09 Temmuz 2022, Cumartesi 11:27:33

Almanya havacılıktaki kaosu Türk işçilerle çözecek

Almanya işçi seçiminde, Türkiye’deki havaalanlarında çalışan kişilere öncelik verecek. Türk işçilerin en az A2 seviye Almanca bilmesi ve IATA tehlikeli madde eğitiminden geçmiş olması gerekiyor.
  • Hostum. Almanca Kola mısın diyebilirim, beni de alın.
  • Daha bizimkiler A2 seviyede Türkçe bilsin de, A2 seviye almanca kusur kalsın :))
  • Sevgili Almanya kendine komşu ülkelerden destek alsan daha iyi olur. Hem de bu ücrete kimse gelmez. Gelen de iş yapmaz haberiniz olsun.
  • Devletin yerinde olsam kesinlikle 1 vatandasimi bile göndermem islerine gelince nasilda isci aliyorlar ama vize vermemek icin 40 takla atiyolar insallah devlet izin vermez bu kölelik zihniyetine.
  • biz sabihada her hafta günde 10 saat çalışıyoruz caniko yemek saatimizde uçakta oluyoruz :)
  • '' Silah altına alınıp cepheye ilk sürülenler göçmenler vbg. dir''
  • HİBE ETSELER BİLE : ''1950’li yıllarda işçi sendikaları örgütlü ve sol partilerle – Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve daha sonra kapatılacak olan Almanya Komünist Partisi (KPD) ile – yakın ilişki ve iş birliği içindeydiler. 1950–1960 yılları arasında reel ücretlerin yüzde 67 oranında artmış olmasından iş çevreleri pek hoşnut değildi. Dolayısıyla muhafazakâr–liberal iktidar yurt dışından işçi alımıyla sendikaların ve sol partilerin gücünü dengelemeyi amaçlıyordu. Ayrıca Türkiye ile işçi alımı sözleşmesinin jeopolitik boyutu da vardı. Dönemin Konrad Adenauer (1949–1963) başkanlığındaki hükümeti işçi alımıyla NATO müttefikinin kalkınmasına yardımcı olmak, böylece Türkiye’nin siyasi istikrarına katkı sağlamak istiyordu, çünkü Türkiye, Sovyetleri güneyden dengelemek suretiyle Almanya’nın üzerindeki askerî baskıyı azaltıyordu. Türkiye, Soğuk Savaş’ın anti-komünist atmosferinde Avrupa ve Alman kamuoyunda laik bir toplum ve Sovyet tehdidine karşı güvenilir bir müttefik olarak algılanıyordu''
  • ucretler brutden basliyor sanirim, saatlik €14,25 cok degil, is saatlere gore vergiye en az € 2 euro kesiliyo o halde saatligi € 12,25, dusuk ucrete Turkleri calistircaklar. ayrica yeni baslayan elemana en az € 1.600 - 1.800 arasi verirler, € 2.500 uydurma
  • Yarısı dönmez Tr'ye
  • 2550 eur, vergiler kesildikten sonra bekar birisi ve çocuğu da yoksa eline geçecek para 1700-1800 civarı.

Almanya merkezli haber ajansı DPA’nın haberine göre, havaalanlarında özellikle son zamanlarda artan personel eksikliği kaynaklı aksamalar nedeniyle Almanya, diğer ülkelerden çalışan alacak. Havaalanlarındaki aksamalar nedeniyle hızlı bir şekilde harekete geçen Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türkiye’den geçici olarak 2 bin işçi almayı planlıyor. Çalışanlara hızlı şekilde vize ayarlanacak ve kalacak yerleri de belirlenecek.

Bu arada, haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Türkiye'deki Alman makamları işçilerin istihdamı konusunda Almanya’daki kurumlardan onay almak zorunda da olmayacak. Geçici süreyle çalışacak olan işçiler, Almanya’da en geç 6 Kasım’a kadar çalışabilecek. Bununla birlikte, işçilerden istenen özelliklere gelecek olursak birkaç husus dikkat çekiyor.

ALMANYA'YA GİDECEK TÜRKLER BU ŞARTLARI SAĞLAMALI
Almanya işçi seçiminde, Türkiye’deki havaalanlarında çalışan kişilere öncelik verecek. Türk işçilerin en az A2 seviye Almanca bilmesi ve IATA tehlikeli madde eğitiminden geçmiş olması gerekiyor. Türk işçilerin havaalanı yer hizmetlerinde, check-in işlemlerinde, bavul yükleme bölümünde, güvenlik kontrollerinde, uçak doldurma- boşaltma görevlerinde çalışması planlanıyor. Ayrıca apronda araç sürücüsü ve VIP yolculara hizmet alanlarında da çalışabilecekler.

