26 Mayıs 2020, Salı 09:48:27

Almanya seyahat yasağını kaldırıyor

Almanya, yaz tatili başlayıncaya kadar koronavirüsteki gelişmeler elverirse, 15 Haziran itibariyle 31 ülkeye seyahat uyarısını kaldıracak.
  • Bu gecikme havacılığın açılmama durumlarının nedeni özel işletmenin basite aldığı önlemleri almadığı ortaya çıkmıştır,İstanbul havalimanı dünya bu virüsle uğraşırken niye göstermelikte olsa önlem almadı,ancak martta devlet söyleyince alınan önlemin faturası havayollarına kesildi ülke ekonomisine kesildi,İstanbul havalimanı yöneticilerinin acilen özür diliyerek istifa etmeli.havacılık deneme yanılma işi değildir yeter artık...
  • Battı denilen ülkelerden bilhassa eyy Almanya'dan gelecek turiste ne kadar muhtaç olduğumuz sertifikasyon işini onlara vermemizden gayet iyi anlaşılıyor. Güya herkesin gıpta ettiği,imf'ye bile borç verir hale gelmiş bir ülkenin kasap önünde bekleyen kedi durumuna düşmesi ne acı.
  • Yunanistanin istediği önce Avrupa kendi arasında seyehat başlatması kumpası sanırım devreye giriyor.Isimiz biz havacılık ve turizm sektörü gerçekten çok zor..Hayırlısı hayırlısı...1 Temmuz da devlet elini personel kco ve ucretsiz izin ödemelerini çektiğinde gerek her havayolu pilot kabin yer personeli gerek terminal personeli işimizi çok zor....

Almanya, yaz tatili başlayıncaya kadar koronavirüsteki gelişmeler elverirse, 15 Haziran itibariyle 31 ülkeye seyahat uyarısını kaldıracak. Dışişleri Bakanlığı’nın bu yönde hazırladığı ‘Avrupa İçinde Turizm Kriterleri’ başlıklı taslak raporun yarın Bakanlar Kurulu’nda ele alınması planlanıyor.

Taslak raporda 15 Haziran tarihinden itibaren 26 Avrupa Birliği ülkesi yanında AB’den çıkan İngiltere ve Schengen dahilindeki İzlanda, Norveç, İsviçre, Lichtensten olmak üzere 31 ülkeye seyahat uyarısının kaldırılması öngörülüyor. Koronavirüsteki gelişmeler bu tarihe kadar olumlu seyretmeye devam ederse, Avrupa içinde sınır kontrolleri tekrar tarihe karışacak. Almanya’nın salgın nedeniyle Avusturya, İsviçre, Fransa gibi komşu ülkelere uyguladığı sınır kontrolleri 14 Haziran gecesi sona eriyor. Hükümetin 15 Haziran’dan itibaren seyahat uyarısını kaldırma kararı Avrupa içinde yaz tatili için bir başlangıç sinyali olarak görülüyor. Dışişleri Bakanlığı’nın taslak raporunda, “Turizmin yeniden canlanması hem seyahat edecek insanlar hem Alman seyahat sektörü hem de gidilecek ülkelerin ekonomik istikrarı açısından önemli” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın sayfasında seyahat uyarısı yerine ülkeler hakkında tek tek riskleri içeren seyahat bilgileri yer alacak. Raporda, tatilcilerin koronavirüse karşı korunmasını öngören ortak kriterler düzenlenmesi isteniyor. Bu kriterlerin başında 100 bin nüfusa son 7 gün içinde en fazla 50 koronavirüs vaka sınırı öneriliyor. Almanya’da bu sınırın aşılması durumunda koronavirüs önlemlerine geri dönülmesi şartı bulunuyor. Raporda ayrıca seyahat uyarısı kaldırılacak olan bu ülkelerin sosyal mesafe, hijyen, maske ve dezenfektan gibi kurallar üzerine bir taslak hazırlaması, bu ülkelerin, tatilcilerin koronavirüse karşı korunacağı, hastalık durumunda tedavi imkânlarının mevcut olduğunu gösteren taslak sunması talep ediliyor. Ayrıca AB Komisyonu’nun uçak gibi toplu ulaşımlarda yolcuların ve personelin güvenliğinin sağlanması yönündeki tavsiyelerinin uygulamaya konulması ve AB Komisyonu’nun alınan önlemleri değerlendirmek için bir sistem hazırlaması isteniyor.

Hükümetin taslağındaki ülkeler arasında haziranın ikinci haftasında Almanya da dahil birçok ülkeye turizmi açmayı planlayan Türkiye henüz yer almıyor. Ancak seyahat uyarısının kaldırılması konusunda görüşmeler devam ediyor. Gerek Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas gerekse hükümetin turizmden sorumlu Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Thomas Bareiss, Türkiye’de mevkidaşlarıyla yaptıkları telekonferans görüşmelerinde Türkiye’ye de seyahat uyarısının kalkacağı yönünde olumlu mesajlar verdi. Bareiss, eğer hasta ve vaka sayısı düşmeye devam ederse, Türkiye’de tatilin mümkün olacağını söyledi. Türkiye ise otellerin koronaya karşı 132 kriteri yerine getirip getirmediğini test etme ve sertifikasyon düzenleme işini Alman TÜV-Süd şirketine verdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, 17 Mart tarihinde koronavirüs önlemleri çerçevesinde dünya çapında seyahat uyarısı yayınlamıştı.

Almanya seyahat yasağını kaldırıyor

Yorumlar

Bunlar havalimanı işletmelerinin suçu ~ 4 yıl önce
Bu gecikme havacılığın açılmama durumlarının nedeni özel işletmenin basite aldığı önlemleri almadığı ortaya çıkmıştır,İstanbul havalimanı dünya bu virüsle uğraşırken niye göstermelikte olsa önlem almadı,ancak martta devlet söyleyince alınan önlemin faturası havayollarına kesildi ülke ekonomisine kesildi,İstanbul havalimanı yöneticilerinin acilen özür diliyerek istifa etmeli.havacılık deneme yanılma işi değildir yeter artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 4 yıl önce
Battı denilen ülkelerden bilhassa eyy Almanya'dan gelecek turiste ne kadar muhtaç olduğumuz sertifikasyon işini onlara vermemizden gayet iyi anlaşılıyor. Güya herkesin gıpta ettiği,imf'ye bile borç verir hale gelmiş bir ülkenin kasap önünde bekleyen kedi durumuna düşmesi ne acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 4 yıl önce
Yunanistanin istediği önce Avrupa kendi arasında seyehat başlatması kumpası sanırım devreye giriyor.Isimiz biz havacılık ve turizm sektörü gerçekten çok zor..Hayırlısı hayırlısı...1 Temmuz da devlet elini personel kco ve ucretsiz izin ödemelerini çektiğinde gerek her havayolu pilot kabin yer personeli gerek terminal personeli işimizi çok zor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap kardeş ~ 4 yıl önce
Yunan göz göre göre 18 adamıza sahip çıktı,bayrağını dikti ona ses vermediler turistik kumpasa mı ses verecekler?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000