28 Haziran 2022, Salı 11:23:37

Almanya'da gündem; Havaalanları!

Alman İçişleri Bakanlığı, havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısının hafifletilmesi için en kısa sürede yurt dışından işçi getirilmesini istediğini duyurdu. Yabancı işçi getirilecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.
  • TGS de ki torbacılar giderse Almanya yı iflas eder hatta hükümet bile düşer OKadar sıkıntılı
  • Farketmez bedavayada calisiriz yeme icme konaklama +500 euro okeydir bizim icin sayet turkiyede daha kotu sartlardayiz
  • TGS de çalışan ve şartları uyan arkadaşlar arkanıza bakmadan gidin nokta.
  • Türkiyedeki şirket dedikleri de türgev mi tügva mı acaba? Bunlar üç aylık işçi ayağına yine adam kaçırırlar belediyelerde yaptıkları gibi..!!
  • A2 Almanca + IATA eğitimi olan kim gider? THY personeli gitmez! Zaten 20 bin tl maaş alıyorlar. TGS+ÇELEBİ+HAVAŞ personeli gidebilir ancak onların da kaç tanesi A2 Almanca biliyro acaba? Gerçekten istiyorlarsa şartları daha esnek hale getireceklerdir.
  • Anlaşılan bunların işine üniversiteli hamallar alınacak bızdede öyle hamallar bulamasın hem A2 derecede almanca bilecek hem 3 ay çalıştırıp sonrasında hadi ülkenize diyeceksiniz öylemi ozaman aylık 15.000 euro maaş vermelisin sen hem bizim buralarda ancak üniversite mezunları bile zar zor yabancı dil bilirken siz A2 derecede istiyorsunuz alırsınız babayı
  • Buna benzer diğer haberin yorum kısmına da yazdım, maaş ortalama 1500-1800 eur, eğer barınma ve yeme içme işini devlet üstlenirse iyi maaş. Eğer değilse, kiralar 1200 den başlıyor. Buna göre kıyaslama yapabilirsiniz
  • Almanca konusabilen 2000 tane kalifiye isci! TGS'ye gidin, arkadaslarin cogu A1 Ingilizce, A2 Almanca, B1 Fransizca konusur, hepsi de cok kalifiyedir, o kadar kalifiyedir ki ucak park pozisyonuna trolley'leri park ederler, ucak gelirken de carpmasin diye Wingman'lik yaparlar.
  • İstanbul da anlaşılan şirket tgs mi bilen cevap versin

Alman İçişleri Bakanlığı, havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısının hafifletilmesi için en kısa sürede yurt dışından işçi getirilmesini istediğini duyurdu. Yabancı işçi getirilecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.

ALMAN hükümeti, havalimanlarında tatil döneminde yaşanan personel sıkıntısının hafifletilmesi amacıyla mümkün olan en kısa sürede yurt dışından işçi getirilmesini istiyor. Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü, Berlin’deki olağan basın toplantısında, toplu sözleşmeyle belirlenen miktarda ücret ve konaklama sunulacak olan geçici personelin, diğer çalışanlarda olduğu gibi güvenlik ve güvenilirlik kontrollerinden geçeceğini belirtti. Söz konusu kontroller genellikle yaklaşık iki hafta sürüyor. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsüyse söz konusu personelin bagaj işlemlerinde çalışabileceğini, ancak “gereken eğitim ve geçerli güvenlik standartları nedeniyle güvenlik kontrolünde” görev almalarının mümkün olmadığını söyledi.

GÜVENLİK AÇISINDAN TAVİZ VERİLMEYECEK

Alman Polis Sendikası Başkanı Andreas Rosskopf da yabancı işçilerin bagaj taşıma gibi görevlerde çalışabileceğini söyledi. Söz konusu personelin daha fazla güvenlik eğitimi alınmasını gerektiren işlerde çalıştırılmaması gerektiğini belirten Rosskopf, “Güvenlik açısından yoğun bir şekilde taranması ve bilgilendirilmesi gereken insanlardan söz ediyoruz. Bu da belli bir zaman alır” dedi. Alman Havalimanları Çalışma Topluluğu (ADV) yöneticisi Ralph Beisel, dpa’ya yaptığı açıklamada, Türkiye ve Balkan ülkelerinden gelecek işçilerin en fazla üç aylık bir süre için çalışacağını söyledi. Alman hükümeti, yabancı işçi getirilmesine yönelik planı onaylacağının sinyalini hafta sonunda vermişti. Ancak nihai karar Çalışma, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları’nın koordinasyonunda alınacak. Söz konusu işler için Almanya’da yerli işçi olup olmadığının incelenmesini içeren öncelik kontrolünün atlanması yönündeki talep, tartışmalara neden oluyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, güvenlik açısından hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini duyurmuştu.

