14 Haziran 2022, Salı 15:21:59

Almanya personel krizine karşı rotayı Türkiye'ye çevirdi

Personel eksikliği için çözüm bulunmaması halinde sadece Lufthansa'nın, Temmuz ayında Münih ve Frankfurt'taki 900 uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtilirken, Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor.
  • Yalnız Almanya güvenlik soruşturmasını 6 ayda tamamlıyor
  • Hemen koşun koşun gidip o ülkeyi yine kalkındırın ama kendi kimliğinizi de unutun, sonraki nesillerde kimlik bunalımı yaşayan bir nesil olsun, dönün bakın geçmişte Almanyada çalışmaya gidenlere...
  • En azından bunlar tgs yönetimi gibi personelin hakkını çalmaz gasp etmez fazlasıyla verır bizimkiler nerden çalsak diye pusuda beklıyor ama allah bu insanların hakkını soracak size şu yukarıda eğitim salonunda terasta bütün yönetim kadrosu insan kaynakları koordinasyon vs her beş dakika da bir çay kahve içmeye cıkıyor apron da çalışan canı çıksın adamlar sekiz beş çalışıyor yaptı iş yok bayram seyran yok ama unutmayın allahın adaleti şaşmaz elin yedi kat yabancısı fazlasıyla verir hakkı
  • Şart falan yok başvuru yapın deseler bizi kıskanan Almanya'nın web sitesi,telefonları kitlenir hamdolsun...
  • Almanyaya köle izaura lazim Hep angarya ìşler, biz Türklere Gelmeyin Dağda coban olun daha iyi
  • perisan ve sefilik memleketi almanya
  • A2 üzeri ingilizce seviyesi yeterliyse beni hemen alsınlar sözleşme süresi bitincede iltica başvurumu yaparım :D
  • hepiniz gelin alamanyaya, ciddiyim.
  • 2014 x bir firmanın yazılı sınavına girmiştim ingilizceden kaldım.yanimda bir bayan vardı Almanci.o bayan almancadan kaldı!
  • Tgs yönetimi durumu incelemeli ordaki sprunlara destek olmakı !!! .sadece almanyada değil tüm havaalanlarında sorunlar var. Defalarcada yazdım. Eğer tgsnin kontrolünde bi gelişme olmazsa, olacağı şu; gitmek isteyen eski tecrübeli elemanlarınla irtibata geçerler, a2, kalacak yer gibi şeyleri temin ederler ve senin uçak altında işçi, operatör,makinist ne varsa götürürler. Tgsnin yıllarca eğittiği , eğitmek için zaman ve para harcadığı bütün değerler yurtdışına gider.

Personel eksikliği için çözüm bulunmaması halinde sadece Lufthansa'nın, Temmuz ayında Münih ve Frankfurt'taki 900 uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtilirken, Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerinin azalmasıyla insanlar tekrar seyahatlere başlarken, Avrupa'daki havaalanları ve hava yollarında yaz tatili öncesi personel sıkıntısı yaşanıyor.

Almanya dahil Avrupa ülkelerindeki havalimanları ve hava yollarında personel eksikliği nedeniyle haftalardır yaşanan sorunlar uçuş iptalleri ve gecikmelere de neden olurken, yaz tatili sezonuna yönelik personel sıkıntısı endişesi artıyor.

Almanya'da, yaz tatilinde beklenen seyahat yoğunluğuna çözüm aranıyor. Ülkede Birleşik Hizmet Sendikası'na (Ver.di) göre, Frankfurt, Hamburg veya Berlin gibi büyük havaalanları; güvenlik kontrolü veya check-in gibi yerdeki tüm hizmet alanlarında personel eksikliği nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyor.

Bazı Alman politikacılar, çözüm olarak federal polisin havalimanlarında kontrol geçişlerinde de yer alması önerisinde bulunuyor.

Personel eksikliği için çözüm bulunmaması halinde sadece Lufthansa'nın, Temmuz ayında Münih ve Frankfurt'taki 900 uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtiliyor.

Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL), Federal Çalışma Bakanlığı'na yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif sundu. Teklifte, "Yer hizmetleri alanında 2 bin kişilik personel sıkıntısı var. Bu personel ihtiyacını kısa vadede karşılamanın bir yolu olarak yurtdışından işçi alımını görüyoruz." denildi.

BDL'ye göre, Türkiye'den gelecek işçiler, A2 seviyesinde Almanca konuşuyor, hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip ve Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşılıyor.

Almanya personel krizine karşı rotayı Türkiye'ye çevirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Bent ~ 2 yıl önce
Yalnız Almanya güvenlik soruşturmasını 6 ayda tamamlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Kanunlar esnetilebilir
Vatan ~ 2 yıl önce
Hemen koşun koşun gidip o ülkeyi yine kalkındırın ama kendi kimliğinizi de unutun, sonraki nesillerde kimlik bunalımı yaşayan bir nesil olsun, dönün bakın geçmişte Almanyada çalışmaya gidenlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 2 yıl önce
Ich hoffne bruder, warum nicht? Wir konnen Deustche sein :)
Tgs kargo ~ 2 yıl önce
En azından bunlar tgs yönetimi gibi personelin hakkını çalmaz gasp etmez fazlasıyla verır bizimkiler nerden çalsak diye pusuda beklıyor ama allah bu insanların hakkını soracak size şu yukarıda eğitim salonunda terasta bütün yönetim kadrosu insan kaynakları koordinasyon vs her beş dakika da bir çay kahve içmeye cıkıyor apron da çalışan canı çıksın adamlar sekiz beş çalışıyor yaptı iş yok bayram seyran yok ama unutmayın allahın adaleti şaşmaz elin yedi kat yabancısı fazlasıyla verir hakkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
King nothing ~ 2 yıl önce
Sen öyle san, menfaati olmasın sana kuruş itibar etmez
Hans ~ 2 yıl önce
Şart falan yok başvuru yapın deseler bizi kıskanan Almanya'nın web sitesi,telefonları kitlenir hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamburglu Türk ~ 2 yıl önce
Almanyaya köle izaura lazim Hep angarya ìşler, biz Türklere Gelmeyin Dağda coban olun daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 2 yıl önce
perisan ve sefilik memleketi almanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ys ~ 2 yıl önce
bi bitmediniz la .Turkiyede 10 numarasin heralde
Tgs ~ 2 yıl önce
A2 üzeri ingilizce seviyesi yeterliyse beni hemen alsınlar sözleşme süresi bitincede iltica başvurumu yaparım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rm ~ 2 yıl önce
Almanca diyor hocam keske ing olsa
germany ~ 2 yıl önce
hepiniz gelin alamanyaya, ciddiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetciyi sınavda bırakan Almanca sinavi ~ 2 yıl önce
2014 x bir firmanın yazılı sınavına girmiştim ingilizceden kaldım.yanimda bir bayan vardı Almanci.o bayan almancadan kaldı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs sorunu el atmalı ~ 2 yıl önce
Tgs yönetimi durumu incelemeli ordaki sprunlara destek olmakı !!! .sadece almanyada değil tüm havaalanlarında sorunlar var. Defalarcada yazdım. Eğer tgsnin kontrolünde bi gelişme olmazsa, olacağı şu; gitmek isteyen eski tecrübeli elemanlarınla irtibata geçerler, a2, kalacak yer gibi şeyleri temin ederler ve senin uçak altında işçi, operatör,makinist ne varsa götürürler. Tgsnin yıllarca eğittiği , eğitmek için zaman ve para harcadığı bütün değerler yurtdışına gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calm down son ~ 2 yıl önce
Celebi varken ne alaka tgs, hali hazirda yurtdisinda operasyon gerceklestiriyor celebi ama almanya pazari her baba yigidin harci dehil hele tgs gibi amca dayi sirketi asla barinamaz, alman hukukunda tgs yi parcalarlar, masada dahi kabul gormez tgs

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000