07 Haziran 2023, Çarşamba 09:14:04

Almanya Büyükelçiliği'nden Vize Açıklaması

Son dönemde sıkça gündeme gelen Schengen vizesi sorununa ilişkin açıklama yapan Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, 2023 yılının başından bu yana Türkiye’ye 100 bin vize verdiklerini ve bu nedenle gurur duyduklarını ifade etti.
  • Bu ülke mevcut iktidar tarafından böyle yönetildiği sürece almanya şu bu istediğini yapar kimse kızmasın. Bize herşeyden önce şeref,haysiyet lazım,ülkeyi borca batırdıklarından dolayı kısas yapamayan,vize koyamayan,arabı onu bunu sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye dolduran, ekonomiyi mahvedenlerden bize fayda gelmez,gelmedi de ama bu millet yine onları seçti o yüzden de bize herşey müstahak!
  • Yalan.... Kuyruklu yalan..... İstatistiki yalan.... Bu istatistiki yalan ... Başka bakış açısıyla da ben alman olsam işime gelmeyen hiç kimseye eyvallah etmem. Varsa kudretin mütekabiliyet hakkını kullan...
  • Gurur duyacak birileri varsa bu ülkeyi yönetenler ve onlara oy verenlerdir zira muhtaçlıktan Almanya vs gibi Ab üyesi ülkelerin vatandaşları ülkemize günü geçmiş dahi olsa kimliğiyle bile geliyor,çıkmadan 9 aykalıp, vergisiz ev,arsa vs alabiliyor! Adamlar ortakları aracı kurumlar ile gizli kalması gereken özel, ticari bilgilerimizi alıyor,vize verilmezse para iade edilmiyor, aylarca sonraya o da kısa süreli vize veriliyor,kapılarda sorgu ,sual de cabası! Almanya orada üniversite okuyacak gençlere vize vermeyi,oturumu bitenlere yenilemeyi durdurmuş durumda! Onurlu,gururlu,şahsiyetli ülke anında kısasa kısas yapardı ama mevlüt ne diyordu Almanya ile siyasi olarak aramız iyi olmayabilir ama bu ticaret ve turizmimizi etkilememeli! Dışişleri Bakanı bunu derse,ülke yol geçen hanına dönerse,ona buna vatandaşlık satılırsa, Türkler iltica rekoru kırarsa, gençlerin %63'ü yurtdışınagitmek isterse,ekonomi,adalet,eğitim, sağlık bitik olursa,ülkenin adı mafya,suç,uyuşturucu ileanılırsa bize tabii vize vermezler,bizi yönetenler de koltuk,para ve çıkar için şöyle büyüdük böyle kalkındık,dünya bizi kıskanıyor, çekiniyor,gıpta ediyor,yerli ve milli,beka bilmem ne masalları anlatıp dururlar,nasılsa yiyen çok hamdolsun !
  • İstatistik yanıltma sanatıdır. En çok Türkiye'ye vermen birşey ifade etmiyor. Çok güveniyosan kendine ülkelere göre başvuru sayısını, red-kabul oranlarını ve ortalama verilen vize sürelerini de açıkla samimiyetinizi görelim.
  • Palavra . Yüz kişiden 85 ine ret veren, kalan 15 ine de dalga geçer gibi 5-6 günlük vize veren Almanya sen ve arkadaşın ülkeler palavracısınız .
  • madem bize bu kadar eziyet ediyor avrupa, biz de onlara vize uygulayalım. malum turizm zarar görmesin diye bırak vizeyi adamlar kimlikle türkiye ye gelebiliyor, biz de “ülkenize gelmek için yeterince iyi ve zenginiz” diye haftalarca bekleyip, dünya evrak toplayıp, euro yla masraf yapıp kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz. diplomaside “mutekabiliyet” yani karsiliklilik vardır, bunun neresinde mutekabiliyet var!!!
  • İlk 5 ayda 100 bin ise 2. beş ayda 150 bin olsun biz de sizinle gurur duyalım,dedikodu olmasın,adınıza leke çalınmasın!
  • Dalgami geciyor bunlar?

Son dönemde sıkça gündeme gelen Schengen vizesi sorununa ilişkin açıklama yapan Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, 2023 yılının başından bu yana Türkiye’ye 100 bin vize verdiklerini ve bu nedenle gurur duyduklarını ifade etti.

Son dönemde giderek büyüyen vize krizine ilişkin Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinden açıklama yapıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Büyükelçilik, Almanya’nın şu anda dünyanın hiçbir ülkesine Türkiye’ye verdiği kadar vize vermediğini ifade etti.

