08 Ağustos 2022, Pazartesi 09:40:14

Almanya'da sadece bir Türk işe girdi

Alman havaalanlarına 7200 Türk işçisi alınacaktı, ancak 1.5 ayda sadece bir Türk kriterleri karşılayabildi. 44 vize başvurusunun ise beklediği ifade edildi.
  • Böylesine güçlü bir ekonomiye sahip Almanya nasıl olurda dünyanın en yaşlı ikinci ülkesi olur? Nasıl olurda hala cazibe merkezi olamaz? ABD gibi dinamik bir nüfusa sahip olması gerekirken caddelerde gördüğüm insanlar çoğunlukla 40-45 yaş aralığındadır.Yaşlı kıtanın ABD'den öğreneceği çok şey var. İşte bu yüzden Avrupa dediğimiz kıta ABD'nin yanında köy kahvesi gibi kalıyor...
  • Ne iş olursa yaparım abey formatı yok,vasıflı almanca bilen vb şartlar isteniyor. iş garantisi uzun vade de yok bilemedin 6 ay 1 sene millet enayimi sen bu kafa ile eleman bulaman derdine yan Germany.
  • Yahuu 1 million suriyeli 1 milliyon rus Ve 5 mill türk var dilini biliyor ne gerek var TR adam getirmeye bulunmaz hint kumaşı degil ya bunlar
  • Haftada 60 saat Catir catir calisiyoruz paramizi aliyoruz Yakinda guzel tatil yapacagim
  • aylik gelirim € 2200 ay sonu € 265 kaliyo alisveris icin. cok zor geciniyoruz, hersey cok pahali. yasasin batinin kapitalizm politikasi
  • Rizeliler ve tarikatcilar girememismi yani?
  • İstenmediğiniz yere hala gitmeye çalışıyorsunuz ya ben size ne diyeyim. Kardeşim ülkende ülken ve kendin için çalış bir şey mi var almanyada?
  • Peki nereye basvuru yapilacak bunu neden kimse paylasmiyo hangi sirket gerceklestirecek bu operasyonu kimse bilgi vermiyo anca sadece 44 kisi basviru yapmis diyosunuz peki bu 44 kisi nereye basvuru yapti peki bitanenizde cikipta bir adres vermessiniz
  • Nokta
  • 5 personelin isini yapar artik, almanlar ezmeden calistirmaz

Alman havaalanlarına 7200 Türk işçisi alınacaktı, ancak 1.5 ayda sadece bir Türk kriterleri karşılayabildi. 44 vize başvurusunun ise beklediği ifade edildi.

Almanya’da  havaalanlarında yaşanan personel krizine çözüm olarak Türkiye'den işçi alımı gerçekleştirilecekti. Sadece Frankfurt Havaalanı'na 2000 Türk işçi, diğerleriyle birlikte toplam 7200 Türk havaalanı çalışanı alınacaktı. Ancak 1.5 ayda sadece 1 Türk işbaşı yapmaya hak kazandı.

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in, haziran ayı sonunda açıkladığı planın gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Nedeni ise, kimin ne yapacağını bilememesi, başvuru yerlerinin ve vizelerin koordinasyonsuzluğu, başvuru için net bir yerin olmaması.

Aradan 1.5 ay geçmesine ve Almanya'nın en kalabalık eyaletlerinin havaalanlarını kullanıp tatillerine gitmiş olmasına rağmen, işçi açığının giderilmesi için olumlu bir gelişme olmadı. Şu ana kadar Türkiye'den 44 vize başvurusunun olduğu ve bunlardan sadece birinin “güvenlik soruşturması”nı geçtiği belirtildi. Söz konusu bir kişinin ise, Frankfurt Havaalanı’nda olacağı belirtilirken henüz göreve başlayamadığı ifade edildi.

250 İŞÇİ ADAYI VAR AMA…

Yer hizmetlerini yürüten birime göre, ağustos ayı içerisinde göreve başlayabilecek, ülke içi ve dışından sadece 250 aday var. Onlar da, Frankfurt, Münih ve Nürnberg'de işe alınacak.

Bild am Sonntag Gazetesi, bu gecikmenin nedenini Havaalanları Birliği ADV'nin Genel Müdürü Ralph Beisel'e sordu. Beisel, sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını açıkladı. Sadece özgeçmiş kontrolünün 6 hafta sürdüğü belirtiliyor. Bu nedenle insanlar başvurmaktan çekiniyor ve diğer alanlara başvurular yapıyor.

Türkiye'den gelecek işçilere saat ücreti olarak en az 15 Euro verilecek. Alman havaalanlarında güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli açıkları bulunuyor.

Ulaştırma Bakanlığı ise, Türk işçilerin gecikmesinin ya da istenilen oranda gelmemesinin suçunun kendilerinde olmadığını, işe alımlarda ilgili firmalardan kaynaklanabileceğini belirtti. (sözcü)

Almanya'da sadece bir Türk işe girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

American ~ 2 yıl önce
Böylesine güçlü bir ekonomiye sahip Almanya nasıl olurda dünyanın en yaşlı ikinci ülkesi olur? Nasıl olurda hala cazibe merkezi olamaz? ABD gibi dinamik bir nüfusa sahip olması gerekirken caddelerde gördüğüm insanlar çoğunlukla 40-45 yaş aralığındadır.Yaşlı kıtanın ABD'den öğreneceği çok şey var. İşte bu yüzden Avrupa dediğimiz kıta ABD'nin yanında köy kahvesi gibi kalıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok eğlenücük ~ 2 yıl önce
Ne iş olursa yaparım abey formatı yok,vasıflı almanca bilen vb şartlar isteniyor. iş garantisi uzun vade de yok bilemedin 6 ay 1 sene millet enayimi sen bu kafa ile eleman bulaman derdine yan Germany.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş ~ 2 yıl önce
Yahuu 1 million suriyeli 1 milliyon rus Ve 5 mill türk var dilini biliyor ne gerek var TR adam getirmeye bulunmaz hint kumaşı degil ya bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grbt ~ 2 yıl önce
Haftada 60 saat Catir catir calisiyoruz paramizi aliyoruz Yakinda guzel tatil yapacagim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sovyet avrupa ~ 2 yıl önce
aylik gelirim € 2200 ay sonu € 265 kaliyo alisveris icin. cok zor geciniyoruz, hersey cok pahali. yasasin batinin kapitalizm politikasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T cetveli ~ 2 yıl önce
Rizeliler ve tarikatcilar girememismi yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 2 yıl önce
İstenmediğiniz yere hala gitmeye çalışıyorsunuz ya ben size ne diyeyim. Kardeşim ülkende ülken ve kendin için çalış bir şey mi var almanyada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitmek isteyen ~ 2 yıl önce
Peki nereye basvuru yapilacak bunu neden kimse paylasmiyo hangi sirket gerceklestirecek bu operasyonu kimse bilgi vermiyo anca sadece 44 kisi basviru yapmis diyosunuz peki bu 44 kisi nereye basvuru yapti peki bitanenizde cikipta bir adres vermessiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 2 yıl önce
Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alamanya ~ 2 yıl önce
5 personelin isini yapar artik, almanlar ezmeden calistirmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000