25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:33:54

ALMANYA HAVA SAHASI KAPANDI

İzlanda'daki Grimsvotn yanardağından yükselen kül bulutları nedeniyle Almanya'nın kuzey hava sahasının bu sabah uçuşlara kapatıldığı açıklandı.
  • kapali olan hamburg alani saat 12:00 itibari ile, Berlin alanlari da 14:00 itibari ile aciliyor
  • tersine kriz sönümleniyor.. yanardag artik kül püskürtmüyor. yarın veya yarından sonrada itibaren hiç bir anormallik kalmayacak
Almanya Sivil havacılık yetkilileri, İzlanda'daki Grimsvotn yanardağından yükselen kül bulutları nedeniyle bugün kuzey hava sahasının kapatıldığı açıklandı.

Açıklamaya göre, Bremen Havaalanı Türkiye saatiyle 06.00, Hamburg Havaalanı da 07.00'de kapatılıyor.

Berlin ve Hanover üzerindeki uçuşların da etkilenebileceği belirtiliyor.

İskoçya ve İngiltere'de birçok uçak seferleri iptal edilirken, Norveç ve Danimarka'da da uçuşların aksadığı haber veriliyor.

Fransa Sivil Havacılık Kurumu, hava trafiğinin ciddi ölçüde aksamasının beklenmediğini, ülkenin hiçbir yerinde hava sahasının kapatılmayacağını açıkladı.

Grimsvotn yanardağında Cumartesi günü çok şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlama sonucu oluşan kül bulutları, rüzgarın etkisiyle Avrupa kıtasına doğru ilerlemeye başlamıştı.

İzlanda Üniversitesi Uzmanları, Grimsvotn'daki patlamanın geçen yıl harekete geçen Eyjafjallajokull'e kıyasla çok daha büyük olduğunu belirtti.

Ancak rüzgar gücünün geçen yıla kıyasla daha az olması, ayrıca patlama sonucu oluşan küllerin daha iri taneli olması ve havada fazla savrulamadan daha çabuk yere düşmesi geçen sene yaşanan krizin boyutu kadar olmayacağı düşünülüyor.

Grimsvotn, Avrupa'daki en büyük buzul olan, İzlanda'nın güneydoğusundaki Vatnajokull'un altında bulunuyor.

En son 2004 yılında patladığında, Atlantik uçuşlarının güzergahı değiştirilmiş, ancak hiçbir havaalanının kapatılmasına gerek kalmamıştı.

Geçen yıl Eyjafjallajokull'daki patlama küresel çapta hava ulaşımını ciddi oranda sekteye uğratmış, on milyon yolcu mağdur olmuştu.

Kriz, 2 milyar dolarlık bir kayba neden olmuştu.


ALMANYA HAVA SAHASI KAPANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kapali olan hamburg alani saat 12:00 itibari ile, Berlin alanlari da 14:00 itibari ile aciliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tersine kriz sönümleniyor.. yanardag artik kül püskürtmüyor. yarın veya yarından sonrada itibaren hiç bir anormallik kalmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000