20 Temmuz 2022, Çarşamba 16:46:20

Almanya havalimanları için Türkiye'den başvuru yok

Almanya’da havalimanlarına geçici sözleşmeyle işçi alımına yönelik Türkiye’den henüz umulan başvuruların gelmediği belirtildi. Krizin Ekim ayına kadar sürmesi bekleniyor.
  • Başvuru nasıl yapılıyor
  • gençler arbeit beyenmiyor
  • Avrupa Hasta Adam,daha iyi gündeler.
  • Almanlar adam istemiştir bizimkilerde bizimkilerin heç gönlü yoktur diyip konuyu kapatmıştır
  • Hani ilan hani başvuru hani kablo Alayı dümen
  • Havalimanı kendi sitesine girin,orada kısa bir üye olma süreci var sonra jobs bölümünden başvuru yapabilirsiniz. Ama tüm başvurular için çok iyi derecede Almanca istiyor! Valizleri kargo bölümüne yerleştirmek için neyin Almancası... bu kafayla daha çok kriz yaşarsınız.
  • Nereye başvuru yapacağız siz onu yazın gerisini hallederiz
  • Nereye başvuracaz acaba bilgi 6 aylık bile iyidir en kütü 30 bin euro bize yeter para yağıyor almanlarda
  • Okçular yerini muhafaza ediyor...
  • İşini sezon ortasında bırakarak bireysel başvuru yapıp, 4 ay sonra geri gönderilmeyi ve işsiz kalmayı kim göze alır ki? Nasıl bir süreç işletiyorlar anlamıyorum. Mevcut handling firmalarıyla görüşmeleri ve geçici süre ile personel istemeleri daha doğru değil mi? Yok, kalıcı eleman arıyorlarsa da adam gibi başvuru açsınlar…

Almanya’da havalimanlarına geçici sözleşmeyle işçi alımına yönelik Türkiye’den henüz umulan başvuruların gelmediği belirtildi. Krizin Ekim ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre; Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanlarının personel sayılarında kesintiye gitmesi nedeniyle Almanya'daki havalimanlarında yaşanan kaos devam ediyor. Personel eksikliği nedeniyle binlerce uçuş iptal edilirken uçuşlarda önemli gecikmeler ve bagaj hizmetlerinde aksaklıklar yaşanıyor. Personel sıkıntısına çare olarak Türkiye'den geçici sözleşmelerle eleman alımıplanında ise pürüzler ortaya çıktığı bildiriliyor.

Die Welt’e konuşan Alman Havalimanları Birliği (ADV) Başkanı Ralph Beisel, Türkiye'den umulan başvuruların gelmediğini belirterek, bunun da etkisiyle havaalanlarındaki durumun normalleşmesinin Ekim ayını bulabileceğini kaydetti.

Havalimanlarındaki personel eksikliğine geçici çözüm olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 2 bine kadar taşeron işçinin sınırlı süreli bir sözleşmeyle Almanya'da istihdam edilmesi planlanmıştı. Hükümet, özellikle bagaj ve check-in işlemlerinde çalıştırılması öngörülen yabancı personel için çalışma ve oturum izin süreçlerinin hızlandırılacağını, ancak adayların yürürlükteki sicil kontrollerine tabi olacağını ve güvenlikten feragat edilmeyeceğini vurgulamıştı.

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, Die Welt'e yaptığı açıklamada Frankfurt Havalimanında çalışmak üzere Türkiye'den herhangi bir başvuru dosyasının kendilerine ulaşmadığını belirtti. Gazete, Berlin, Düsseldorf ve Münih havalimanları için de henüz bir başvuru yapılmadığını kaydetti.

Diğer yandan havacılık sektörünün, işe alımların hızlandırılması için sicil kontrol sürecinin hızlandırılması talebi resmi makamlardan kabul görmedi. Berlin-Brandenburg Havacılık Yüksek Dairesi Sözcüsü, bu kontrol süreçlerinin kolaylaştırılmasının prensipte mümkün olmadığını söyledi. Yurt dışından gelecek personelin başvurularının toplu halde tanınmasının da söz konusu olamayacağı belirtildi.

Almanya havalimanları için Türkiye'den başvuru yok

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Yakup ~ 2 yıl önce
Başvuru nasıl yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HANDSCHUE ~ 2 yıl önce
gençler arbeit beyenmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rasputin ~ 2 yıl önce
Avrupa Hasta Adam,daha iyi gündeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mavi gözlü ~ 2 yıl önce
Sarı saçlı mavi gözlü Ukrayna lıları alsınlar...
Komiksin ~ 2 yıl önce
Avrupa hasta adamsa, biz ölmüş çürümüş cesediz demektir. Yani Almanya bizi kıskanmıyor.....
Xxxcxx ~ 2 yıl önce
Almanlar adam istemiştir bizimkilerde bizimkilerin heç gönlü yoktur diyip konuyu kapatmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani ~ 2 yıl önce
Hani ilan hani başvuru hani kablo Alayı dümen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araştırma ~ 2 yıl önce
Araştırdığınız zaman ilanı sizde benim gibi bulabilirsiniz ilan kendi sitelerinden yayında ek olarak da iş kurda bununla ilgili bilgi mevcut.
FRA ~ 2 yıl önce
Havalimanı kendi sitesine girin,orada kısa bir üye olma süreci var sonra jobs bölümünden başvuru yapabilirsiniz. Ama tüm başvurular için çok iyi derecede Almanca istiyor! Valizleri kargo bölümüne yerleştirmek için neyin Almancası... bu kafayla daha çok kriz yaşarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 2 yıl önce
Data acik bit ifadeyle bu irkçılıkla daha çoook rezil olurlar.
nereye ~ 2 yıl önce
Nereye başvuru yapacağız siz onu yazın gerisini hallederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 2 yıl önce
Nereye başvuracaz acaba bilgi 6 aylık bile iyidir en kütü 30 bin euro bize yeter para yağıyor almanlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanyadan ~ 2 yıl önce
Toplamda eline 6 ayda 15bin net gecerse şükret giderlerini de bu rakamdan düş
Suleyman ~ 2 yıl önce
6 ayda 30.000 Euro. Ne kafa bu ya
Kpt. ~ 2 yıl önce
Okçular yerini muhafaza ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başvuru ~ 2 yıl önce
İşini sezon ortasında bırakarak bireysel başvuru yapıp, 4 ay sonra geri gönderilmeyi ve işsiz kalmayı kim göze alır ki? Nasıl bir süreç işletiyorlar anlamıyorum. Mevcut handling firmalarıyla görüşmeleri ve geçici süre ile personel istemeleri daha doğru değil mi? Yok, kalıcı eleman arıyorlarsa da adam gibi başvuru açsınlar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 2 yıl önce
3 5 senelik kontrat yap, uzatma ve oturma/çalışma hakkı ver orayı yıkarlar ne ok kalır ne okçu ne de tepe.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000