2023 yılının başından bu yana Türkiye’ye 100 bin vize onayı verildiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de Ankara, İstanbul ve İzmir’deki Alman dış temsilcilikleri Ocak-Mayıs 2023 döneminde yaklaşık 100 bin Schengen vizesi vermiş olmaktan gurur duymaktadır.

Bu sayı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artmış ve yeniden pandemi öncesi 2019 yılındaki seviyeye ulaşmıştır.

Buna ek olarak, 2023 yılında 18 binden fazla ulusal vize düzenlemiş bulunuyoruz. Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’dekinden daha fazla vize vermiyor.

Bu, vize birimlerindeki 112 çalışanımızın özverili çabaları sayesinde mümkün olmaktadır”

Almanya Büyükelçiliği'nden Vize Açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

müstahak ~ 11 ay önce
Bu ülke mevcut iktidar tarafından böyle yönetildiği sürece almanya şu bu istediğini yapar kimse kızmasın. Bize herşeyden önce şeref,haysiyet lazım,ülkeyi borca batırdıklarından dolayı kısas yapamayan,vize koyamayan,arabı onu bunu sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye dolduran, ekonomiyi mahvedenlerden bize fayda gelmez,gelmedi de ama bu millet yine onları seçti o yüzden de bize herşey müstahak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 11 ay önce
Yalan.... Kuyruklu yalan..... İstatistiki yalan.... Bu istatistiki yalan ... Başka bakış açısıyla da ben alman olsam işime gelmeyen hiç kimseye eyvallah etmem. Varsa kudretin mütekabiliyet hakkını kullan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur!!! ~ 11 ay önce
Gurur duyacak birileri varsa bu ülkeyi yönetenler ve onlara oy verenlerdir zira muhtaçlıktan Almanya vs gibi Ab üyesi ülkelerin vatandaşları ülkemize günü geçmiş dahi olsa kimliğiyle bile geliyor,çıkmadan 9 aykalıp, vergisiz ev,arsa vs alabiliyor! Adamlar ortakları aracı kurumlar ile gizli kalması gereken özel, ticari bilgilerimizi alıyor,vize verilmezse para iade edilmiyor, aylarca sonraya o da kısa süreli vize veriliyor,kapılarda sorgu ,sual de cabası! Almanya orada üniversite okuyacak gençlere vize vermeyi,oturumu bitenlere yenilemeyi durdurmuş durumda! Onurlu,gururlu,şahsiyetli ülke anında kısasa kısas yapardı ama mevlüt ne diyordu Almanya ile siyasi olarak aramız iyi olmayabilir ama bu ticaret ve turizmimizi etkilememeli! Dışişleri Bakanı bunu derse,ülke yol geçen hanına dönerse,ona buna vatandaşlık satılırsa, Türkler iltica rekoru kırarsa, gençlerin %63'ü yurtdışınagitmek isterse,ekonomi,adalet,eğitim, sağlık bitik olursa,ülkenin adı mafya,suç,uyuşturucu ileanılırsa bize tabii vize vermezler,bizi yönetenler de koltuk,para ve çıkar için şöyle büyüdük böyle kalkındık,dünya bizi kıskanıyor, çekiniyor,gıpta ediyor,yerli ve milli,beka bilmem ne masalları anlatıp dururlar,nasılsa yiyen çok hamdolsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistik! ~ 11 ay önce
İstatistik yanıltma sanatıdır. En çok Türkiye'ye vermen birşey ifade etmiyor. Çok güveniyosan kendine ülkelere göre başvuru sayısını, red-kabul oranlarını ve ortalama verilen vize sürelerini de açıkla samimiyetinizi görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatınız ~ 11 ay önce
Palavra . Yüz kişiden 85 ine ret veren, kalan 15 ine de dalga geçer gibi 5-6 günlük vize veren Almanya sen ve arkadaşın ülkeler palavracısınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 ay önce
madem bize bu kadar eziyet ediyor avrupa, biz de onlara vize uygulayalım. malum turizm zarar görmesin diye bırak vizeyi adamlar kimlikle türkiye ye gelebiliyor, biz de “ülkenize gelmek için yeterince iyi ve zenginiz” diye haftalarca bekleyip, dünya evrak toplayıp, euro yla masraf yapıp kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz. diplomaside “mutekabiliyet” yani karsiliklilik vardır, bunun neresinde mutekabiliyet var!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şayia ~ 11 ay önce
İlk 5 ayda 100 bin ise 2. beş ayda 150 bin olsun biz de sizinle gurur duyalım,dedikodu olmasın,adınıza leke çalınmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalga ~ 11 ay önce
Dalgami geciyor bunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000