25 Ekim 2008, Cumartesi 08:51:12

Almanya, Havaalanı tarayıcısını resmen reddetti!

Alman hükümeti, AB Komisyonu tarafından hava alanlarına insanları çıplak gösteren "vücut tarayıcıları" konulması önerisini reddetti.

Alman hükümeti, AB Komisyonu tarafından hava alanlarına insanları çıplak gösteren "vücut tarayıcıları" konulması önerisini reddetti. Almanya İçişleri Bakanlığının sözcüsü Gabriele Hermani, "Böyle bir saçmalığı uygulamayacağız" dedi.

Hermani, Alman politikacılar tarafından insanların özel yaşamını ihlal ettiği gerekçesiyle dün yoğun şekilde eleştirilen vücut tarayıcılarına Alman vatandaşlarının yurt dışında maruz kalıp kalmayacağı sorusuna karşılık da, bunun her ülkenin kendi kararı olduğunu söyledi.
Deneme amacıyla vücut tarayıcılarını test eden Federal Polis Dairesinin (Bundespolizei) bir sözcüsü de, "bu aletlerden Alman hava alanlarında bulunmadığını ve bunun böyle kalacağını" belirtti.

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grubu Başkanı Martin Scholz da, vücut tarayıcılarının güvenliğe katkı sağlamayacağını savunarak, bu yöntemin abartılı ve gereksiz olduğunu ifade etti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) meclis üyesi Wolfgang Bosbach da, teknik açıdan yapılabilecek her şeyin yapılmak zorunda olmadığını belirtirken, Hristiyan Sosyal Birlik Partisinin (CSU) meclis grubu genel sekreteri Hartmut Koschyk de, bu uygulamanın insanların kişisel haklarının en ağır şekilde ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Robert Zollitsch, yeni tekniğin insan onurunu zedeleyici bir uygulama olduğunu ifade ederken, Almanya Polis Sendikasının Başkanı Konrad Freiberg de güvenliğin yeni aletlerle sağlanabileceğini söylemenin bir aldatmaca olacağını, bunun yerine güvenlik konusunda daha fazla yatırım yapılabileceğini belirtti.

 

Almanya, Havaalanı tarayıcısını resmen reddetti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000