17 Şubat 2022, Perşembe 13:55:05

Almanya'da uçuşlara fırtına engeli

Almanya'nın kuzeyinde etkili olan "Ylenia" fırtınası nedeniyle okullar kapatılırken, uçuş ve tren seferleri de iptal edildi.

Almanya'nın kuzeyinde etkili olan "Ylenia" fırtınası nedeniyle okullar kapatılırken, uçuş ve tren seferleri de iptal edildi. Fırtınada binlerce ev elektriksiz kaldı. Yetkililer, halka evlerde kalmalarını, sağlam olmayan binalardan ve elektrik hatlarından uzak durmalarını önerdi.

Almanya’nın özellikle kuzeyinde etkili olan "Ylenia" fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Ülkede birçok eyalette okullar tatil edilirken, bazı yerleşim yerlerinde elektrik kesintisi yaşandı.

Alman Meteoroloji Servisi (DWD) tarafından Harz dağlarının en yüksek zirvesinde kaydedilen saatte 152 kilometreye varan rüzgar hızı nedeniyle bölge halkına gün içinde dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı. Yetkililer, halka evlerde kalmalarını, sağlam olmayan binalardan ve elektrik hatlarından uzak durmalarını önerdi. Genel Alman Otomobil Kulübü (ADAC) ise bölge halkına araba kullanmamalarını tavsiye etti.

Fırtına sebebiyle ağaçlar kökünden söküldü, çatılar uçtu. Borken şehrinde 54 bin ev ve işyeri fırtına sebebiyle saatlerce elektriksiz kaldı. Hamburg şehrinde ise fırtına nedeniyle balık pazarında su baskınları ve trafik kazaları yaşandı.

TREN SEFERLERİ VE UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Almanya'nın Ulusal Demiryolu Operatörü Deutsche Bahn (DB) bugün yaptığı açıklamada, uzun mesafeli tren seferlerinin iptal ettiğini ve sefer iptallerinin cumartesi gününe kadar sürebileceğini aktardı.

Alman havayolu şirketi Lufthansa ise fırtınalar nedeniyle 20 uçuşun iptal edildiğini ve kötü hava koşulları nedeniyle uçuşlarda gecikmeler olacağını duyurdu. Lufthansa, yolcularına seyahate çıkmadan önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri önerisinde bulundu.

Almanya'da uçuşlara fırtına engeli

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000