tam tersi, alım gücü ve paranın değeri bitmiş,ekonomi yerlerde,enflasyon rekor kırıyor,vergiler,harçlar arttıkça artıyor,her şeye her gün zam geliyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy firuz ~ 2 yıl önce
Bizi kıskandığı,milletin kuyruklarda beklediği söylenen ! kendi emeklin pazarda artık için yaşıtlarıyla kavga ederken, emeklisinin yurtdışına tatile gidebildiği Almanya'dan turist gelsin diye hevesle bekliyorsun? Hani kimseye ihtiyacımız yoktu,biz bize yeterdik,herkes bizi kıskanıyordu,gıpta ediyordu,ne oldu? Hayatınız palavra hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000