18 Ağustos 2022, Perşembe 15:54:48

Almanya havalimanlarına Türkiye'den 150 personel gidecek

Almanya'ya havalimanlarının bagaj bölümünde çalışmak için Türkiye'den 150 işçi geleceği bildirildi.
  • Aleyhimize ne varsa yapan bir ülkeye niye işçi gönderiyoruz ? Hani herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,ne oldu ? Paradan daha önemli şeyler var,unutmayın!
  • hepsinin handlingi farkli nereye cozum bulacaklar
  • Asıl kasım ayından itibaren yolcu trafiği yükselecek oralarda....İngiliz ve Alamanların tekaütleri ve maaşlı işsizleri yakıt kritiği nedeniyle Türkiye,Mısır,Tunus,Fas,Malta gibi ülkelere zorunlu iniş yapacaklar, minimum 6 ayı bu ülkelerde geçirmek zorunda kalacaklar!
  • İsterseniz gemilerin alt kamaralarina doldurup, yiyecek içecek vermeden taşıyın bu insanları. Sonra da limana geldiklerinde ayak bileklerinden zincirleyip tek sıra halinde çalışacakları yere kadar yurutursunuz. Sanki yeni keşfedilen bir ülkeden köle getiriyor adamlar...
  • Türk milletini aşağılayacak bir girişim bu Frankfurt havalimanına işçi alımı durdurulmuş neymiş efendim Türk işçilerinde istedikleri nitelik yokmuş Türk istemediği için o nitelik yok gibi görünüyor yeterki Türk istesin kağıt uçağa motor takar yüksek irtifadan suratınıza.
  • Boşuna gitmeyin işi bitince tekmeyi vuracaklar
  • Haydi bir maaşla araba iphone alınan almanyaya takep hu kadar az mı:)) yemedimgaliba Algı yapanlrda yok ortalıkta
  • Kimse kurulu duzenini bozmaz dostum 3 ay icin dersenki 3 aylik 10.000 euro dersen olabilir askeri ucrer 2.600euro dersen kimse gelmez orata
  • Bir Turk 5 almanin işini yapaçak
  • Başvurular nerede nasıl başvuru yapacağız

Almanya'ya havalimanlarının bagaj bölümünde çalışmak için Türkiye'den 150 işçi geleceği bildirildi.

Almanya'daki Havacılık Yer Hizmetleri İşverenler Birliği (ABL) Başkanı Thomas Richter, yaptığı açıklamada, 30'u Nürnberg ve 120'si Münih havalimanlarında çalışmak için toplam 150 kişinin ülkeye geleceğini belirtti.

Richter, bunların bir kısmının hafta sonu, diğer bölümünün gelecek hafta işe başlayacağını kaydetti.

Ülkeye gelecek işçilerin, bagaj taşıma bölümünde çalışacağını bildiren Richter, bu kişilerin sözleşmelerinin 6 Kasım'da sona ereceğini söyledi. Richter, bu sürenin uzatılması konusunda bir imkanın bulunmadığını, bunun siyasi olarak da istenmediğini vurguladı.

Richter, Türkiye'den 2 bin kişinin gelmesinin öngörüldüğüne ilişkin soru üzerine, bunun teorik açıdan mümkün maksimum sayı olduğunu, daha sonra talebin 1300'e indiğini, konu somutlaştığında da 900'e düştüğünü anlattı.

Ardından tatil döneminin başladığına işaret eden Richter, burada en büyük sorunun zaman konusu olduğunu söyledi.

Richter, işçileri çalıştıracak şirketlerin kasım yaklaştıkça yeni personel getirmenin mantıklı olup olmadığını düşündüğünü aktararak, bir diğer sorunun ise bürokratik alanda yaşandığını kaydetti.

Kış uçuş planında uçuşların "mantıklı bir seviyede" olacağını belirten Richter, gelecek yıl yaz sezonu için çözüm bulma konusunda istişareler yapıldığını, normal eleman bulma önlemleriyle havalimanlarında personel kazanmaya çalışılacağını ve bu bağlamda görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Havalimanlarındaki personel eksikliği

Almanya'da özellikle yaz tatilinin başlamasıyla birçok havalimanında personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşmuştu. Çok sayıda uçak seferi iptal edilmiş veya seferin gecikmesinden ötürü yolcular gidecekleri yerlere geç ulaşmıştı.

Bunun üzerine havalimanlarını işleten şirketlerin talebiyle Alman makamları, haziran sonunda Türkiye'den yaklaşık 2 bin işçinin Alman havalimanlarında konuşlandırılmasına yeşil ışık yakmıştı. (TRT)

Almanya havalimanlarına Türkiye'den 150 personel gidecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ayıp be ~ 2 yıl önce
Aleyhimize ne varsa yapan bir ülkeye niye işçi gönderiyoruz ? Hani herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,ne oldu ? Paradan daha önemli şeyler var,unutmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUC ~ 2 yıl önce
hepsinin handlingi farkli nereye cozum bulacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gas Crisis ~ 2 yıl önce
Asıl kasım ayından itibaren yolcu trafiği yükselecek oralarda....İngiliz ve Alamanların tekaütleri ve maaşlı işsizleri yakıt kritiği nedeniyle Türkiye,Mısır,Tunus,Fas,Malta gibi ülkelere zorunlu iniş yapacaklar, minimum 6 ayı bu ülkelerde geçirmek zorunda kalacaklar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 2 yıl önce
İsterseniz gemilerin alt kamaralarina doldurup, yiyecek içecek vermeden taşıyın bu insanları. Sonra da limana geldiklerinde ayak bileklerinden zincirleyip tek sıra halinde çalışacakları yere kadar yurutursunuz. Sanki yeni keşfedilen bir ülkeden köle getiriyor adamlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vallahide billahide ~ 2 yıl önce
Türk milletini aşağılayacak bir girişim bu Frankfurt havalimanına işçi alımı durdurulmuş neymiş efendim Türk işçilerinde istedikleri nitelik yokmuş Türk istemediği için o nitelik yok gibi görünüyor yeterki Türk istesin kağıt uçağa motor takar yüksek irtifadan suratınıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vallahide billahide CEVAP ~ 2 yıl önce
Başvurulara sen mi bakıyordun da aranılan nitelikte olup olmadığı konusunda yorum yapıyorsun.Mesela aynı Almanya Devleti Biontech aşısını bulan Türk bilim insanlarını en üst düzey de Almanya Nişanı ile ödüllendirdi.
Thy ~ 2 yıl önce
Boşuna gitmeyin işi bitince tekmeyi vuracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydiii ~ 2 yıl önce
Haydi bir maaşla araba iphone alınan almanyaya takep hu kadar az mı:)) yemedimgaliba Algı yapanlrda yok ortalıkta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs sofor ~ 2 yıl önce
Kimse kurulu duzenini bozmaz dostum 3 ay icin dersenki 3 aylik 10.000 euro dersen olabilir askeri ucrer 2.600euro dersen kimse gelmez orata

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 2 yıl önce
Bir Turk 5 almanin işini yapaçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Başvurular nerede nasıl başvuru yapacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000