İşçilere ödenecek para konusunda da ayrıntılar geldi. Saatlik 14,25 Euro verileceği belirtiliyor. Bu da aylık olarak bir işçinin 2 bin 550 Euro / 45 bin TL civarı maaş alacağını gösteriyor. İşçilerin ülkeye daha çabuk adapte olabilmesi için Alman makamları kolaylık sağlayacak. Türk işçilere hızlı şekilde oturma ve çalışma izni verilecek ve öncesinde ise vize işlemleri daha hızlı yürütülecek. Sadece 2-3 hafta içinde vize işlemleri tamanlanacak.

Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil geçen haftaki ortak basın toplantısında havalimanındaki şirketlerin ülke dışından işçi getirmelerine imkan sağlanmasıyla ilgili bilgi vermişti.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, geçtiğimiz hafta gerçekleşen ortak basın toplantısında, “Kısa vadeli önlemlerle yardımcı olmak istiyoruz. Şirketlerin yurt dışından özellikle Türkiye'den yardımcı işçileri çalıştırmalarına imkan veriyoruz” diyerek ilk sinyali vermişti. Bununla birlikte, geçici süreyle çalışacak işçiler güvenlik araştırmasından geçerek Almanya’ya alınacak.

Almanya havacılıktaki kaosu Türk işçilerle çözecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Bist du Cola ~ 2 yıl önce
Hostum. Almanca Kola mısın diyebilirim, beni de alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartoffel ~ 2 yıl önce
Daha bizimkiler A2 seviyede Türkçe bilsin de, A2 seviye almanca kusur kalsın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye Türkiye ? ~ 2 yıl önce
Sevgili Almanya kendine komşu ülkelerden destek alsan daha iyi olur. Hem de bu ücrete kimse gelmez. Gelen de iş yapmaz haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN OLSAM KIMSEYI GÖNDERMEM ~ 2 yıl önce
Devletin yerinde olsam kesinlikle 1 vatandasimi bile göndermem islerine gelince nasilda isci aliyorlar ama vize vermemek icin 40 takla atiyolar insallah devlet izin vermez bu kölelik zihniyetine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabiha ~ 2 yıl önce
biz sabihada her hafta günde 10 saat çalışıyoruz caniko yemek saatimizde uçakta oluyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAVAŞ HALLERİN DE ~ 2 yıl önce
'' Silah altına alınıp cepheye ilk sürülenler göçmenler vbg. dir''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
45.000 eurO ~ 2 yıl önce
HİBE ETSELER BİLE : ''1950’li yıllarda işçi sendikaları örgütlü ve sol partilerle – Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve daha sonra kapatılacak olan Almanya Komünist Partisi (KPD) ile – yakın ilişki ve iş birliği içindeydiler. 1950–1960 yılları arasında reel ücretlerin yüzde 67 oranında artmış olmasından iş çevreleri pek hoşnut değildi. Dolayısıyla muhafazakâr–liberal iktidar yurt dışından işçi alımıyla sendikaların ve sol partilerin gücünü dengelemeyi amaçlıyordu. Ayrıca Türkiye ile işçi alımı sözleşmesinin jeopolitik boyutu da vardı. Dönemin Konrad Adenauer (1949–1963) başkanlığındaki hükümeti işçi alımıyla NATO müttefikinin kalkınmasına yardımcı olmak, böylece Türkiye’nin siyasi istikrarına katkı sağlamak istiyordu, çünkü Türkiye, Sovyetleri güneyden dengelemek suretiyle Almanya’nın üzerindeki askerî baskıyı azaltıyordu. Türkiye, Soğuk Savaş’ın anti-komünist atmosferinde Avrupa ve Alman kamuoyunda laik bir toplum ve Sovyet tehdidine karşı güvenilir bir müttefik olarak algılanıyordu''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
German ~ 2 yıl önce
ucretler brutden basliyor sanirim, saatlik €14,25 cok degil, is saatlere gore vergiye en az € 2 euro kesiliyo o halde saatligi € 12,25, dusuk ucrete Turkleri calistircaklar. ayrica yeni baslayan elemana en az € 1.600 - 1.800 arasi verirler, € 2.500 uydurma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 2 yıl önce
Maasim net olarak € 2.400 lakin aylik gelirim yaklasik €1.800. €600u her ay vergiye, sogortaya ve isizlige kesiliyo. Carpi 12 hesapla yilik kazanma vergisi 1 kisi icin. Esin varsa iki kat odersin. Araban varsa kilosuna gore, yakitina gore, motoruna gore, 3 ayda bir vergi oduyosun yani yilda 4 defa. 4 carpi 200 hesapla satin almis evin varsa odencek vergisini de var, faizi var Daha nice vergiler oduyoruz. Avrupa Insanlari somuruyor
Aviator ~ 2 yıl önce
Yarısı dönmez Tr'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarısı mı ~ 2 yıl önce
Emin misin tamamı olmasın
Berlin personeli ~ 2 yıl önce
2550 eur, vergiler kesildikten sonra bekar birisi ve çocuğu da yoksa eline geçecek para 1700-1800 civarı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000