HAVALİMANLARINDA BÜYÜK YOĞUNLUK

Almanya dâhil bazı Avrupa ülkelerindeki havalimanları ve havayolu şirketleri, pandemi kısıtlamalarının iki yılı aşkın bir sürenin ardından kaldırılması sonrası personel sıkıntısı yaşıyor. Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanları, personel sayılarında kesintiye gitmişti. Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’da okulların tatile girmesi nedeniyle hafta sonunda birçok havalimanında yine sorunlar yaşandı. Kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşurken Düsseldorf havalimanında itfaiye görevlilerinin dahi yardıma geldiği bildirildi. Hessen eyaletinde 23 Temmuz’da tatil sezonunun başlamasıyla bir kez daha büyük sorunlarla karşılaşılacağı tahmin ediliyor. ADV, bu yaz havalimanları için gerekli personel sayısının 5 bin 500 civarında olduğunu belirtti.

ENGELLERİN KALDIRILMASI TALEP EDİLMİŞTİ

Alman Sivil Havacılık Ekonomi Birliği (BDL), Türkiye’den getirilmek istenen 2 bin işçi için talep edilen özel iznin Alman makamlarınca bir an önce verilmesini ümit ettiğini duyurmuştu. Almanya’da bu pozisyonlar için uygun aday olmadığını belirten havacılık sektöründen birlikler geçtiğimiz haftalarda Almanya Çalışma Bakanlığı’na sundukları teklifte Türkiye’den 2 bin işçi getirebilmeleri için yasal engellerin kaldırılmasını talep etmişti. Teklifte, Almanca konuşabilen kalifiye işçi bulunması için İstanbul’daki bir firmayla anlaşıldığı belirtilmişti. Alınacak işçilerin A2 seviyesinde Almanca bileceği, tehlikeli maddelerle ilgili olarak Uluslararası Hava Taşımacılığı (IATA) standartlarını karşılayabilecek düzeyde eğitim almış olacağı açıklanmıştı. (Hürriyet)

Almanya'da gündem; Havaalanları!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

TGS ~ 2 yıl önce
TGS de ki torbacılar giderse Almanya yı iflas eder hatta hükümet bile düşer OKadar sıkıntılı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Farketmez bedavayada calisiriz yeme icme konaklama +500 euro okeydir bizim icin sayet turkiyede daha kotu sartlardayiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
TGS de çalışan ve şartları uyan arkadaşlar arkanıza bakmadan gidin nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Türkiyedeki şirket dedikleri de türgev mi tügva mı acaba? Bunlar üç aylık işçi ayağına yine adam kaçırırlar belediyelerde yaptıkları gibi..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
A2 Almanca + IATA eğitimi olan kim gider? THY personeli gitmez! Zaten 20 bin tl maaş alıyorlar. TGS+ÇELEBİ+HAVAŞ personeli gidebilir ancak onların da kaç tanesi A2 Almanca biliyro acaba? Gerçekten istiyorlarsa şartları daha esnek hale getireceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Ben giderim, diplomali hamal olarak! Hey gidi hey atpl icin hayaller kurarken simdi neyin pesine dustuk! Padisahim cok yasa!
Halil ~ 2 yıl önce
Benim Almanca B1 var. Havaşta harekatta 1 yıl çalıştım. Almanca bilen personel durumu hikaye. Alman kamuoyu topa tutmasın diye salliyorlar. Fakat bu sozlemeler uzatılır ve giden kalır.
Tgs sofor ~ 2 yıl önce
Anlaşılan bunların işine üniversiteli hamallar alınacak bızdede öyle hamallar bulamasın hem A2 derecede almanca bilecek hem 3 ay çalıştırıp sonrasında hadi ülkenize diyeceksiniz öylemi ozaman aylık 15.000 euro maaş vermelisin sen hem bizim buralarda ancak üniversite mezunları bile zar zor yabancı dil bilirken siz A2 derecede istiyorsunuz alırsınız babayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin Personeli ~ 2 yıl önce
Buna benzer diğer haberin yorum kısmına da yazdım, maaş ortalama 1500-1800 eur, eğer barınma ve yeme içme işini devlet üstlenirse iyi maaş. Eğer değilse, kiralar 1200 den başlıyor. Buna göre kıyaslama yapabilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasemin ~ 2 yıl önce
Nerden başvuru yapiliyor bilgisi olan var mi
Ziyaa ~ 2 yıl önce
Biraz ufak at
Haydar ~ 2 yıl önce
Almanca konusabilen 2000 tane kalifiye isci! TGS'ye gidin, arkadaslarin cogu A1 Ingilizce, A2 Almanca, B1 Fransizca konusur, hepsi de cok kalifiyedir, o kadar kalifiyedir ki ucak park pozisyonuna trolley'leri park ederler, ucak gelirken de carpmasin diye Wingman'lik yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Arkadaş senin tgs den alıp veremediğin ne acaba sen dört dörtlük mü çalışıyorsun acaba merak ediyorum hava alanında hata aranmaz müdürlerin ne diyor hepimiz bir aile yiz senin gibiler ihanet eden kısma giriyor çok konuşan hata yapandır tgs li olarak firmadan gurur duyuyorum benim sayemde ekmek yiyorsun diğer firmalara taş atmıyorum senin gibi
İşçi ~ 2 yıl önce
İstanbul da anlaşılan şirket tgs mi bilen cevap versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Danismanlik sirketidir kardes, handlingten bahsetmiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000